Jean Valvis, AOAR: "Nu creşteţi fiscalitatea, ci gradul de colectare a taxelor!"

A.V.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 14 iulie 2017

Creşterea fiscalităţii trebuie evitată pentru că împiedică investiţiile directe şi dezvoltarea antreprenoriatului, este de părere Jean Valvis, vicepreşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Domnia sa a declarat ieri, într-o conferinţă de presă: "Dacă ar fi un mesaj pe care aş dori să îl transmit Guvernului României, acela este: domnilor, nu creşteţi fiscalitatea! Fiscalitatea s-a dovedit prea grea, avem exemple în Europa şi greşeli ale unor organisme internaţionale care au folosit aceste metode şi au îngenunchiat ţări. Creşterea fiscalităţii va trebui evitată prin orice modalitate pentru că va împiedica investiţiile directe şi dezvoltarea antreprenoriatului. Fiscalitatea nu trebuie crescută, dar trebuie crescut gradul de colectare a taxelor, pentru că în ultimii zece ani nu am văzut un efort deosebit în această direcţie".

Domnul Valvis, preşedintele "Valvis Holding", care derulează activităţi în industria alimentară, a subliniat: "Dezvoltarea economică se face pe trei piloni: consum, investiţii directe şi export. Consider indamisibil ca efortul statului pentru promovarea imaginii României să fie, anual, la un nivel de două milioane de euro, când eu numai pentru societatea mea am alocat 4 milioane de euro. Este inadmisibil când vorbeşti de creştere economică, să vorbeşti doar de fiscalitate şi nu de export. Fac un apel la guvern să aloce buget pentru creşterea acestui pilon".

Biriş, AOAR: "Supraimpozitarea muncii a împiedicat dezvoltarea clasei mijlocii"

Supraimpozitarea muncii în România a împiedicat dezvoltarea clasei mijlocii, a declarat ieri, în aceeaşi conferinţă, Gabriel Biriş, membru în Consiliul de Coordonare al AOAR.

Domnia sa a spus: "Supraimpozitarea muncii în România a împiedicat dezvoltarea clasei mijlocii. Nu au fost niciodată impozitate cu 40%, dividendele mai puţin. Problema noastră nu este impozitul pe venit, ea este legată de contribuţiile sociale, care deja au fost introduse în Codul Fiscal. Măsurile pe care le-am susţinut şi noi pentru clarificare şi reglementare au fost introduse în Codul Fiscal, ele sunt nişte plăţi care se bazează pe principiul solidarităţii. Solidaritatea nu poate să fie doar pentru unii şi nu poate fi nelimitată. Este foarte important, atunci când vorbim de contribuţii sociale, ca baza de calcul a acestor contribuţii să fie plafonate, iar la fel şi beneficiile primite ca urmare a plăţii contribuţiei, să fie limitate".

AOAR a propus, ieri, patru seturi de măsuri care să sprijine mediul de afaceri. Preşedintele AOAR, Florin Pogonaru, a declarat: "Solicităm Guvernului doar să-şi facă treaba. (...) Ca oameni de afaceri, avem datoria să spunem nu doar ce nu ne place şi ce nu vrem, ci să spunem ce vrem şi ce ar trebui. Sunt o serie de măsuri luate până în prezent, pe care Guvernul şi le-a asumat, despre care spunem că erau necesare. Vedem însă, că tot timpul se iau măsuri sociale, fără să fie luate măsuri pentru stimularea investiţiilor".

AOAR menţionează că nu solicită taxe mai mici sau scutiri de taxe, ci stabilitate şi predictibilitate, fără de care mediul de afaceri nu se poate dezvolta.

"Cerem o aşezare corectă a taxelor, fără excepţii, şi cerem servicii publice de calitate oferite de ANAF, cerem protecţie în faţa celor care nu înţeleg să respecte legea şi fac evaziune. Nu putem concura cu cei care fură TVA şi îşi platesc la negru angajaţii", menţionează AOAR.

Conform AOAR, este nevoie de consolidare fiscală în grupurile româneşti de companii pentru a putea avea condiţii egale cu investitorii străini care consolidează în ţările de origine. "Asta ar da şi grupurilor cu capital românesc posibilitatea să îşi poată organiza mai bine finanţele", spun reprezentanţii AOAR, care mai solicită Guvernului să accelereze implementarea sistemelor informatice prevăzute în programul de guvernare, să introducă sistemul electronic de facturare în B2B şi să introducă cât mai rapid SAF-T (Standard Audit File for Tax - model de raportare care permite controlul de la distanţă).

În Plus, AOAR vrea ca Executivul să depună toate diligenţele pentru modificarea Directivei 112 privind TVA în sensul permiterii taxării inverse în B2B şi implementarea acestei opţiuni imediat ce este posibilă.

AOAR mai consideră că impozitul pe venit în cotă unică de 16% este unul competitiv, stabil, drept pentru care nu trebuie modificat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Da, statul are nevoie de bani. Dar atenția trebuie sa fie mărită la nivelul acelor inspectori care trebuie sa inspecteze zilnic,sa perie străzile localităților pentru identificarea celor care sunt urse de profit, dar sunt neimpozitate. Dar,tocmai de la acești inspectori,care au cerut și au primit salarii mărite trebuie sa vina oarte fin rezolvarea crizei necolectarilor de taxe și impozite. Orașele sunt pline,fiecare strada având cate în garaj care adăpostește cate 1-3 persoane care repara mașinile din vest care au invadat tara și care nu sunt nici înregistrate ca atare(adica service auto), stau cu ușile închise, deschizandu-le în viteza după ce se asigura ca nu ii vede cineva pentru a scoate sau introduce vteo masina.Si nu stau de loc,existând cerere foarte mare. Dar, probabil ca cei care trebuie sa vadă nu vor sa vadă pentru ca au și ei mașini,pentru ca o șpagă în plus săptămânală sau lunară nu-i de colo. Și mai sunt încă multe activități care impozitate, controlate, ar putea mari substanțial colectarea bugetara.Ca sa nu vorbim de masimile aduse deja cu trailerul pasa-mi-te pentru piese,sunt aduse noaptea în garajele de mai sus și în 3-4 zile sunt scoase în oboare de persoane fixice la vanzare. Persoane care bineînțeles, sunt interpuse pentru a se masca vânzările fără impozitare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb