Jurnalist american condamnat la 11 ani de închisoare în Myanmar

G.B
Internaţional / 12 noiembrie 2021

Danny Fenster

Danny Fenster

Un tribunal militar din Myanmar l-a condamnat pe jurnalistul american Danny Fenster la 11 ani de închisoare, potrivit saudigazette.com

Danny Fenster, în vârstă de 37 de ani, redactor-şef al publicaţiei online Frontier Myanmar a fost reţinut pe aeroportul internaţional din Yangon în luna mai, în timp ce încerca să părăsească ţara. Avocatului său, Than Zaw Aung, a declarat că a fost condamnat astăzi la 11 ani de închisoare pentru asociere cu un grup ilegal şi incitare, publicarea şi difuzarea comentariilor care "provoacă frică" sau răspândesc "ştiri false". El a primit şi o amendă formală, de 50 de dolari.

Danny Fenster este unul dintre cei aproximativ 100 de jurnalişti reţinuţi de când armata a preluat controlul ţării. Aproximativ 30 de jurnalişti au rămas după gratii.

La începutul acestei săptămâni, jurnalistului i s-au adus două noi acuzaţii penale în temeiul legilor ţării privind răzvrătirea şi terorismul, acestea urmează să fie audiate separat şi ar putea fi pedepsite cu închisoare pe viaţă, a spus avocatul său.

"Toată lumea de la Frontier este dezamăgită şi frustrată de această decizie. Vrem doar să-l vedem pe Danny eliberat cât mai curând posibil, astfel încât să poată merge acasă la familia lui", a declarat Thomas Keen, redactorul şef al Frontier Myanmar.

Potrivit Frontier Myanmar, jurnalistul a fost arestat pentru că a lucrat şi pentru Myanmar Now, site independent care a criticat armata de la lovitura de stat.

Fenster a primit o pedeapsă de trei ani pentru acuzaţia de incitare, trei ani pentru acuzaţia de asociere ilegală şi cinci ani pentru acuzaţia de imigrare, a spus Frontier Myanmar, adăugând că pedepsele impuse sunt cele mai aspre posibil conform legii.

"Nu există absolut nicio bază pentru a-l condamna pe Danny pentru aceste acuzaţii. Echipa sa juridică a demonstrat în mod clar curţii că a demisionat de la Myanmar Now şi că lucra pentru la noi de la mijlocul anului trecut", a declarat Thomas Kean.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb