JPMorgan: Veste proastă pentru acţiuni - populaţia îmbătrâneşte

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 septembrie

Potrivit JP Morgan, o creştere cu 1% a ponderii populaţiei peste 65 de ani va duce la o creştere cu 0,85% a randamentului sectorului asistenţei medicale, pe o perioadă de zece ani.

Potrivit JP Morgan, o creştere cu 1% a ponderii populaţiei peste 65 de ani va duce la o creştere cu 0,85% a randamentului sectorului asistenţei medicale, pe o perioadă de zece ani.

English Version

Istoric, o populaţie mai înaintată în vârstă a determinat randamente în scădere, o creştere mai mică a profiturilor companiilor şi evaluări mai reduse, conform strategilor băncii

Îmbătrânirea populaţiei mondiale va accelera, în următoarele decenii, ceea ce probabil va aduce rezultate slabe pentru piaţa acţiunilor, spun strategii JPMorgan, scrie Business Insider.

Conform echipei băncii, din punct de vedere istoric, o populaţie mai înaintată în vârstă a determinat randamente în scădere, o creştere mai mică a profiturilor companiilor şi evaluări mai reduse.

Pe o perioadă de zece ani, o creştere cu 1% a numărului persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani a fost corelată cu o scădere de 0,92% a randamentelor anuale ale acţiunilor, potrivit calculelor strategilor publicate într-un raport lansat săptămâna trecută.

Odată cu creşterea bazei investitorilor mai în vârstă care se concentrează pe realizarea economiilor pentru pensie, capitalul investiţional scade, ceea ce duce la mai puţină inovaţie. "Îmbătrânirea populaţiei poate reduce creşterea profiturilor. Acest lucru duce la o creştere mai lentă a forţei de muncă, ceea ce reduce creşterea economică internă. De asemenea, există dovezi că îmbătrânirea poate reduce inovaţia şi creşterea productivităţii", au spus strategii.

Conform JPMorgan, acest lucru este valabil mai ales pentru companiile ale căror venituri provin în principal din operaţiuni internaţionale.

"Pentru companiile care obţin mai multe venituri din străinătate, cum ar fi multinaţionalele, îmbătrânirea populaţiei globale (într-un sens ponderat faţă de PIB) probabil va avea consecinţe mai importante în ceea ce priveşte creşterea profiturilor", potrivit strategilor.

În opinia lor, companiile cu capitalizări mici şi medii vor resimţi, probabil, un impact mai mare al îmbătrânirii populaţiei faţă de cele cu capitalizări mari. De asemenea, evaluările vor fi afectate. Pe măsură ce bătrânii îşi golesc fondurile de pensii, economiile naţionale scad, ceea ce duce la creşterea randamentelor obligaţiunilor. În plus, persoanele mai în vârstă îşi vând deţinerile de acţiuni într-un ritm mai alert, ceea ce duce la scăderea preţurilor acţiunilor. Aceste tendinţe, laolaltă cu aşteptările mai reduse de creştere a profiturilor, justifică evaluări mai scăzute, spun strategii.

Totuşi, există şi sectoare ale pieţei favorizate, precum asistenţa medicală, deoarece o populaţie mai în vârstă tinde să cheltuiească mai mult pe îngrijirea sănătăţii.

"Am identificat o relaţie pozitivă clară între îmbătrânire şi excesul de rentabilitate a sectorului, determinată în întregime de creşterea mai rapidă a profiturilor", au spus strategii.

Potrivit JP Morgan, o creştere cu 1% a ponderii populaţiei peste 65 de ani va duce la o creştere cu 0,85% a randamentului sectorului asistenţei medicale, pe o perioadă de zece ani.

Strategii au mai punctat că, tendinţa de îmbătrânire a populaţiei nu va afecta ţările în mod egal. În China, ponderea populaţiei în vârstă va creşte cu şapte puncte procentuale în următorul deceniu, în vreme ce în Statele Unite creşterea va fi mai moderată, de la 18,1% la 21,5%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb