Jens Stoltenberg: "Aderarea Suediei la NATO arată că Vladimir Putin a eşuat"

F.D.
Internaţional / 11 martie

Jens Stoltenberg: "Aderarea Suediei la NATO arată că Vladimir Putin a eşuat"

Aderarea Suediei la NATO este un eveniment ''istoric'' şi demonstrează că preşedintele rus Vladimir Putin a ''eşuat'' în tentativa sa de a slăbi Alianţa, a declarat luni secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, relatează AFP.

''Atunci când preşedintele Putin şi-a lansat invazia (în Ucraina) în urmă cu doi ani, el voia mai puţină NATO şi mai mult control asupra vecinilor lui. El voia să distrugă Ucraina ca stat suveran, dar a eşuat. NATO este mai mare şi mai puternică'', a spus Stoltenberg într-o conferinţă de presă comună cu premierul suedez Ulf Kristersson, la sediul de la Bruxelles al organizaţiei.

''Aderarea Suediei consolidează NATO şi face mai sigur ansamblul Alianţei'', a adăugat înalta oficialitate aliată.

Drapelul Suediei va fi înălţat luni la prânz (ora locală), la sediul NATO, epilogul unui parcurs de aproape doi ani al acestei ţări scandinave, devenită oficial joi al 32-lea stat membru al Alianţei Nord-Atlantice.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, îl va întâmpina pe noul ambasador suedez, care îşi va reprezenta ţara în Consiliul Nord-Atlantic, principalul organism politic al Alianţei. Ei vor asista apoi la ridicarea drapelului suedez, care va flutura alături de drapelele celorlalte 31 de ţări membre în faţa impozantului sediu al NATO de la Bruxelles.

După invadarea Ucrainei de forţele ruse în 24 februarie 2022, Suedia a ales să renunţe la aproape 200 de ani de neutralitate şi nealiniere militară şi să se alăture principalei alianţe militare din lume.

''Este o victorie pentru libertate'', a susţinut joi, la Washington, premierul suedez după ce i-a predat secretarului de stat american Antony Blinken documentele oficiale de aderare a Suediei la Alianţa Nord-Atlantică. Statele Unite sunt depozitarul Tratatului Atlanticului de Nord, semnat în capitala SUA în anul 1949.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. In loc de ceremonii si dineuri, dati-le ucrainienilor armele de care au nevoie. Daca aveau toate echipamentele necesare inca de la inceputul invaziei, pana acum “Operatiunea Militara Speciala” a lui Putler era incheiata:-)…” I need ammo not a ride”!!!

    Esecul Rusiei contine multe fatete .Marele esec este .Este evident ca acum Ucraina apartine de UE Poporul ucrainean are deja in ADN revolta impotriva rusilor ce va ramine „in singe”pentru generatii (100 de ani ) .Nu vor mai putea locui „usa in usa” niciodata .Acesta este marele cistig si ruputura o data aparuta a devenit vesnica .Umeaza si alte natiuni sa simta in acelasi fel ca si noi Europenii dealtfel .Cea mai mica eroare a Rusiei (vreo lovitura aplicata in UE) va produce un imens spirit de apartentata mai ales daca raspunsul UE va fi pe masura asa cum anticipam .Nimeni dintre noi nu va uita razboiul .Relatiile comerciale se pot restabili daca Putin pleaca dar simtamintele noastre nu vor mai putea fi schimbate .Rusia a iesit deja din Europa .

    1. F corect, rușii sunt ca oile dacă un cioban nebun le mâna la baltă acolo merg.

      Vor fi for ever dușmani democrație  

      i

    Multi lingatori ai clantelor ucrainiene pe-aici, si nu contra cost, ci din pura convingere prin indoctrinare!

    Doar ca, toti acestia ar trebui sa inteleaga(desi nu stiu daca sunt in stare sa vada macar cu 1mm deasupra propagandei) ca pt Ucraina e deja "Game Over", adica scapa cine poate, iar pt Occidentul Colectiv care a sprijinit masiv cu arme si bani regimul banderist e si mai rau, pt ca e in pierdere mare de prestigiu, si asta se vede si din faptul in care niste rebeli desculti le ataca intruna navele, fara sa se sinchiseasca de bombele aruncate de Occident asupra lor, dar mai ales din faptul ca, tot mai multe tari vor sa intre in BRICS, organizatia Rusiei, Chinei si Indiei, dorind sa renunte la dolar in comertul international! 

    1. Am vazut bunastarea mujica:-)...calorifere ioc, "gratare" la -10C in miez de iarna, arestari daca vorbesti de razboi, gulag in Siberia, Putler care se "agata" de putere de 24 ani, alegeri fara contra candidati...pas:-)

      Unde ai vazut tu nivelul de trai al rusilor? La CNN, unde ti-au spalat creierul mai ceva ca la Nufarul? In realitate, n-o sa vezi la rusi boschetari, zombi-drogati, oameni ai strazii, muritori de foame, asa cum vezi pe toate drumurile in SUA, si nici zeci de mii de oameni arestati ca in inscenarea mizerabila de la Capitoliu!

      Citat din Putler catre mujici..."Lasati bautura si mergeti la ski":-), clar arata niste "intelectuali" printre mujici:-)

    Dacă a eșuat de ce ocupa jumate din Ucraina?

    1. Si tarile NATO de ce platesc,

      tot mai mult americii ptr.securitate 

      dar de ce n-a ocupat-o pe toata in 3 zile?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb