În mod normal, cele două domenii nu ar trebui să aibă decît un singur punct de atingere: sancţionarea abaterilor de la lege privind organizarea şi desfăşurarea procesului electoral. În rest, fiecare cu ale sale. Pe de o parte justiţia, cu vocaţia şi rostul ei social major. Nu, în primul rînd, pedepsirea cuiva şi mai ales a celor care se pun rău cu puterea zilei, cum predică prelaţii "republicii procurorilor" şi cum cîntă în strană pe şapte glasuri corul susţinătorilor, ci menţinerea relaţiilor sociale în condiţii de normalitate, înţeleasă aici ca legalitate, avînd datoria primordială, esenţială, ca, pe baza stabilirii juridice a adevărului celor întîmplate în situaţia supusă judecăţii, să repare acolo unde acţiunile cu încălcarea legii au deteriorat raporturile sociale fireşti. Desigur, să sancţioneze, în raport cu un ansamblu de criterii non-contradictorii, funcţie de gravitatea abaterilor şi a consecinţelor provocate de ele, pentru a da greutate actului reparator, pentru a descuraja, pe cît posibil, pe cei tentaţi să apuce scurtătura ilegalităţii în defavoarea drumului, nu de puţine ori, mai lung şi mai dificil, prescris de norma socială. De cealaltă parte, alegerile sunt doar o verigă a procesului politic. Rostul lor este să asigure candidaţilor aflaţi în competiţie, nu doar şanse egale, ci şi condiţii echivalente, pentru exprimarea punc-telor de vedere, a obiectivelor şi a proiectelor pentru care solicită mandatul. Iar asta, nu de dragul spectacolului şi nici al simplei expuneri exhibiţioniste pe ecranele televizoarelor, ori pe scenele marilor "adunări popular-electorale", ci pentru a lămuri electoratul asupra naturii şi a diferenţelor dintre poziţiile între care este pus să aleagă. Desigur, să garanteze condiţiile necesare pentru exprimarea liberă a votului la urne. Nu mai puţin important, să asigure ca rezultatele declarate şi acreditate oficial, ale alegerilor, să exprime cu cea mai mare precizie voinţa electoratului, materializată prin vot. Mă rog, dacă ne plasăm în teritoriul democraţiei, ca sistem politic. Dacă nu, atunci... e ca la noi. Complicat... de tot... de tot!
Iar, prima şi cea mai gravă dintre complicaţii rezultă din folosirea instituţiilor sistemului judiciar ca instrumente pentru influenţarea masivă, dacă nu chiar deturnarea completă, a rezultatelor electorale. Desigur, cei care deţin autoritatea de guvernare sunt întotdeauna favorizaţi în privinţa accesului şi a posibilităţii de manipulare a mecanismelor electorale, prin intermediul justiţiei. Cu toate acestea, la noi, nu doar puterea, ci şi opoziţia a recurs, cu insistenţă şi pe scară largă, la manevre în justiţie menite să stabileas-că chiar înainte de punerea voturilor în urne, "aria de răspîndire" şi "zonele de centrare" ale rezultatelor electorale finale. Iar asta, indiferent cum s-au numit partidele aflate, la un moment dat sau altul al procesului politic, fie la putere, fie în opoziţie. Să nu ne îmbătăm cu apă rece! Folosirea justiţiei pentru a scoate din arenă competitorul politic cel mai de temut nu a fost inventată de "statul paralel" şi de "regimul Băses-cu". A fost, încă din 1947, piatra de temelie a unei alte "tranziţii politice", aceea de la rămăşiţele democraţiei interbelice, făcută ţăndări de război şi de cele două "sincope dictatoriale" care au adus-o în pragul falimentului, la regimul "democraţiei populare". Trecerea, cu alte cuvinte, la o dictatură în toată puterea faptelor. Scoaterea din arena electorală a "partidelor istorice", prin "procesul marii trădări naţionale", a fost "bacalaureatul" politic, luat cu brio de către noua putere comunistă de la Bucureşti, putere instaurată şi susţinută prin efectul "binevoitoarei" prezenţe a trupelor de ocupaţie sovietice şi, mai ales, al acţiunii reţelelor de spionaj şi influenţă politică create pe teritoriul României de către URSS, anterior, în timpul şi după încheierea celui de al doilea război mondial. Şi, desigur, de transformarea justiţiei în ghilotină politică. Simetric sau antisimetric, un alt proces "al marii trădări naţionale", de data aceasta, restrîns la cuplul ceauşeştilor şi, ulterior, la cîţiva dintre membrii CPEx, a inaugurat noua tranziţie post-decembristă. La fel de nefericit din punctul de vedere al modului în care a fost şi în care s-a lăsat folosită justiţia din România pentru realizarea unor scopuri pur politice, pe care oamenii la zi ai puterii nu au avut curajul să şi le asume. Au vrut să scape, spălîndu-se pe mîini asemenea lui Pilat din Pont şi, asemenea lui, au sfîrşit cu mîinile pline de sînge. Tragic pentru societatea românească şi cu totul incomod pentru oamenii justiţiei sale, adevăratul, Marele Proces al revoluţiei, dacă va avea loc vreodată, trebuie să cheme pe banca acuzaţilor şi "justiţia", responsabilă pentru consecinţele imediate şi de lungă durată ale acţiunilor şi ale inacţiunilor sale în perioada marcată, la debut, de evenimentele lui decembrie 89 şi sfîrşită.... nu se ştie cînd, undeva, mult după anul 2019.
În orice caz, în situaţia mai mult decît precară în care se află acum, pe de o parte, instituţiile justiţiei, iar pe de altă parte, cele ale politicii din Româ-nia, în 2019 nu vom avea parte nici de cine ştie ce Justiţie, nici de cine ştie ce Alegeri!!!!
1. Alegem, pana cand culegem!
(mesaj trimis de Salomeea în data de 24.04.2019, 00:13)
Alegem, pana cand culegem!
Nici justitie sau dreptate sociala nu culegem, chiar daca alegem.
Marele Proces al revoluţiei, dacă va avea loc vreodată, trebuie să cheme pe banca acuzaţilor şi "justiţia", asa cum conchide editorialul.
1.1. pregatit sa-ti impartasesti talentul. (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Protopopescu în data de 28.04.2019, 11:26)
Simbol:UN PIANIST DE RENUME MONDIAL, DIND UN CONCERT.
Explicatie:In aceasta situatie nu e suficient sa stii ca esti foarte talentat, sau ca ceilalti spun cit de minunat esti; trebuie sa-ti exprimi talentele in lumea reala si sa creezi ceva ca rezultat al lor. Recompensele pot veni daca esti bine antrenat si pregatit sa-ti impartasesti talentul.
Esenta:Automultumi re fata de talent. O validare a pozitiei sociale.
Negativ:A te baza pe succesul din trecut. A nu aplica practica zilnica....
1.2. alegeri (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Penelope în data de 28.04.2019, 11:28)
Simbol:O TOLBA PLINA CU SAGETI.
Explicatie:Trebuie sa te inarmezi inainte de a vina ceea ce doresti. Nu este deloc nevoie sa te grabesti si sa speri la ce e mai bun, caci asta te va face sa te simti nedreptatit cu ceea ce vei gasi. Revino-ti o clipa si realizeaza ca ai munitia necesara si ochesti fara gres. Fa-ti o strategie si apoi loveste tinta.
Esenta:A-ti atinge tinta.
Negativ:A merge nepregatit la batalie. Exagerata incredere in sine, intr-o misiune personala.
2. de ascensiune, inaltare e nevoie!
(mesaj trimis de Salomeea Romanescu în data de 24.04.2019, 00:16)
Simbol:SE VEDE UN STEAG TRANSFORMINDU-SE INTR-UN VULTUR.
Explicatie:Aceasta este mutarea unei reprezentari exterioare a situatiei catre nivelele mai profunde ale spiritului ei energetic. Poti descoperi ca nu proiectezi doar o imagine, ci o adevarata putere.
Esenta:A renunta la ideea ca trebuie sa dovedesti ceva, inaltarea deasupra obisnuitului, ascensiune. Renastere
2.1. UN VULTUR CARE CRONCANE. (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 30.04.2019, 14:21)
Simbol:UN STEAG CE SE PRESCHIMBA INTR-UN VULTUR CARE CRONCANE.
Explicatie:Este un moment cind idealurile noastre cele mai inalte pot fi exprimate cu mindrie si ca o expresie a puritatii spirituale. Poti gasi ca esti impins sa scoti la iveala eul tau superior. Orice element cu adevarat valoros si 'centrat' va fi vazut si auzit in lumina limpede a zilei.
Esenta:Idealism declarat.
Negativ:A-ti atribui drepturi doar prin popria putere sau capacitate.
3. Doar un ... membru!
(mesaj trimis de Hades în data de 24.04.2019, 01:05)
Membrii The Romanian Association for the Club of Rome
President
Mugur Isarescu
Vice Presidents
Mircea Malitza
Virgiliu N. Constantinescu
Nicolae Danila
Petru Rares
Teodor Melescanu
Sergiu Celac
Secretary General
Calin Georgescu
Executive Director
Mugur Tolici
Number of members: 80
Members
ALBU LUCIAN-LIVIU
ALEXANDRESCU VALENTIN
ANDREESCU BOGDAN
ANDRONESCU ECATERINA
ANTON ANTON
BARBU DANIEL
BIRZEA CEZAR
BOSTINA CONSTANTIN
BULIGA GHEORGHE
BUZATU RAZVAN...
4. Unde se împarte dreptatea
(mesaj trimis de A politic în data de 24.04.2019, 06:02)
se împarte si nedreptatea? Cine spusă treaba asta?
"ghilotină politică" ca procesul drept al soților Ceașcă?
Alegeri răsuflare cu câteva afise, Pinochio-Tv?
5. Credinta transforma posibilitatile in realitate
(mesaj trimis de Salomeea în data de 27.04.2019, 02:56)
Pierderea credintei duce la distrugerea transformarii posibilitatilor pozitive ( energia invizibila) in realitate, Emotiile sunt duale, iubire si frica. In inimile noastre! este secretul..ea poate schimba lumea si corpul tau! Undele de energie schimba realitatea fizica! Daca dorim sa schimbam atomul trebuie sa schimbam campul electro - magnetic.
Inima este cea care produce campuri electro-magnetice de 100 de ori mai puternic decat cel produs de creier. Credinta produce aceste...
5.1. INSPIRATIE NOUA, (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de Vrajitorul din OZ în data de 28.04.2019, 00:58)
Simbol:INTR-UN MOMENT DE LINISTE, UN OM PRIMESTE O INSPIRATIE NOUA, CE II POATE SCHIMBA VIATA.
Explicatie:Poti gasi ca, desi ti-ai stors creierii, nu te-ai condus rational. Trebuie sa reduci viteza si sa te deschizi la mesajul inspiratiei tale launtrice. Mintea rationala poate fi foarte zgomotoasa si poate afecta fluxul intuitiei. Linisteste-ti gindurile si lasa-ti intelepciunea sa curga.
Esenta:Sondarea puterii creatoare. Inspiratia = respiratia in spirit.
Negativ:Excluderea...
5.2. Mistere dezvaluite. (răspuns la opinia nr. 5.1)
(mesaj trimis de Penelope în data de 28.04.2019, 01:08)
Simbol:O FEMEIE INLATURIND DOUA PERDELE INTUNECATE CE INCHID INTRAREA UNEI CAI SACRE.
Explicatie:Se poate sa simti o nevoie de a te aventura pe drumuri noi sau de a investiga noi posibilitati, dar va trebui sa-ti mobilizezi credinta intuitiva si sa depasesti teama de a patrunde in aceste noi domenii. Vei avea nevoie si de curaj, si de dorinta launtrica. Sfera ta de operatie si actiune se va largi mult cu noua perspectiva care ti se deschide.
Esenta:Mistere dezvaluite.
5.3. IN CAUTAREA ILUMINARII. (răspuns la opinia nr. 5.2)
(mesaj trimis de Silvia în data de 28.04.2019, 11:14)
Simbol:OAMENI MERGIND PE O CALE INGUSTA IN CAUTAREA ILUMINARII.
Explicatie:Uneor i cautarea idealurilor si sensurilor superioare ne plaseaza in contradictie cu asteptarile sociale conservatoare. Cea care indica sinceritatea calatoriei este abilitatea de a persevera in cautare, oricit te-ar costa. De cele mai multe ori, aceasta cautare aduce multa iluminare, desi uneori produce confuzie. Va trebui sa respingi ceea ce nu are valoare.
Esenta:Oameni 'pe cale'.
Negativ:A fi orbit...
5.4. raspunsurile mai presus de nivelul normal (răspuns la opinia nr. 5.3)
(mesaj trimis de Protopopescu în data de 28.04.2019, 11:18)
Simbol:UN URS MARE SEZIND SI DINDU-SI DE-A DURA TOTI CONFRATII.
Explicatie:Exista o nevoie de a dezvolta raspunsurile mai presus de nivelul normal al asteptarilor. Poate ca sunt lucruri pe care nu vrei sa le faci, dar care par a fi de datoria ta. Priveste-ti situatia si vezi daca nu te compromiti, sau daca, pur si simplu, nu reactionezi conditionat. Poate ca, intr-adevar, excelezi peste nivelul tau normal, dar numai tu o poti spune.
Esenta:Dezvoltarea abilitatilor.
6. A vedea lucrurile la timpul lor.
(mesaj trimis de Salomeea Romanescu în data de 28.04.2019, 11:22)
VEDEREA UNEI FRUNZE DE TOAMNA ADUCE UNUI PELERIN REVELATIA SUBITA A MISTERULUI VIETII SI MORTII.
Explicatie:In acest punct, poti sa simti ca ai invatat mult si ai obosit sa mai cauti informatii pentru a intelege viata prin canalele conventionale. Cauta raspunsul la problema ta in solutii simple, de fiecare zi. Ele sunt trecatoare, dar sunt in jurul tau - uita-te dupa semne, ele pot avea un efect profund.
Esenta:Adaptari periodice. Inspiratie trecatoare. A vedea lucrurile la timpul lor....