KASPERSKY: "O treime dintre utilizatori nu se protejează când îşi împrumută dispozitivele"

Valentin Busuioc
Companii #Securitate Cibernetică / 30 ianuarie 2015

O treime (33%) dintre respondenţii care îşi împrumută dispozitivele rudelor, colegilor sau prietenilor nu adoptă măsuri ca să-şi protejeze informaţiile confidenţiale, conform rezultatelor unui studiu realizat de producătorul rusesc de antiviruşi Kasperky Lab, în parteneriat cu B2B International.

Aceştia nu consideră că utilizarea dispozitivelor personale de către mai multe persoane este riscantă, deşi posibilitatea să piardă datele stocate creşte semnificativ odată cu numărul de utilizatori care folosesc acelaşi dispozitiv, potrivit unui comunicat al Kaspersky trimis redacţiei.

În Europa, aproximativ unul din trei utilizatori a afirmat că obişnuieşte să folosească acelaşi dispozitiv cu altă persoană. Mai mult: 29% dintre europeni împrumută dispozitivele adulţilor cu care locuiesc, 4% le împrumută copiilor, în timp ce 1% le împrumută colegilor sau cunoştinţelor. Aceste procentaje se aplică celor mai des utilizate dispozitive cu acces la internet, fiind, totodată, dispozitivele care pot stoca date importante, precum informaţii de logare şi parole.

Lipsa unei protecţii eficiente a dispozitivelor este extrem de periculoasă - nimeni nu poate fi sigur că ceilalţi utilizatori sunt conştienţi de riscurile ameninţărilor cibernetice. Un utilizator neexperimentat poate deveni victima înşelătoriilor infractorilor cibernetici sau poate să descarce un fişier executabil periculos. În acelaşi timp, 33% dintre respondenţii care îşi împrumută computerele, telefoanele şi tabletele, nu adoptă măsuri de securitate pentru că nu sunt conştienţi de riscuri. Doar 38% dintre utilizatorii din Europa fac back-up datelor importante înainte să împrumute dispozitivul, 33% dintre aceştia îşi protejează informaţiile cu parolă, iar 20% încearcă să nu stocheze informaţii importante, se mai arată în comunicatul Kaspersky.

Peter Aleshkin, Consumer Marketing Group Manager for Emerging Markets în Kaspersky Lab, a declarat: "Împrumutarea computerului sau a smartphone-ului creşte riscul infectării cu malware, a pierderii de date sau a furtului de conturi. De aceea, este recomandat să adoptaţi măsuri suplimentare de securitate. Utilizatorii trebuie să facă mereu back-up pentru fişierele importante, să şteargă informaţiile confidenţiale, pentru a evita ca acestea să ajungă pe mâini străine, să dezactiveze completarea automată a datelor de logare în conturi, să controleze drepturile de acces pe dispozitive şi, cel mai important, să adopte măsuri de protecţie eficiente împotriva ameninţărilor cibernetice".

Kaspersky produce soluţii pentru protecţie endpoint, având 17 ani de existenţă. Societatea oferă suite de protecţie IT pentru utilizatori individuali, IMM-uri şi companii mari. Firma este prezentă în aproximativ 200 de ţări şi protejează peste 400 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb