Kelemen Hunor: În viitor, România poate avea un preşedinte maghiar

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 9 iulie 2009

Candidatul UDMR la preşedinţia României, Kelemen Hunor, a declarat, ieri, că, în viitor, România poate avea un preşedinte maghiar, dar în 2009 acest lucru este puţin probabil, din cauza prejudecăţilor, informează Agerpres.

Preşedintele executiv al UDMR a afirmat că un preşedinte maghiar ar fi un câştig pentru România, dar acest lucru este puţin probabil că se va întâmpla în 2009.

Kelemen este de părere, însă, că pe termen mediu şi lung, mentalitatea se poate schimba, iar prejudecăţile legate de români şi maghiari ar putea fi înlăturate.

Candidatul UDMR la preşedinţia ţării a explicat: "Din cauza prejudecăţilor şi a mentalităţii, este puţin probabil ca România să accepte un preşedinte maghiar în 2009. Asta nu înseamnă că nu aş fi capabil să fac faţă acestor provocări sau că un maghiar din România nu este un om responsabil. Cred că această campanie electorală ne va oferi posibilitatea de a schimba mentalitatea oamenilor şi, pe termen mediu şi lung, şansele de a fi ales un preşedinte maghiar vor fi din ce în ce mai mari".

Kelemen Hunor a vorbit şi despre motivele care au dus la desemnarea de către UDMR a propriului candidat la preşedinţie: un sondaj de opinie realizat în rândul comunităţii a arătat că peste 75% dintre cei intervievaţi îşi doreau un candidat maghiar la alegerile din toamnă. În plus, Kelemen spune că dacă UDMR nu ar fi desemnat propriul candidat, în primul tur de scrutin electoratul acestei formaţiuni ar fi fost în derivă şi nu ar fi ştiut cu cine să voteze.

"Nu este în obiceiul nostru să nu ne asumăm responsabilităţi şi să nu participăm la competiţii electorale", a afirmat Kelemen.

Acesta a precizat că la sfârşitul lunii iulie, stafful său de campanie va fi stabilit, mesajele urmând să vizeze atât întreg electoratul, cât şi separat, românii şi maghiarii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. bai AGR, nu prea esti ager la minte! chiar daca Bursa devine incet, incet un tabloid fara loc ! cat despre UDMR, mai pune mana si tu pe o carte si...mai rasuceste niste cornete (de semintze!)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb