KazMunayGaS: "Vizăm extinderea reţelei de benzinării Rompetrol în România"

A.I.
Ziarul BURSA #Companii / 21 iunie 2018

"Vizăm extinderea reţelei de benzinării Rompetrol în România"

"Grupul petrolier are în plan construirea unei centrale de cogenerare pe platforma Petromidia"

KazMunayGas, unicul acţionar al KMG International (KMGI), fostul Rompetrol Group, a anunţat, ieri, că vizează extinderea reţelei de benzinării Rompetrol în România, precum şi construirea unei centrale de cogenerare pe platforma Petromidia, proiecte ce vor generea circa 2.000 de locuri de muncă, se arată într-un comunicat al Rompetrol Rafinare (RRC) remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Preşedintele directoratului KazMunayGas - compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan, Sauat Mynbayev, s-a întâlnit marţi, la Bucureşti, cu ministrul Energiei, Anton Anton, context în care cei doi au discutat şi despre modalităţile de sincronizare a eforturilor de dezvoltare regională ale KMGI cu planurile României de a deveni un hub energetic în zona Mării Negre.

Sauat Mynbayev a declarat: "Vom continua să investim în sectorul energetic românesc, vom continua să fim unul dintre cei mai mari producători şi exportatori ai ţării, vom continua să lucrăm pentru îmbunătăţirea celor mai importante sectoare sociale ale Româ­niei şi, de asemenea, pentru păstrarea oamenilor valoroşi în ţară. Toate aces­tea, pentru că ne dorim să privim în urmă cu mândrie şi satisfacţie".

Totodată, în cadrul discuţiei cu oficialii Ministerului Energiei, KMGI şi-a exprimat angajamentul ferm de a-şi respecta toate obligaţiile asumate în Memorandumul de Întelegere semnat cu statul român. Una dintre cele mai importante prevederi ale acestuia se referă la crearea fondului mixt de investiţii româno-kazah, care va avea o durată de şapte ani şi un nivel investiţional estimat de aproximativ un miliard de dolari.

În anul 2013 a fost încheiat un Memorandum de Înţelegere între statul român şi The Rompetrol Group NV (actualmente KMG International), care prevedea că Rompetrol (actualmente KMG International) va achiziţiona cu 200 de milioane de dolari o participaţie de 26% din Rompetrol Rafinare, dar şi înfiinţarea unui fond comun de investiţii în sectorul energetic.

KMG International este un grup petrolier care deţine şi desfăşoară operaţiuni majore în domeniile rafinare, petrochimie, retail şi trading pe 11 pieţe de bază.

În 2017, KMG International a prelucrat peste 6,2 milioane de tone de materie primă în unităţile sale de producţie din ţara noastră - rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, divizia de petrochimie.

Principalii acţionari ai Rompetrol Rafinare (operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, dar şi a diviziei de petrochimie) sunt KMG International (54,63% - direct şi indirect) şi statul român prin Ministerul Energiei (44,69%)

La nivel european, KMG International deţine peste 1.100 puncte de alimentare cu carburanţi în România, Franţa, Spania, Republica Moldova, Georgia, Bulgaria şi Ucraina, care operează sub brandurile Rompetrol şi Dyneff.

KMG conservă rezervele energetice de bază ale României prin asigurarea din Kazahstan a aproximativ 80% din importurile sale de materie primă, reprezentând 40% din necesarul de aprovizionare cu ţiţei a tuturor rafinăriilor din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb