Kim Jong-Un va trece pe jos graniţa dintre Nord şi Sud

D.I.
Internaţional / 26 aprilie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, va trece pe jos linia de demarcaţie militară care separă cele două Corei, pentru a participa la summitul istoric de vineri, a informat astăzi preşedinţia sud-coreeană, transmite EFE.

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-In, îl va aştepta pe omologul său de cealaltă parte a demarcaţiei la ora locală 09:30 (3:30 ora României), ambii şefi de stat urmând să fie însoţiţi de o gardă de onoare până la Casa Păcii, clădirea care va găzdui reuniunea şi care este situată în partea sudică a frontierei militarizate intercoreene.

În acest fel, Kim Jong-Un va deveni primul lider nord-coreean care păşeşte pe pământ sud-coreean de la finalul Războiului din Coreea (1950-1953), care s-a încheiat cu un armistiţiu, şi nu cu un tratat de pace.

Seulul a informat totodată că, după o ceremonie de bun-venit şi o scurtă discuţie informală, la ora locală 10:30 (13.30 ora României) va începe prima rundă a summitului.

Între cei nouă delegaţi desemnaţi de Phenian se numără preşedintele onorific al ţării, Kim Yong-Nam, ministrul de Externe, Ri Yong-Ho, şi sora lui Kim Jong-Un, Kim Yo-Jong, care ocupă funcţia de director de propagandă şi care a realizat în februarie o vizită în Sud pentru a facilita apropierea.

După sesiunea de dimineaţă, ambii lideri vor planta un copac, într-o ceremonie simbolică, vor lua prânzul separat şi se vor întoarce la discuţii, iar la finalul reuniunii vor semna un acord şi vor face un "anunţ", după cum a explicat un purtător de cuvânt al Seulului.

Recepţia de final va începe la ora 18:30 (12:30 ora României) şi va fi urmată de o ceremonie de rămas-bun care va încheia summitul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb