KASPERSKY LAB:  Companiile suferă un atac ransomware la 40 de secunde

Jose Fierro
Companii #IT / 12 decembrie 2016

Companiile suferă un atac ransomware la 40 de secunde

Numărul atacurilor ransomware asupra companiilor a crescut de trei ori, anul acesta.

Frecvenţa acestora acrescut de la un atac pe minut, în luna ianuarie, la un atac la 40 de secunde în luna octombrie. Doar în acest an au apărut peste 62 de familii de viruşi tip ransomware, conform unui comunicat al Kaspersky Lab.

Compania care produce software-uri de securitate a declarat atacurile de tip ransomware subiectul anului 2016 în materie de siguranţă cibernetică.

Conform unui studiu realizat de Kaspersky Lab, o companie din cinci a fost victima unui incident de acest tip. Una din cinci companii mici nu şi-a mai recuperat niciodată fişierele, nici chiar după ce a plătit. Pentru utilizatorii individuali, frecvenţa a crescut anul acesta de la fiecare 20 de secunde, la fiecare 10 secunde.

"Modelul de business clasic de «afiliere» pare să funcţioneze la fel de eficient pentru ransomware, ca şi pentru alte tipuri de malware. Victimele plătesc adesea, aşa că banii continuă să circule prin sistem. Inevitabil, acest lucru a condus la apariţia aproape zilnică a unor noi programe care criptează", a spus Fedor Sinitsyn, Senior Malware Analyst, Kaspersky Lab.

Deşi unele sectoare au fost mai afectate decât altele, cercetările efectuate de Kaspersky arată că că nu există niciun sector cu risc scăzut. Cel mai ridicat nivel al acestui tip de atacuri cibernetice înregistrat este de aproximativ 23% (în educaţie) şi cel mai scăzut, de 16% (în retail şi petrecerea timpului liber).

Ransomware-ul este un tip de virus care se instalează forţat pe computerul victimei, unde efectuează o criptare a datelor. Utilizatorului afectat i se cere, apoi, o răscumpărare pentru a putea decripta calculatorul şi a-şi accesa din nou datele.

Noile metode de atacuri cu ransomware, întâlnite pentru prima dată în 2016, au inclus criptarea hard disk-ului, prin care atacatorii blocheză accesul sau criptează accesul la toate fişierele acestuia. Petya este un astfel de exemplu. Decryptor, cunoscut şi ca Mamba, a mers mai departe, criptând întregul hard drive.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb