JAVIER CONTRERAS FORNS, ADICAE: "Legea din Spania are nevoie de o revizuire rapidă"

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 martie 2016

"Legea din Spania are nevoie de o revizuire rapidă"

Legea dării în plată din Spania este injustă şi depăşită, consideră Javier Contreras Forns, reprezentantul Asociaţiei spaniole a utilizatorilor de servicii financiare (ADICAE). Această ţară este singura din Europa unde a fost aprobată o lege a dării în plată, cu criterii.

Javier Contreras Forns este de părere că reglementările din Spania au nevoie de o revizire rapidă, menţionând: "Până acum s-a încercat doar rezolvarea unor probleme punctuale, fără niciun impact. Sute de mii de oameni au ajuns foarte îndatoraţi şi şi-au pierdut locuinţele. (...) Guvernele din Spania şi UE au încercat să salveze băncile, ducând mii de familii în situaţii dramatice".

Reprezentantul ADICAE a subliniat că modelul spaniol de dare în plată, dar şi celelalte măsuri legislative care s-ar fi dorit să vină în sprijinul consumatorilor nu au avut succes.

Domnia sa a precizat: "Toate schimbările şi reformele din acest domeniu nu au putut împiedica adjudecarea locuinţelor de către bănci, în majoritatea cazurilor, şi nu au reuşit să conducă la o procedură simplă pentru reeşalonarea datoriilor".

Reprezentantul ADICAE a mai spus: "Accentul pus pe cultura proprietăţii, pe inexistenţa locuinţelor care pot fi închiriate şi alte motive au făcut ca sute de mii de familii să fie supraîndatorate şi să îşi piardă locuinţele. (...) Voi enumera câteva dintre relele practici ale băncilor: formule de calcul sofisticate şi greu de înţeles de către consumatori, diferenţierea termenelor de amortizare care mergeau până la 40 de ani, impunerea unor produse conexe care duceau la scumpirea creditului sau chiar permiterea unui grad de îndatorare de peste 100%. În loc să fie penalizate aceste practici, guvernele care au urmat au încercat să salveze băncile".

Domnia sa a precizat că au fost adoptate opt modificări legislative, care, încă, nu au rezolvat problema, fiind propuse 15 proiecte de lege specifice din partea ADICAE.

Reprezentantul asociaţiei spaniole a concluzionat că legea trebuie să ofere atribuţii mai largi judecătorilor în vederea reeşalonarii datoriilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb