JOHAN MEYER, CEO FRANKLIN TEMPLETON BUCUREŞTI: "Suntem încântaţi de evoluţia pozitivă a procesului de listare a Salrom"

S.B.
Piaţa de Capital / 28 iulie 2022

"Suntem încântaţi de evoluţia pozitivă a procesului de listare a Salrom"

Fondul Proprietatea salută aprobarea de către Guvern a Memorandumului de susţinere a listării Salrom, care reprezintă o etapă cheie în procesul de listare a companiei.

Listarea Salrom va avea loc printr-o ofertă publică derulată de Fondul Proprietatea prin vânzarea participaţiei sale de 49% din companie. Aprobarea memorandumului reprezintă pasul următor după aprobarea de principiu pentru listarea Salrom prin oferta publică derulată de Fondul Proprietatea în Adunarea Generală a Acţionarilor companiei din luna iulie 2021.

Statul român, prin Ministerul Economiei, nu intenţionează să participe la procesul de listare prin vânzarea de acţiuni şi va rămâne în continuare acţionarul majoritar al companiei. Pe baza unui proces de selecţie competitiv, Fondul a selectat BRD - Groupe Societe Generale ca bancă de investiţii pentru a coordona tranzacţia.

Referitor la acest subiect, Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Bucureşti şi manager de portofoliu al Fondului Proprietatea a declarat: "Dorim să adresăm mulţumiri Ministerului Economiei pentru colaborarea strânsă pe parcursul acestui proces. Suntem încântaţi de această evoluţie pozitivă, care reprezintă un pas esenţial în proces şi ne aduce mai aproape de listarea propriu-zisă. Dorim să finalizăm listarea Salrom la Bursa de Valori Bucureşti în prima jumătate a anului 2023, mărind astfel numărul emitenţilor importanţi listaţi pe piaţa principală."

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Listarile sunt prea apropiate una de cealalta.

    Salrom sau Hidroelectrica ? 

    Oamenii ,de la Templeton au un mandat: să vândă la preț bun și să dea banii acționarilor! Simplu! Asta și fac,cu rezultate se vede!

    De ce nu se întâmplă asta si la obositele de Sifuri? De ce Evergent deține 37 % din Banca Transilvania de 100 de ani ? De ce nu vinde să dea dividende? De ce Drăgoi a pus lacătul pe cele 3 Sifuri? 

    1. PENTRU CA AICI , SANT 2 LUMI DIFERITE CU 2 MENTALITATI DIFERITE : CAPITALISMUL ADEVARAT , CONTRA COMUNISMULUI NOU , DE TIP SMECHERESC !!! UN FEL DE '''''' LA PIOVRA '''''', DAR DE ALT STIL !!! CE-I AL TAU , E SI AL MEU , CE-I AL MEU , E TOT AL MEU !!!!!!!!!!!!! ROMANIA , O SA AJUNGA DEPARTE , CU ASTIA .............

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb