JUDECĂTOAREA ANAMARIA CHIŞ, MEMBRU CSM ÎN ATENŢIA SIIJ Cercetarea neregulilor de la Avocatul Copilului, amânată de procurorul de caz

George Marinescu
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 25 martie 2019

Procurorul ce a instrumentat dosarul penal privind neregulile de la concursurile organizate în toamna lui 2018 de Avocatul Poporului pentru instituţia Avocatul Copilului, a decis tergiversarea cauzei. Magistratul Vasilica Gabriela Albu, despre care surse din Direcţia Naţională Anticorupţie susţin că ar fi apropiată de gruparea din jurul Liei Savonea, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, apropiată de PSD, a decis, în urma informaţiilor din dosarul penal care îi vizează pe Victor Ciorbea - Avocatul Poporului - şi Ioan Gânfălean - şeful Avocatului Copilului şi adjunct al Avocatului Poporului, să trimită cauza la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie.

Decizia procurorului DNA a fost luată din cauza judecătorului Anamaria Chiş, membru al CSM, fosta soţie a procurorului anticorupţie Doru Ţuluş, despre care există informaţii că ar fi fost sprijinită nelegal de Andrei Marga şi Liviu Pop pentru a-şi susţine doctoratul în termen de 20 de ani de la începerea acestuia şi pentru a ocupa o func­ţie didactică în cadrul Facultăţii de Drept de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Nu ştim dacă informaţiile la adresa judecătorului Anamaria Chiş cu privire la ocuparea postului didactic sunt reale sau nu, dar este binecunoscut cazul studiilor doctorale pentru domnia sa, studii care s-au întins pe parcursul a 20 de ani, deşi legea prevedea că ele trebuie finalizate în trei ani. În perioada în care judecătoarea Anamaria Chiş era păsuită de Andrei Marga - fost ministru al Educaţiei Naţionale şi de Liviu Pop - fost decan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Bogdan Olteanu - fostul vice-guvernator al Băncii Naţionale a României - era exmatriculat de la doctoratul UBB pentru că depăşise perioada de trei ani a studiilor doctorale.

Cert este că decizia luată de procurorul DNA va amâna declanşarea urmăririi penale în personam asupra lui Victor Ciorbea şi Ioan Gânfălean, deoarece ancheta cu privire la cei doi va fi reluată după ce procurorii SIIJ se vor pronunţa cu privire la acuzaţiile aduse magistratei Anamaria Chiş, membru al CSM.

Nu înţelegem de ce procurorul de caz nu a disjuns acuzaţiile la adresa judecătorului Chiş şi nu a întocmit un nou dosar de cercetare penală pe care să îl înainteze către SIIJ. Dacă ar fi procedat aşa, partea de dosar privind neregulile de la concursurile organizate anul trecut pentru Avocatul Copilului ar fi fost instrumentată în continuare de DNA şi am fi avut curând o rezoluţie de începere sau de neîncepere a urmăririi penale la adresa lui Victor Ciorbea, Ioan Gânfălean şi Liviu Pop, iar partea de dosar privindu-i pe Anamaria Chiş, Liviu Pop şi Andrei Marga ar fi rămas în sarcina SIIJ, până la emiterea unei rezoluţii.

Incidenţa faptelor de corupţie reţinută de procurorul de caz

Din rezoluţia de declinare a competenţei către SIIJ rezultă că procurorul de caz a reţinut că în dosar sunt incidente mai multe fapte ce ţin de competenţa DNA în ceea ce îi priveşte pe Victor Ciorbea, Ioan Gânfălean şi Liviu Pop, aşa cum v-am relatat şi în articolele publicate în Ziarul BURSA la sfârşitul anului trecut şi în ianuarie 2019.

Plângerea penală împotriva celor trei a fost depusă la începutul lunii decembrie 2018, dosarul s-a format în ultimele zile ale anului trecut, iar partea vătămată a fost audiată prima dată în 28 ianuarie 2019.

În articolul publicat în ediţia din 6 decembrie 2018 - "Plângere penală împotriva Avocatului Copilului" arătam, pe baza informaţiilor primite de la mai multe surse că la nivelul Avocatului Poporului şi în noua instituţie Avocatul Copilului, ar exista o întreagă reţea de promovare a unor candidaţi la concursurile organizate, fiind preferaţi candidaţii din sistem şi rudele celor care lucrează în cadrul celor două instituţii.

Cu acelaşi prilej, v-am prezentat şi stenogramele convorbirilor telefonice pe care una dintre părţile vătămate le-a avut cu profesorul Liviu Pop, membru corespondent al Academiei Române, fost decan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, cu privire la concursul organizat de Avocatul Copilului.

Conform informaţiilor oferite de sursele noastre şi prezentate de Ziarul BURSA, Liviu Pop este un apropiat al lui Victor Ciorbea - Avocatul Poporului - şi al lui Ioan Gânfălean - Avocatul Copilului, domnia sa lăudându-se cu mai multe cazuri în care ar fi intervenit pentru angajarea unor cunoscuţi.

În acelaşi material, Ziarul BURSA a încercat să afle şi opinia profesorului Liviu Pop cu privire la acuzaţiile care îi sunt aduse, dar, aşa cum am precizat în materialul respectiv, reputatul profesor universitar clujean a refuzat să comunice cu noi, ba chiar i-a cerut soţiei sale să pună capăt conversaţiei telefonice pe care doream să o avem cu domnia sa.

Concurs cu probleme la Avocatul Copilului

Cu privire la modul în care s-a des­făşurat concursul pentru ocuparea celor opt posturi din cadrul Avocatului Copilului, am informat în ediţiile din 17 septembrie, 23 septembrie, 11 octombrie şi 3 decembrie 2018. Am arătat cu acele ocazii neregulile din procedura de examinare a candidaţilor, nemulţumirile unor candidaţi după primul concurs care a fost anulat, concurs la care au participat şi rudele unor şefi de birouri teritoriale care urmau să fie angajate alături de aceştia, precum şi faptul că atât stabilirea bibliografiei cât şi a comisiei de concurs nu au ţinut cont de reglementările legale. Concursul din luna septembrie a fost anulat şi a avut loc un nou concurs în luna noiembrie, când cele opt posturi scoase în teritoriu pentru Avocatul Copilului au fost ocupate de o parte dintre persoanele despre care aveam informaţii de la primul concurs că vor trece cu brio examenul organizat de Avocatul Poporului.

În urma rezultatelor, una dintre persoanele care au dorit să candideze cu condiţia de a avea parte de un concurs corect, a formulat o plângere penală împotriva conducerii Avocatului Poporului, pe care o acuză de abuz în serviciu, plângere ce a intrat în atenţia procurorilor anticorupţie.

În prima parte, procurorul de caz a făcut o cercetare in rem - asupra faptelor - şi în urma apariţiei informaţiilor despre Anamaria Chiş, membru al CSM, a decis trimiterea dosarului la secţia specială condusă de procurorii Gheorghe Stan şi Adina Florea.

Dacă faptele menţionate în plângerea penală şi la audierea părţii vătămate vor fi confirmate, atunci procurorii pot trece la cercetarea penală in personam, asupra tururor celor opt persoane acuzate de săvârşirea mai multor infracţiuni.

Menţionăm că pe tot parcursul procesului penal, inclusiv în perioada cercetării penale, toate persoanele acuzate în plângerea penală beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Opinia Cititorului ( 29 )

  1. Catastrofa retrocedărilor se petrece de ani de zile sub privirile nepăsătoare ale autorităţilor române, în ciuda tu­turor strigătelor disperate ale societăţii, continuă. Du­pă părerea mea, este o tendinţă dirijată ca ro­mâ­nii să fie scoşi din toate centrele mari ale Tran­silvaniei. Dacă s-ar întâmpla doar în Târgu Mureş, ar părea că e un accident. Dar se întâmplă în toate oraşele Ardealului, se întâmplă la Cluj, unde 460 de imobile din centrul oraşului și împrejurimi au fost retrocedate aberant, în Oradea, Arad, Timişoara, Sibiu. Aceeaşi situaţie este şi cu pădurile sau terenurile agricole transilvănene. Sunt restituiri către foştii grofi maghiari sau către instituţii, în majoritatea lor ilegale sau abuzive. Dna Judecătoare Kiss este grofă? Se pricep la retrocedări masive?

    Andrea Chis a dat-o cu mucii-n fasole. Ieri, Andrea Chis a fost protagonista unui scandal, fix in plenul CSM. Madam Chis s-a pus într-o situație jenată când, in ședința CSM la validarea numirii lui Gheorghe Stan in functia de procuror-sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie, femeia s-a opus cu vehementa si a cerut ca rezultatele lui Stan să fie declarate nule. Oare or fi mandri de ea judecatorii care au votat-o? Cica, asa ii reprezinta ea, expunandu-si opiniile care ii ingrozesc si pe cei mai neavizati intr-ale Dreptului! Doamne fereste! Pe langa indarjirea cu care fosta nevasta a lui Tulus isi sustinea punctul de vedere, si care, fie vorba intre noi nu ne-a surprins deloc, am remarcat si mutenia judecatorului Bogdan Mateescu. La un subiect de o asemenea greutate, ne asteptam ca Bobita sa fie la unison cu Chis si sa urle ca nu e legea buna, ca membrii CSM, ministrul Justitiei nu stiu carte...

    Dar, surpriza, Mateescu a tacut malc, nu a scos decat vreo 50 de cuvinte, pe un ton redus, fara sa se traga de fata si fara sa se crizeze. Mai mult, auzim ca Bogdan Mateescu ar fi votat chiar pentru validarea lui Stan. Interesanta abordare, ne intrebam ce o fi patit? 

    Din doua una: fie a stiut din start ca nu are sorti de izbanda, atata vreme cat legea este clara, fie nu a primit nicio indrumare si a mers si el cu majoritatea. Bravo, Bobita! 

    Concret, sedinta Plenului CSM de ieri a inceput cu interventia judecatoarei CSM Andrea Chis, care a cerut ca sa fie invalidat concursul, pe motiv ca din componenta Comisiei de concurs pentru numirea in functia de procuror sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie a lipsit un membru, respectiv reprezentantul Sectiei pentru procurori din CSM. Opinia lui Chis a fost ca fata de aceasta situatie se impune reluarea concursului, astfel incat din comisie sa faca parte un procuror din cadrul Sectiei pentru procurori din CSM. 

    La randul sau, prezent la sedinta Plenului, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si-a exprimat deschis convingerea ca Sectia pentru procurori nu a vrut sa isi desemneze reprezentantul. Acest lucru insa, a aratat Tudorel Toader, nu atrage nulitatea concursului, dat fiind ca legea este extrem de clara si vorbeste despre "majoritatea" membrilor Comisiei de concurs, nu despre unanimitate. 

    Cea care a tinut sa puna cartile pe masa a fost judecatoarea Gabriela Baltag, care a semnalat faptul ca asemenea sedintei de Plen din 17 ianuarie 2019, judecatoarea Andrea Chis a facut tot posibilul pentru a bloca functionarea Sectiei, Gabriela Baltag subliniind chiar ca Andrea Chis a fost dintotdeauna impotriva acestei structuri. 

    1. Într-un asemenea caz de corupție la vârf, cu atâția marțafoi urmăriți penal, de inalt rang toți, domnii procurori de ce nu au dispus pană la această oră nici o măsură? preventivă bien sur.... Păi Ciorbea și cu Gânfălean hoho între timp organizează concursuri și plasează la greu.. sau nu? S-au făcut cuminți ei așa peste noapte? Cam prea multe ordine de suspendare în ultimile luni...bat rău la ochi.... miroase a corupție in formă continuată... și neântrruptă. Păi Ciorbea o ține cu ordine de supendare în continuare dacă nu intră cine trebuie,... mult și bine? E aici e ceva putered în Danemarca...sau la DNA ? Ce așteaptă DNA-ul ? Ca toate posturile de la DNA să fie atribuite să zicem unor nepoate, fine, fiice, amante, ibovnice, metrese de atmosferă? Așa un control judicar niște suspendări din funcții nu mergeau domnii la la DNA ? Așa combate corupția DNA, neluând chiar nici o măsură, nici una, în procesul penal cu asemenea drăgălașe infracțiuni? Domana procuror Albu așa știți dvs să vă îndepliniți atribuțiile de serviciu?

    Chiar nu pricep cum a ajuns judecatoare o persoană care a tras de un doctorat timp de 20 de ani și care a trimis la SIIJ un dosar care nu era de competenţa judecătorilor de acolo, dat fiind faptul că niciunul dintre inculpaţi nu are calitatea de magistrat. Așa ceva chiar e revoltător!

    1. Annamaria Andrea Chis a făcut doctoratul 20 de ani la UBB asta e adevărat dar ați incurcat borcanele. Articolul spune că procuroarea de la DNA, Albu Gabriela a trimis-o prin declinare de competență pe Chiș Andrea Annamaria la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție pentru efectuarea urmăririi penale. Aici este vorba de declinare de competență între două parchete. La Secția de investigare a infracțiunilor din justiție nu există judecători deorece aceasta are structură de parchet. Deci e vorba de judecători care pot fi doar anchetați de Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, adică de către procurorii de acolo de la SIIJ. Deci e de făcut deferența dintre procurori și judecători și dintre care și cui trimite sau dintre cine pe cine anchetează.

    Despre judecatoarea Chis am mai citit ca a obtinut un post de lector la UBB printr-un concurs dedicat. Adica s-a dat ca subiect dreptul proprietatii intelectuale si dreptul civil in limba maghiara desi ceilalti candidati erau romani, postul era intr-un oras din Romania. Printre altele, e si membru Csm si stau si ma intreb cum poate fi si judecator si lector si membru Csm in acelasi timp? Referitor la acest dosar, trebuia solutionat de DNA, nu avea de ce sa fie trimis la SIIJ pentru ca cei de acolo judeca infractiunile savarsite de magistrati iar in acest dosar niciunul dintre inculpati nu are calitatea de magistrat. Pai asta nu-i bataie de joc de acum?

    Am făcut ore cu Chiș. Una la mana nu venea niciodată la timp sau absenta de-a dreptul. Pe deasupra este foarte, foarte slab pregătită. In Facultatea de drept de la Cluj se vorbea că i s-a oferit prostul de lector cadou de către prof. Pop Liviu și Marga Andrei care era rector la UBB atunci. Întrebarea este după cum spunea judecătorul Leon Rus, pe ce i s-a dat postul moca dacă nu pe competență? Același judecător spunea că Chiș AnnaMaria a candidat singură pe post, pe principul candidata venită, candidata servită. Acuma dacă nu e competentă cum e posibil în România să ia 3 lefuri atat de babane, să primească apartament gratis in capitală, să aibă mașină cu șofer la scară? Justiția cui o face Chiș ? Cumva pentru Pop sau Marga? Deci 3 salarii ia doamna, de la Curtea de Apel Cluj de la Universitatea Babes Bolyai și de la CSM ... Trai neneacă nu-i așa?

    Chis trebuia anchetata separat, nu trebuia trimis tot dosarul la SIIJ. Daca s-ar fi mers pe disjungere, iar SIIJ s-ar fi ocupat de Chis iar DNA de restul dosarului, nu se mai tragea de timp cu anchetarea lui Pop, Ciorbea, Ganfalean si restul inculpatilor din dosar.

    Aproape peste tot se merge pe sistemul PMR( pile, mita si relatii), ce sa ne mai miram cum ajung unii judecători si profesori pe la universitati? In ziua de azi, e incurajata la greu mediocritatea. Degeaba esti competent, corect si inteligent, degeaba te zbati sa ocupi un post prin fortele proprii daca au intaietate neamurile lor si astia care intră cu pile ori astia care se au cu cei sus pusi! Da, procurorul DNA nu trebuia sa trimita tot dosarul la SIIJ. Ce rost avea, nu? Trebuia trimisa doar cauza judecatoarei Chis iar atunci, totul ar fi mers mai repede si mai eficient.

    Cand vad ce a ajuns justitia in tara asta, imi vine sa plec si sa nu ma mai uit inapoi.Ce judecatoare e asta care termina un doctorat in 20 de ani? Fratilor, Dna trebuia sa o trimita doar pe ea la SIIJ, degeaba au pasat tot dosarul. Cumva au vrut sa scape de el sau de unde si-au tras concluzia ca nu tine de competenta lor anchetarea celorlalti inculpati din dosar?!

    Apai bine, femeia asta care nu a fost in stare sa termine doctoratul la timp, ajunge judecator, lector si membru csm si mai si ia o gramada de bani si se mai bucura si de atatea privilegii? Pai e normal asa ceva? Platim impozite si taxe la stat si pentru ce? Ca sa sustinem asa ceva?

    Nu vad altă cale pentru judecătoarele corupte decât excluderea din magistratură...în cazul de fatză și din CSM

    Vă imaginați ce soluții o fi dat in dosarele oamenilor judecători de aceștia intrați pe pile și relații 

    România nu mai are justiție ci pură prostituție judiciară. Nicăieri in lume nu se petrece așa ceva. În Germania, de pildă, era deja săltată și apoi se stabilitea vinovăția sau lipsa ei. Toți sunt în cârdășie mafiotă.

    Corupți la grămadă cu toții, ce deservcii fac aceste viețuitoare justiției și țării românești. Totuși întrebarea nu poate fi alta decât când îi judecă ? Oricum îi consideră proști pe români dacă nici justiție nu-s instare să aibă. Au dus de râpă țara asta și au jefuit-o călcând legea în picioare.

    1. Aștia de la Cluj sunt o caracatiță mafiotă, stat in stat...

    Nu-i de mirare ca studentii nostri pleaca in strainatate daca in tara asta se merge numai pe concursuri aranjate in sistem de pile, relatii, nepotisme si uite asa, persoane care nu sunt in stare sa-si termine doctoratul in cei 3 ani, atat cat dureaza in mod legal si normal, ajung mari judecatoare si profesoare pe la facultate.

    De ce Olteanu a fost exmatriculat de la doctorat pt ca nu si l-a dat in cei 3 ani, atat cat tine doctoratul, iar Chis a fost pasuita timp de 20 de ani?! Iar acum o vedem judecatoare, profesoara la facultatea din Cluj, membru CSM. Cum e posibil asa ceva?

    Sigur nu. Ce au păzit organile statului ? Pe magistrații corupți?

    Ce a ajuns magistratura in tara asta...un om care a terminat o facultate si care munceste cinstit abia daca ia el cativa bani pe luna iar femeia asta care nu a fost capabila sa-si termine doctoratul la timp, a ajuns si judecatoare, profesoara la univ din Cj si membru CSM. Ca sa nu mai vorbim de Ciorbea despre care am citit in ziar ca ar lua si salariu si pensie, o gramada de-a bani, in timp ce pensionarii din tara asta abia daca isi pot plati medicamentele si facturile dintr-o pensie de nimic. Lasa, bine ca au politicienii si magistratii salarii si pensii bune, restul, ce mai conteaza?

    Mai mare rușinea cu asemenea magistrați! Ne fac ţara de râs! Dupa ce că a retrocedat atâtea clădiri din Ardeal ungurilor, acum mai aflu că judecatoarea asta a tras de un doctorat timp de 20 de ani, mai e și profesoară de drept pe la Cluj, mermbru CSM. Dar acum stau și mă întreb, cum se poate împărţi între ele?! Sunt atâţia tineri care pleacă să-și găsească rostul în străinatate pentru că degeaba au făcut o facultate, că în ţara asta nu li se oferă un post pe măsura pregătirii lor iar alţii au atâtea funcţii înalte, privilegii, venituri uriașe deși nu știu ce au făcut ca să merite asta. Doamne, ce zile am ajuns să trăim...

    După ce a fost activist comunist plătit de către PCR ca preşedinte ASC, securistul Andrei Marga a colaborat şi cu Securitatea comunistă. Marga, a fost turnător la Securitate. Marga a informat Securitatea mai ales despre studenţi şi profesori străini care veneau la Cluj.

    Andrea Annamaria Chiș și-o fi dat doctoratul 20 de ani în bungee jumping sau în motociclism... E practicantă de... are aceste hobby-uri.... Bun dar h- academicianul Liviu Pop se pricepe la bungee jumping, că el i-a condus ditamai teza de cartea recordurilor. Academicianul coordonator preferă merțanele...deci pe patru roți? Acum chiar așa câte judecătoare din România mai au curajul să se arunce în gol cu o sfoară doar ?

    Fostele studente ale lui Pop Liviu, Kovesi și Chiș. Cică la Cluj la facultate conducătorii de doctorate sunt specializați în condus de plagiate. Așa că sunt și doctorate la scurt care se iau chiar și fără susținere, deci mai rapid nu doar în 20 de ani. Kovesi a ales Timișoara pentru doctorat. Mugur Ciuvică susținea că toată teza ei e plagiată mai puțin titlul poate. E de văzut unde se plagiază mai mult. Pe primul loc ar fi Timișoara la plagiat, pe doi Clujul, pe 3 Alba Iulia, pe 4 Suceava pe 5 Brașov.

    1. Păi procuroarea Vasilica G. ALBU de la DNA unde a făcut facultatea nu la Caracal, la Dorohoi ci cu Liviu Pop. La Aiud există extensii universitare de ale UBB-MARGA ANDREI? La Bistrița sunt de pildă. E posibil ca Marga Andrei să fi făcut ceva extensii universitare intre timp și la Gherla?

    De amorul fudul de la Babeș-Bolyai și de la alte buticuri particulare de diplome universitare pentru proști când scrieți... ??? Ați avea material de telenovele...gârlă. Famelii de famelii ștaifate... dame și meleoneri pe alese care se știu urca pe mese în viața de chef de chef.

    ...păi ar trebui să vă uitați câte vile, case de vacanță, apartamente, palate au bișnițarii ăștia ce-și zic universitari și justițiari, vacanțe exotice de lux, croaziere, turme de amante. au strâns la greu hapsânii, nu au ratat nimic. 4-5 salarii minim de cap furajat, plocoane de la stat grase, bani trași din tot felul de asociații fantomă și cumetrii, negoț pe tot ce aduce banu, tranzacții, pensii din 3-4 locuri minim, odraslele la școli din Occident, viață de clanuri de lux, huzureală pe spinarea boborului.

    Îi mai lasă mult DNA să fure de la stat pe magraoni? Aha, așa înțelege DNA să lupte cu corupția la liber fără arestări, fără rețineri, fără nimic. Asta da anticorupție. De aia Dracnea vrea să desființeze DNA, păi ăștia chiar nu fac nimic. Ba da, declină de la unii la alții atribuțiile de serviciu și se fac că muncesc și între timp acoperă corupții.

    Direcția Mafiotă Procorupție e actuala sau fosta DNA? Păi pana DNA cercetează faptele de corupție Ciorbea și cu Gânfăleanu au dat toate posturile pană in anul 2200. 

    1. Așa zisa doctor de drept,Anamaria Chis în calitate de membrăp CSM face trafic de influență la instanțele din țară unde sunt strămutate cauze de la Curtea de Apel Cluj unde a fost judecător.Să fie cercetată și pentru restituirile ilegale a unor imobile fără să respecte legile în vigoare,abuzând de funcție și sub protecția unor șefi de la CSM și partid.Merg împreună cu altă traficantă Cristina Gârbovan tot de la Cluj,președina AMR,rușinea justiției

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb