Kaspersky raportează că Troianul Necro se strecoară în Google Play afectând până la 11 milioane de victime

R.S.
Miscellanea / 25 septembrie

Kaspersky raportează că Troianul Necro se strecoară în Google Play afectând până la 11 milioane de victime

La sfârşitul lunii august 2024, experţii Kaspersky au identificat o nouă versiune a troianului Necro care infiltrase mai multe aplicaţii populare pe Google Play şi modificase aplicaţii pe platforme neoficiale, inclusiv Spotify, WhatsApp şi Minecraft. Necro este un program de descărcare Android care descarcă şi rulează alte componente rău intenţionate pe dispozitivele infectate, pe baza comenzilor emise de creatorii troianului. Soluţiile Kaspersky au înregistrat atacuri Necro care vizează utilizatori din Rusia, Brazilia, Vietnam, Ecuador şi Mexic, ca parte a acestei campanii rău intenţionate, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Capabilităţile troianului Necro  

Varianta de Necro descoperită de experţii Kaspersky poate descărca module pe smartphone-uri infectate care afişează reclame în ferestre invizibile şi face click pe ele, descarcă fişiere executabile, instalează aplicaţii terţe şi deschide link-uri arbitrare în ferestre WebView invizibile, pentru a executa codul JavaScript. Pe baza caracteristicilor sale tehnice, troianul este, de asemenea, probabil, capabil să aboneze utilizatorii la servicii plătite. În plus, modulele descărcate permit atacatorilor să redirecţioneze traficul de internet prin dispozitivul victimei. Acest lucru le permite infractorilor cibernetici să viziteze resursele interzise sau dorite folosind dispozitivul victimei, utilizându-l potenţial ca parte a unei reţele botnet proxy, potrivit comunicatului.

Aplicaţii infectate pe platforme neoficiale

Prima descoperire a lui Necro de către experţii companiei a fost într-o versiune modificată a Spotify Plus. Creatorii aplicaţiei au susţinut că este sigură pentru dispozitive şi au oferit funcţii suplimentare care nu se găsesc în aplicaţia oficială de streaming de muzică. Ulterior, experţii au găsit şi o versiune modificată a WhatsApp care conţinea Necro downloader, urmată de versiuni infectate ale jocurilor populare, inclusiv Minecraft, Stumble Guys şi Car Parking Multiplayer. Necro a fost încorporat în aceste aplicaţii printr-un modul publicitar neverificat.

Aplicaţii infectate pe Google Play

Campania Necro s-a extins dincolo de platformele terţe şi a fost descoperită şi pe Google Play. Downloaderul rău intenţionat a fost găsit în aplicaţia Wuta Camera şi Max Browser. Conform statisticilor Google Play, numărul total de descărcări ale acestor aplicaţii a depăşit 11 milioane. Pe această platformă, Necro a fost distribuit şi printr-un modul publicitar neverificat. În urma raportului Kaspersky Lab către Google, codul rău intenţionat a fost eliminat din Wuta Camera, iar Max Browser a fost scos din magazin. Cu toate acestea, utilizatorii riscă în continuare să întâlnească Necro pe platforme neoficiale.

Soluţiile de securitate Kaspersky protejează împotriva Necro şi detectează programul de descărcare ca Trojan-Downloader.AndroidOS.Necro.f şi Trojan-Downloader.AndroidOS.Necro.h, cu componentele rău intenţionate identificate ca Trojan.AndroidOS.Necro.

Mai mult informaţii despre Necro Trojan pe Securelist.com.

Pentru a vă proteja împotriva ameninţărilor cibernetice Android, experţii Kaspersky recomandă:

Să descărcaţi aplicaţii numai din surse oficiale;

Să actualizaţi în mod regulat sistemul de operare şi aplicaţiile instalate;

Să utilizaţi o soluţie de securitate fiabilă, de la un producător de încredere, ale cărui produse sunt verificate de laboratoare de testare independente, cum ar fi Kaspersky Premium.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb