KIM, compania românească de soluţii software, finanţaţă de investitorul Andrei Pitiş în 2021, a înregistrat o creştere cu 63% a business-ului anul trecut, comparativ cu perioada similară.
În anul 2022, la aniversarea de 10 ani pe plan local, KIM începe negocierile pentru ac-cesarea unei noi runde de finanţare şi planifică lansarea unui nou produs, care va uşura adopţia digitalizării şi automatizării proceselor în cât mai multe business-uri, atât din punct de vedere financiar cât şi tehnologic. Previziunile financiare pentru următorii 3 ani plasează compania la încasări de peste 10 milioane de euro.
"În cei 10 ani de activitate am clădit baze solide ale business-ului, dar cred că anul 2022 va fi unul important în istoria companiei. Urmărim să lansăm un nou produs de automa-tizare care va fi uşor de integrat şi va putea fi achiziţionat pe bază de abonament, vom continua direcţia începută de a scala şi livra soluţii software de automatizare a proceselor de business şi pe pieţele internaţionale. Suntem deja în discuţii şi negocieri pentru at-ragerea unei runde de finanţare prin filiera fondurilor VC, prin care să ne mărim cota de piaţă a produselor pe care le dezvoltăm", a declarat Vicenţiu Corbu, Fondator şi CEO KIM.
În 2021, KIM a a reuşit standardizarea tuturor produselor în proporţie de 90%, care acum se integrează cu sistemele existente ale beneficiarilor, putând astfel să se adreseze tu-turor clienţilor care au deja astfel de sisteme, fără a fi nevoie să le schimbe. Soluţiile de automatizare KIM elimină complet procesul de introducere manuală a datelor, oferind în acelaşi timp vizibilitate în timp real a întregii activităţi din teren.
"Împinse de pandemie, companiile au descoperit că prin automatizare se pot deschide noi orizonturi, noi oportunităţi, iar creşterea poate fi fenomenală. Noua dinamică a fost un semnal de alarmă pentru eficientizarea business-urilor astfel încât să facă faţă unor astfel de şocuri. Pentru unele companii, o planificare automatizată poate fi vitală în a face faţă noilor exigenţe ale pieţei. Iar KIM a reuşit să umple golul dintre activităţile offline şi sis-temele digitale, prin algoritmi de AI, tehnologii mobile, QR sau NFC. Am automatizat pro-cesele din teren şi am sincronizat datele colectate cu sistemele ERP existente. Astfel, urmărim transparent şi în timp real operaţiunile de producţie şi depozitare, utilizarea efi-cientă a personalului, a echipamentelor şi a materialelor, recalculăm şi ajustăm timpii de lucru pe baza comportamentelor reale ale angajaţior" a completat antreprenorul Vicenţiu Corbu.
Milestones KIM în 10 ani de activitate:
• În anul 2014 - prima implementare a unei soluţii bazate pe tehnologia NFC în industria de petrol şi gaze. Câştigarea Seal of Excellence în programul Horizon 2020 al Uniunii Europene
• Realizarea de studii de piaţă în vederea dezvoltarii proprilor produse software
• Dezvoltarea şi lansarea mai multor produse dintre care 3 cu grad de adoptie ridicat
• Participarea la evenimente naţionale şi internaţionale recunoscute (Hannover Messe, Demo Metal, Web Summit) şi promovarea produselor construite.
• Digitalizarea a 8 fabrici de producţie, intrarea în parteneriat cu 6 multinaţionale şi 20+ de IMM-uri din România
• Intrarea pe 5 pieţe europene
• Salvarea a peste 1 milion de ore manoperă în fiecare an
• Economisirea a peste 20.000 de tone de materiale
• Reducerea cantităţii de materie primă utilizată în procesele de producţie cu 20-40%
• Intrarea în acţionariat a lui Andrei Pitiş, prin Simple Capital şi tranziţia către Product De-velopment
• Dezvoltarea unei strategii de marketing coerente şi finalizarea cu succes a procesului de rebranding
Înainte de a dezvolta propria afacere, Vicenţiu Corbu a fost implicat într-o serie de proiec-te IT internaţionale, alături de compania franceză Corobor Systems: digitalizarea sis-temului de monitorizare a traficului aerian din Vietnam, implementarea unui sistem de climatologie in Iran, iar în Pakistan, dezvoltarea unui sistem de avertizare de tsunami.