Jean-Claude Juncker: "Condiţii foarte dure pentru un posibil ajutor destinat Spaniei"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 septembrie 2012

Jean-Claude Juncker: "Condiţii foarte dure pentru un posibil ajutor destinat Spaniei"

Zona euro va impune "condiţii foarte dure" Spaniei în schimbul unui eventual ajutor financiar, a declarat, ieri, liderul miniştrilor de finanţe din regiune, Jean-Claude Juncker.

"Vom pune condiţii foarte dure, dar nu ar fi corect să le spunem spaniolilor în avans, prin intermediul presei, ce aşteptăm de la ei", a afirmat Juncker.

La data de 18 septembrie, vicepremierul spaniol, Soraya Saenz de Santamaria, a declarat că Madridul va lua în considerare un plan de salvare în cazul în care condiţiile impuse vor fi acceptabile, acesta fiind cel mai puternic semnal din partea guvernului de la Madrid că s-ar îndrepta către un împrumut extern.

Saenz a afirmat: "Dacă vom reuşi să ducem costurile de împrumut la un nivel mai redus, acceptabil, şi dacă nu va fi necesar un sacrificiu intolerabil pentru spanioli, atunci vom analiza un posibil împrumut. Dacă reducem costurile de împrumut, plătim mai puţin, iar dacă vom face acest lucru prin intermediul reformelor, fără noi sacrificii, atunci un plan de salvare ar putea fi o opţiune".

Săptămâna aceasta, în Spania au fost declanşate greve după ce, sâmbătă, în ţara europeană au avut loc manifestaţii în semn de protest faţă de reducerea cheluielilor publice. "Nu plătim pentru criză!", strigau protestatarii nemulţumiţi de situaţia din ţară.

În luna iulie, guvernul spaniol a eliminat bonusurile de Crăciun din sectorul public, ca parte a măsurilor de austeritate în sumă de 102 miliarde euro ce vor fi aplicate până în 2014 în vederea reducerii deficitului public. Măsurile mai includ majorarea TVA şi reducerea ajutoarelor de şomaj.

Spania urmează să verifice astăzi dacă investitorii îi acordă încredere, în cadrul unui plasament de titluri scadente la zece ani.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb