KASPERSKY LAB: "O companie din două, dispusă să investească în protecţie suplimentară pentru tranzacţii financiare"

V.B.
Companii #IT / 15 august 2014

Un procentaj de 52% dintre companii este dispus să investească în software dezvoltat special pentru protejarea tranzacţiilor financiare, utilizând fie componente instalate pe propria infrastructură, fie servicii furnizate de o terţă parte, conform unei analize întreprinse de Kaspersky Lab şi B2B International în 2014, la nivel european.

Astfel, securizarea informaţiilor de plată şi a tranzacţiilor financiare reprezintă o prioritate pentru companii: o treime dintre companii (34%) plasează protecţia acestor informaţii în top trei priorităţi pe anul viitor, pentru managementul IT. Aproape jumătate dintre participanţii la studiu consideră că organizaţiile lor au nevoie de securitate sporită când este vorba despre tranzacţii financiare. Companiile mai mari sunt mai dispuse să investească în cele mai bune tehnologii de securitate. În ceea ce priveşte companiile cu mai mult de 5.000 de angajaţi, 62% dintre respondenţi au declarat că sunt dispuşi să plătească mai mult pentru un serviciu de securitate premium, comparativ cu 49% dintre respondenţi din segmentul companiilor mai mici.

Analiza include şi frecvenţa cu care infractorii cibernetici sustrag informaţii financiare de la companii: organizaţiile participante la studiu, care au pierdut informaţii din cauza atacurilor cibernetice, au admis că le-au fost furate informaţii legate de plăţi. Respondenţii au afirmat că pierderea acestor informaţii era cel mai rău lucru care li se putea întâmpla.

Experţii Kaspersky Lab au descoperit, recent, o campanie de fraudare care vizează clienţii unei bănci europene mari, campanie în care infractorii au interceptat datele financiare ale clienţilor şi, în interval de o săptămână, au furat mai mult de jumătate de milion de euro din conturile acestora.

"Este important ca managerii companiilor să ia în considerare protecţia multi-platformă, având în vedere că 40% dintre companii afirmă că realizează tranzacţii importante de pe dispozitive mobile", se mai arată în comunicat.

Ross Hogan, Global Head la Fraud Prevention Division din Kaspersky Lab, a declarat: "Clienţii sunt dispuşi să investească în protejarea tranzacţiilor lor, iar incidenţa mare de furturi de date financiare relevată de studiul nostru este încă un motiv pentru care protecţia eficientă merită investiţia. Furnizorii de servicii financiare ar trebui să implementeze soluţii de securitate integrate care ajută la prevenirea fraudelor, maximizând eficienţa serviciilor şi optimizând experienţa utilizatorului. Aceste niveluri de protecţie vor permite furnizorilor de servicii financiare să evite pierderile de bani şi problemele de reputaţie care rezultă din încălcări ale securităţii datelor şi să obţină câştiguri în plus prin atragerea de noi clienţi, oferind, totodată, servicii de calitate clienţilor deja existenţi".

Kaspersky Lab este un producător privat de soluţii de securitate endpoint. Pe parcursul celor 16 ani de existenţă, Kaspersky Lab s-a dezvoltat în aproximativ 200 de ţări, protejând peste 300 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb