Klaus Iohannis a trişat

SORIN ROŞCA STĂNESCU
Politică / 1 martie 2023

SORIN ROŞCA STĂNESCU

Burzuluindu-se într-o manieră absolut surprinzătoare şi ofensatoare la adresa unor guvernanţi, politicieni şi jurnalişti români şi apărându-i ostentativ pe ucraineni în litigiul privind lucrările de pe Canalul Bâstroe, preşedintele Klaus Iohannis a demonstrat că este de rea credinţă. Nu doar indus în eroare. Iar acum totul a ieşit la iveală. În cazul preşedintelui României, minciuna a avut picioare foarte scurte. În plus, a sărit din joben şi un plan secret. Ţinut la secret de Iohannis.

Lucrările de pe Canalul Bâstroe, lucrări de adâncire, nu doar de întreţinere, se desfăşoară de la mijlocul anului trecut într-un ritm accelerat şi, în linii mari, au fost finalizate. Astfel, milioane de tone de cereale, de grâu ucrainean contaminat cu pesticide, au putut să tranziteze în vase de mare tonaj de tip maritim atât Canalul Bâstroe, cât şi Canalul Chilia, îndreptându-se către statele Uniunii Europene şi nicidecum către Africa, aşa cum s-a tot spus. Klaus Iohannis a sărit ca ars atunci când presa a încept să pună presiune pe clasa politică şi pe opinia publică, întrucât trebuia să protejeze o înţelegere făcută pe sub nasul cetăţenilor României, în pofida intereselor României şi punând în pericol ecosistemul Deltei Dunării, care face parte din patrimoniul UNESCO. Înţelegere la nivel înalt. O înţelegere care nu îl implica doar pe Volodimir Zelenski, ci şi statele NATO şi în primul rând Statele Unite. Adâncirea şenelului pe Bâstroe, cu toate riscurile uriaşe pe care le implică, e parte a unei înţelegeri mai ample, care vizează războiul din Ucraina şi întărirea flancului sud-estic al NATO.

Să explic. Conform Convenţiei de la Montreux, statele NATO, cu excepţia Turciei, României şi Bulgariei, sunt restricţionate în ceea ce priveşte prezenţa militară navală în Marea Neagră. De aceea, în principiu, ele nu pot asigura o apărare eficientă, opunându-se presiunii Federaţiei Ruse, care nu este restricţionată conform Convenţiei de la Montreux. În aceste condiţii, Statele Unite aveau şi încă au posibilitatea de a recurge la o stratagemă pentru a rezolva această problemă. Ele pot împrumuta sau pot închiria pe termen lung României propriile nave militare, inclusiv portavioane, dotându-le chiar şi cu echipajele existente. În felul acesta, Convenţia de la Montreux ar putea fi ocolită cu eleganţă. Iar Turcia, stat NATO şi garant al Convenţiei de la Montreux, nu s-ar putea opune. Numai că istoria a luat-o cumva în avans.

Avansul de care vorbesc este anul 2005, când, pe vremea lui Traian Băsescu, parteneriatul dintre România şi Statele Unite nu era atât de solid şi nici nu se derula sub uriaşa presiune a războiului declanşat de Federaţia Rusă. La acea dată, Statele Unite au fost silite să ia în calcul un alt scenariu. S-a convenit atunci ca Statele Unite să deţină în România câteva baze militare, între care, pentru a avea acces la Marea Neagră, figurau Babadagul şi Smârdanul. Atenţie - ambele localităţi sunt parte a Deltei Dunării şi fac parte din aria protejată. Dar prezintă avantajul unui acces mascat la gurile Dunării şi, respectiv, la Marea Neagră. Tot în 2005, Condoleezza Rice, secretar de stat american, a sosit la Bucureşti şi a încheiat aşa-numitul "Acord de acces". Acest acord se referea la toate bazele care urmau să fie deţinute şi dezvoltate de Satele Unite. Mai recent, Departamentul de Stat a propus - fapt care s-a şi dezbătut cu succes în Congresul american - crearea şi dezvoltarea unor baze navale la Babadag şi la Smârdan. S-a întâmplat relativ de curând. Procesul de adoptare a legii este pe cale de finalizare.

Şi iată cum parteneriatul româno-american, extrem de solid în acest moment, face joncţiunea cu interesele geostrategice, economice şi militare ale Ucrainei. Întrucât Ucraina nu-şi exportă în realitate cerealele contaminate în Africa, ci în Uniunea Europeană, este direct interesată ca, trecând peste "mofturile" legate de protejarea Deltei, din care în definitiv nu deţine decât 10%, să violeze convenţiile internaţionale şi să adâncească şenelul Braţului Bâstroe şi apoi al Braţului Chilia. Dar oare aceste vase maritime, care transportă cereale, pe care s-a intervenit prin inginerii genetice în Europa, se întorc din Europa cu calele goale sau doar cu alimente şi medicamente? Sau, după modelul practicat cu multă vreme în urmă cu mare succes de ofiţerul rus acoperit Viktor Bout şi practicat în trecut chiar şi de Traian Băsescu, atunci când era comandant al vasului Biruinţa, este posibil şi plauzibil ca la întoarcere aceste vase ucrainene să transporte armament furnizat de statele NATO? Cred că nu întâmplător Vladimir Putin, care nici nu a murit de cancer, nici nu a dat în parkinson, nici nu a fost asasinat şi pe care se pare că-l mai duce capul, a afirmat chiar zilele trecute, după ce s-a declanşat scandalul Bâstroe, că Federaţia Rusă consideră un act de război orice formulă prin care Ucraina este aprovizionată cu muniţie, cu armament şi cu personal instruit în statele NATO. Şi dacă este un act de război, atunci pac la război. Federaţia Rusă se socoteşte îndreptăţită să atace oriunde apar asemenea convoaie. Cu atât mai mult cu cât, atenţie, centrul Dunării este o cale navigabilă internaţională. Atacurile ruseşti s-ar desfăşura în ţara nimănui, chiar dacă malurile Dunării aparţin unor statele europene. Este un pericol real, care ne ameninţă şi faţă de care trebuie să ne pregătim.

Referitor la bazele militare americane din Deltă, din zonele protejate, lucrurile sunt cât se poate de clare şi la fel de clar este că, în mod intenţionat, Klaus Iohannis a ascuns această realitate opiniei publice. Dar dacă în spatele acestei realităţi mai există, ca şi când ne-am afla într-o matrioşca, încă o realitate, cum este cea pe care tocmai am prezentat-o, atunci România este ameninţată de un mare pericol şi fără doar şi poate suntem siliţi să tragem concluzia că preşedintele Klaus Iohannis, în calitate de comandant suprem, a acţionat atât de iresponsabil, încât până şi "premierul său", generalul cu patru stele Nicoale Ciucă, a fost silit să-i dea peste degete.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. De cate ori sa mai tradeze Iohannis Romania ca sa fie inceputa procedura de suspendare/demitere? O data cu Schengen, ca nu-l cred totusi atat de prost incat sa nu fi inteles stratagema lui Scholz necesara introducerii Croatiei (cred ca i s-a si explicat), iar acum cu Bâstroe. Dar penru asta avem nevoie de politicieni adevarati nu politruci-marionete.

    1. COLONIA ROMANIA,nu poate scapa de TRADATORII care o conduc si de CAPUSELE care le sug SNGELE Romanilor decat intr-un singur fel. Inca dupa UCIDEREA lui CEAUSESCU,TRADATORII care au condus si conduc si azi Romania,nu au facut altceva decat sa vanda TARA pe bucati ,iar ei si neamurile lor sa se imbogateasca mai ceva ca OLIGARHII UCRAINIENI care odata ce rusia a ataca ucraina,au fugit si au populat toate STATELE OCCIDENTALE locuind in toate PARADISURILE CAPITALISTE.ASA ca,daca tot avem un PARTENERIAT STRATEGIC cu SUA,cred ca ROMANIA,ar trebui sa devina al 52 doilea STAT AMERICAN,iar noi sa devenim un fel de DISTRICT dupa modelul COLUMBIEI AMERICANE. Numai atunci CLOACA de TRADATORI ,CORUPTI,HOTI dar si PROSTI,ar disparea din ROMANIA. Domnul BAIDEN,ar face foarte bine daca prin cooptarea Romaniei in componenta SUA,iar da si O PALMA cu PICIORUL lui PUTIN,iar RAZBOIUL din UCRAINA ar inceta IMEDIAT. Domnilor AMERICANI,cred ca trebuie sa luati in serios o astfel de propunere,altfel din ROMANIA,nu o sa mai ramana decat o VAGA AMINTIRE.!

      Mai, paradoxal nu prea avea ce sa faca?

      Adica, a intrat intr-o hora, s-a facut, clar, de ras pe subiectul Schengen, dar acum nu ar avea ce sa faca.  

      Sucindu-se devine si mai sluga penibila decat este si ar fi jenant atat pentru el cat si pentru Romania.  

      Deci, trebuie sa inghita broscoiu, nu are ce sa faca... Eu il inteleg pe acest robot - a pariat prost, a jucat la cacialma si a pierdut.

      Si odata cu el o tara intreaga.  

    metoda mondiala aplicata si la noi este ca adevaratii smecheri care conduc , sa puna in fata marionete cu rol de paratrasnet pentru lucrurile murdare pe care sa le faca in numele lor . eu nu cred in ruptul capului ca bizareriile de la bruxelles sint din capul ursulei , sau la noi din capul lui johanis , prin urmare n-am nimic cu ei decat dupa rolul lor de unelte .

    Le jeux sont fait. Rien ne va plus.

    În caz de ceva, trupele de ocupație ale Deltei formate din pelicani, cormorani și alt pasăret, vor fi alungate cu forțe navale, în special pe brațul Chilia. 

    Statul major va fi la Mila 23 :))

    Rușii lipoveni de acolo vor deveni cetățeni americani:) și vor bea whisky bourbon în loc de votcă:) 

    Nu a trisat, a tr.ad.at Romania.

    1. Exact.Si tradeaza la greu dar nu singur!

      Corect. PSD, PNL si UDMR tr.ada.to.rii Romaniei.

    BUMERANGUL APOCALIPSEI VA SA VIE CA LEGE A COMPENSATIEI UNIVERSALE ....,Ceea ce urcă, trebuie să coboare. Ceea ce iese, se va întoarce !!!!!!! ,AMIN.Mdaaaa,romani tineti-va la rusi ca sa intre yankeii=NATO=SUA !!!!!! ,,România prin ministrul de externe a antamat cu SUA, încă din 2021 problema susținerii Ucrainei în privința extinderii transportului pe Dunăre și Marea Neagră, ca parte a unui program special al SUA privind marea Neagră. Despre ce program este vorba și ce a discutat Aurescu în vizita sa în SUA? Este vorba de „Black Sea Security Act of 2022” , un document ce a fost introdus în Senatul SUA vara trecută și a fost adoptat în decembrie de Comisia pentru Relații Externe a Senatului SUA. Pe lângă amenajările de la gurile Dunării, proiectul mai cuprinde și ieea unei prezențe maritime stabile, permanente SUA în Marea Neagră. În acest plan, SUA își propune fie să convingă statele riverane ale Marii Negre să modifice Convenția, fie să fenteze prevederile acesteia punând navele temporar sub pavilion românesc. În acest scop se ia în considerare și crearea unei a patra baze militare americane, pe lângă cele de la Kogălniceanu, Deveselu și Câmpia Turzii. Deci se pedalează puternic pe România, care va deveni astfel o mare bază militară americană în care toate interesele naționale vor fi nu doar subordonate ci și călcate în picioare de interesele SUA.supărătoare nu sunt lucrările la canal, deși existența Deltei Dunării este nu doar vitală ci și ultra strategică, pentru că este posibil ca o mare parte din ea să devină mocirlă, de dragul lui Zelensky și al partenerului strategic pe care nu putem să îi supărăm.Supărătoare sunt atitudinea, minciunile și trădarea guvernului și președintelui României. Iar declarațiile lui Ciolacu sau ale lui Grindeanu, sunt, dupa cum se vede, minciuni neobrăzate, pentru că prin poziția pe care o au, nu aveau cum să nu știe aceste aspecte până săptămâna trecută, dar dă bine la ”imaginea PSD” să se facă că nu au știut și au îndeplinit rolul ”avertizorului public”.

    Si dacă tot vorbim de trădare, să nu uitîm de actul semnat de Adrian Severin la data de 03.Mai 1997 de Adrian Severin la Kiev, Emil Constantinescu la data de 2 Iunie la Neptun si ratificat de Parlamentul Romaniei la 7 Iulie. Este vorba de ”Tratatul cu Ucraina”, prin care semnatarii , caci nu se poate spune Romania, ceda Ucrainei tot ce primise cadou de la Rusi, inclusiv Insula Serpilor. Iar asta se intampla in ciuda sau impotriva ”Declaratiei Parlamentului Romaniei privind referendumul din 1991 în care Romania iși apăra teritoriul și cetățenii. Dar acuma ești declarat trădător dacă pomenești de acea declarație.,, 

    Plavanul e adeptul sloganului: Slava Ukraina si Sclava Romania!

    Una dintre minciuni:"S-a convenit atunci ca Statele Unite să deţină în România câteva baze militare, între care, pentru a avea acces la Marea Neagră, figurau Babadagul şi Smârdanul. Atenţie - ambele localităţi sunt parte a Deltei Dunării şi fac parte din aria protejată". Smardanul nu are nici o legatura cu Dobrogea, deci nici cu Delta Dunarii. Alta minciuna:"punând în pericol ecosistemul Deltei Dunării, care face parte din patrimoniul UNESCO."-Profesorul Vespremeanu-Stroe spune altceva: „Niciuna nu sta in picioare la o analiza stiintifica serioasa. Asta cu secarea Deltei si cu ramanerea bratelor ‘romanesti’ fara apa este o trasnaie” deci SSR este un MARE MINCINOS!

    SRS se pricepe la toate, le știe pe toate ...Are acces la toate informațiile iar Bursa îi dă mână liberă să ne ocupe timpul cu fel de fel de afirmații deplasate! Nu-l citește mai nimeni ...

    1. tu esti mai nimeni , ca vad ca-l citesti ?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb