JPMORGAN ŞI ICBC Sunt interesate de preluarea unei participaţii Deutsche Bank

A.M.
Companii / 7 iulie 2018

Sunt interesate de preluarea unei participaţii Deutsche Bank

Acţiunile Deutsche Bank au înregistrat vineri o creştere de până la 6% la bursa din Frankfurt după ce revista Wirtschaftswoche a publicat un articol conform căruia banca americană JPMorgan şi cea chineză Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) ar fi interesate să preia o participaţie la cel mai mare grup bancar din Germania, transmite Agerpres.

Citând surse din mediul bancar, Wirtschaftswoche susţine că scăderea cotaţiei acţiunilor Deutsche Bank, care a înregistrat pierderi timp de trei ani consecutiv, a atras atenţia unora din rivalii săi. În plus, potrivit unor surse din guvernul landului Renania de Nord - Westfalia, cancelarul german Angela Merkel s-a întâlnit marţi cu Axel Weber, fost preşedinte al Bundesbank şi în prezent preşedintele băncii elveţiene UBS, pentru a-i cere părerea cu privire la situaţia de la Deutsche Bank.

Recent, acţiunile celui mai mare grup bancar german au atins un minim istoric pe fondul scepticismului investitorilor cu privire la numirea lui Christian Sewing în postul de director general precum şi strategia sa de a reorienta banca spre operaţiunile sale de bază din Europa, renunţând la operaţiunile globale de investment banking. Investitorii au îndoieli că Sewing, 48 de ani, poate restabili Deutsche Bank după trei ani de pierderi sub conducerea lui John Cryan, conform surselor citate.

În pofida problemelor cu care se confruntă Deutsche Bank, franciza băncii germane generează interes în rândul competitorilor având în vedere că poziţia Londrei de centru financiar global este ameninţată de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, susţin bancherii intervievaţi de WirtschaftsWoche. Marile bănci cu operaţiuni globale sunt interesate să îşi întărească prezenţa la Frankfurt, în condiţiile în care centrul financiar al Germaniei şi oraşul unde îşi are sediul Banca Centrală Europeană va dobândi o importanţă mai mare după Brexit.

De la începutul acestui an şi până recent, acţiunile Deutsche Bank au pierdut aproape două cincimi din valoare, ceea ce a redus capitalizarea de piaţă a băncii germane sub 20 de miliarde euro (23,4 miliarde dolari). Comparativ capitalizarea de piaţă a JPMorgan este de 353 miliarde dolari iar cea a ICBC este de 274 miliarde dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb