''Nu se poate spune că prezenţa militară în România este o provocare''

JEAN - YVES LE DRIAN: ''Nu se poate spune că prezenţa militară în România este o provocare''

G.U.
Politică / 3 februarie 2022

Sursă foto: MAE

Sursă foto: MAE

Ministrul francez al Afacerilor Externe, Jean-Yves Le Drian, a declarat, astăzi, că prezenţa militară franceză anunţată în România nu poate fi considerată o provocare de către Rusia, ci doar respectarea angajamentelor pe care ţara sa trebuie să le onoreze.

"Franţa este naţiune-cadru, iar participarea la prezenţa avansată adaptată a NATO în România răspunde la angajamentele sale ca parte din NATO. Această disponibilitate va fi discutată de miniştri zilele următoare", a precizat Jean-Yves Le Drian în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său, Bogdan Aurescu.

Totodată, acesta a notat că eventuala coordonare cu forţele americane de pe teritoriul României, a căror prezenţă a fost anunţată ieri, ar putea fi pe bază de complementaritate.

De asemenea, întrebat dacă Rusia va vedea anunţul Franţei că va trimite trupe în România drept o "provocare", acesta a precizat: "Nu cred că se poate spune că aceasta este o provocare, nu facem decât să răspundem la angajamentele pe care trebuie să le onorăm în contextul NATO".

"Trebuie să facem toate eforturile pentru a ajunge la acest scop. Ce facem în acest scop: descurajăm şi încercăm să discutăm. Ne dorim să găsim canale de comunicare cu Rusia. Este adevărat că acest dialog este mereu exigent şi dificil, dar trebuie să aibă loc, pentru a evita degradarea situaţiei, pentru că în prezent este adevărat că situaţia este gravă şi Rusia are la dispoziţie forţele dislocate necesare pe care le poate angaja într-o iniţiativă agresivă rapid, dacă doreşte. Dar încă nu a decis. Deci trebuie să facem toate demersurile posibile, să luăm toate iniţiativele posibile pentru a duce la o dezescaladare şi pentru ca preşedintele Putin să prefere negocierea confruntării", a declarat Jean-Yves Le Drian.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb