Justiţie oarbă: "Dosarul transferurilor" a fost amânat pentru a treizecea oară

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 14 aprilie 2011

Justiţie oarbă: "Dosarul transferurilor" a fost amânat pentru a treizecea oară

Dosarul în care opt personaje importante din fotbalul autohton sunt acuzate de înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani a ajuns la a treizecea amânare. La şedinţa de ieri au fost fost citaţi ca martori preşedintele lui Dinamo, Nicolae Badea, Cristi Chivu, Florin Prunea, fostul fotbalist Ioan Sburlea şi fostul trezorier al Federaţiei Române de Fotbal, Marian Albu. Singurul absent a fost căpitanul echipei naţionale, care a avut meci în Liga Campionilor cu echipa sa de club. Cum nici de această dată nu a fost clarificat mare lucru, următorul termen a fost fixat pentru 11 mai, când vor fi audiaţi noi martori. Până la stabilirea unui record nu mai este foarte mult timp, inculpaţii venind din ce în ce mai relaxaţi în sala de judecată, unde glumesc cu judecătorul şi procurorul de caz.

În octombrie 2008, Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată pe: George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Victor Becali, Giovanni Becali, Gigi Neţoiu şi Cristi Borcea pentru modul cum au acţionat în 12 transferuri de jucători. DNA susţine că faptele săvârşite de cei opt inculpaţi au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal (Dinamo Bucureşti, Gloria Bistriţa, Rapid Bucureşti şi Oţelul Galaţi), o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind "spălaţi" prin intermediul unor firme off-shore. Este vorba despre transferurile jucătorilor Cristian Dulca - realizat în ianuarie 1999, de la Rapid Bucureşti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire - de la Oţelul Galaţi la Pohang Steelers, realizat în martie 1999, Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999, Ionel Ganea - de Gloria Bistriţa la VfB Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea - de la Dinamo Bucureşti (împrumutat la FC Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001, Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sânmărtean - din august 2003, de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos Atena, Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucureşti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa - de la Dinamo Bucureşti la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004 şi Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucureşti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

Toţi cei opt oameni de fotbal sunt acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală, în formă continuată şi spălare de bani. "Mimăm justiţia", a concluzionat unul din avocaţii fraţilor Becali după una din amânări. După trei ani de înfăţişări nu s-a ajuns la nicio concluzie, iar o soluţie în acest caz de corupţie în sport nu va fi dată foarte curând.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Atata timp cat avem o Justitie de cacao,o politie de doi bani,un parlament de tot rasul,suntem o tara de rahat si ne meritam soarta.Toti indivizii astia de departe sunt niste talhari,dar......onor cauza justitia le da absolut toate drepturile democratice care in fapt sunt mult mai multe decat le-ar avea un cetatean de rand!!!!Numai la noi infractorii de drept comun sunt mai bine cotati decat cetatenii acestei tari!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb