Kelemen Hunor: "Forţele extremiste de dreapta şi stânga au căpătat forţă fiindcă mulţi cetăţeni se simt abandonaţi"

R.S.
Politică / 6 martie

Sursa foto: Facebook Kelemen Hunor

Sursa foto: Facebook Kelemen Hunor

Forţele extremiste de dreapta şi de stânga au căpătat o forţă mai mare pentru că mulţi dintre cetăţeni se simt abandonaţi, a afirmat astăzi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care a făcut în acest context un apel la responsabilitate politică, potrivit Agerpres.

Aflat la Congresul PPE, Kelemen Hunor spune că trebuie redată speranţa oamenilor că Europa este cel mai bun loc şi, totodată, în ceea ce priveşte relevanţa Uniunii Europene, informează sursa citată.

"Orice congres este important şi, mai ales într-un an electoral, o astfel de adunare cu oameni importanţi din Europa ar trebui să dea o perspectivă tuturor cetăţenilor care se uită la noi, tuturor cetăţenilor care caută un partid politic, un lider care poate fi votat. Trebuie să redăm speranţa oamenilor în acest an că Europa este cel mai bun loc de pe pământ şi că putem păstra acea relevanţă a Uniunii Europene care, din păcate, parcă a început să dispară. PPE conduce UE de 10 ani. Acest lucru înseamnă că avem o responsabilitate în plus când vorbim de situaţia de azi. Sigur, trecem prin multiple crize, trebuie să răspundem simultan la mai multe crize, dar nu putem arunca această responsabilitate în curtea cetăţenilor. Dacă vreun politician este supărat pe cetăţeni, după 10 ani de guvernare a Uniunii Europene, înseamnă că trebuie trimis acasă. Trebuie să recunoaştem că avem şi noi o responsabilitate, cu greşelile şi cu lucrurile bune pe care le-am făcut", a declarat Kelemen Hunor în cadrul unei emisiuni TV, potrivit sursei precizate.

El a adăugat că mulţi dintre cetăţeni se simt abandonaţi, context în care forţele politice de extremă dreaptă şi stânga au căpătat putere.

"Forţele de extremă dreaptă şi de extremă stângă au căpătat, să spun aşa, o forţă mai mare decât orice om doreşte, dar trebuie să punem întrebarea 'de ce'? Din cauza faptului că mulţi dintre cetăţeni se simt abandonaţi, se simt 'orfani' politic. Şi atunci, dacă partidele din mainstream, noi PPE, ceilalţi de la socialişti, de la celelalte partide nu întind mâna către cetăţeni, ei îşi vor căuta alţi lideri, alte formaţiuni politice şi nu este bine. Deci responsabilitatea noastră trebuie subliniată, dacă vrem să fim oneşti şi nu demagogi", a mai transmis preşedintele UDMR, scrie Agerpres.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Cetateanul nu se simte abandonat ca doara nu e pomanagiul de serviciu ci un om cu drepturi egale ce trebuie doar sa respecte legea . Fortele extremiste nu sunt forte nationale ci mai degraba cetateni intentionat mintiti si pacaliti dusi in eroare chiar de catre aceste forte politice ce se ataseza vizibil simpatizantilor Moscovei asa cum este si o buna parte din electoratul maghiar care il sustine pe Orban de Budapesta si care in Romania il sustine vizibil pe Simion

    1. ba da, in perioade de saracie si inflatie se ridica extremistii. vezi anii 30 in europa

      esti pe dinafara . habar nu ai cum era in anii cu pricina

    Deci politica si politicienii foarte slabi,nu sunt de vina,

    ci populatia habarnista care nu mai voteaza cu ei, 

    astia viseaza la dictatura in mare stil comunist,

    cine nu sunt cu noi sunt extremisti,fascisti si putinisti 

    Da Hunor, ma simt abandonat ca atunci cand tu imi spuneai sa stau in casa, ca nu am voie in magazine pentru ca nu am certificat QR, ca nu am voie la serviciu, ca am voie sa mor de foame, in casa sau pe strada. Tu cu gurita ta spuneai asta, ba chiar erai de parere ca vaccinarea cu un produs experimental sa fie obligatorie.

    Da, am fost abandonat de toate rebuturile numite PNL, PSD, UDMR, USR aceeasi mizerie. Votez AUR doar ca sa scap de voi. Afara din politica. 

    1. Delir de tip nazist al lui Kelemen Hunor: Aș vaccina obligatoriu toată România

      Septembrie 18, 2021 

      „Ce zice domnul Asztalos, e treaba domnului Asztalos. S-ar putea să aibă dreptate, s-ar putea să nu aibă dreptate. Dacă trebuie lege, atunci vom da lege. Eu chiar m-aș duce mai departe cu aceste decizii și mai bine mă înjurați pe mine, cei care nu sunteți de acord cu vaccinarea, decât să ajungeți la Terapie Intensivă și să muriți. Eu aș merge până acolo, poate dincolo de ce au făcut italienii, care au zis: de la 1 octombrie nimeni nu intră, nici dacă are serviciul la stat, nici dacă are serviciul la privat, dacă nu este vaccinat. Punct. Poți să faci ce vrei cu corpul tău, e dreptul tău, dar și statul trebuie să aibă grijă de sănătatea publică. Când e vorba despre sănătatea publică, dacă e nevoie de lege, trebuie să dăm lege. Eu, personal, m-aș duce mai departe și cu obligativitatea de a vaccina anumite categorii socio-profesionale. Chiar și despre acest lucru este bine să discutăm”, a declarat Kelemen Hunor, joi, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

      Liderul UDMR a răspuns astfel afirmațiilor președintelui Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Asztalos Csaba, care a explicat că introducerea certificatului „sanitar” nu poate fi adoptată printr-o hotărâre de Guvern, ci doar printr-o lege votată de Parlament, din cauză că aduce „o condiționare sau limitare a exercițiului drepturilor sau libertăților fundamentale”. 

    mai ales in Anina

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb