KLAUS IOHANNIS, DE ZIUA JUSTIŢIEI: "Ultimele luni au adus schimbări care anterior erau greu de imaginat în domeniul Justiţiei"

A.P.
Politică / 5 iulie 2020

"Ultimele luni au adus schimbări care anterior erau greu de imaginat în domeniul Justiţiei"

Perioada traversată de România în ultimele luni şi criza cu care se confruntă întreaga lume au adus cu sine transformări profunde în societăţile noastre, iar protejarea dreptului la viaţă şi a dreptului la sănătate a căpătat noi valenţe, a precizat preşedintele Klaus Iohannis în mesajul transmis cu ocazia Zilei Justiţiei, conform Agerpres.

"Cu ocazia Zilei Justiţiei, felicit întregul personal din sistemul judiciar pentru activitatea pe care o desfăşoară, mai ales în contextul dificil provocat de epidemia de COVID-19. Justiţia are misiunea de a apăra drepturile, libertăţile fundamentale şi interesele legitime ale cetăţenilor. Perioada traversată de România în ultimele luni şi criza cu care se confruntă întreaga lume au adus cu sine transformări profunde în societăţile noastre, iar protejarea dreptului la viaţă şi a dreptului la sănătate a căpătat noi valenţe. Ultimele luni au generat, de asemenea, şi schimbări care anterior erau greu de imaginat în domeniul Justiţiei. Tranziţia spre mediul online ca mijloc de soluţionare a litigiilor sau plusul de eficienţă adus pentru justiţiabili şi pentru personalul din domeniul Justiţiei sunt dovezi clare că folosirea noilor tehnologii şi a beneficiilor acestora pentru înfăptuirea actului de justiţie trebuie să devină o regulă, iar nu o excepţie. Noile standarde atinse înseamnă, de fapt, o democraţie mai funcţională, motiv pentru care încurajez toţi actorii din sistemul judiciar să continue cu hotărâre eforturile în această direcţie", a menţionat preşedintele în mesajul său.

Acesta a spus că nu trebuie uitat, însă, că în spatele Codurilor de procedură şi al dreptului material se află destinele oamenilor, iar valorile care călăuzesc activitatea tuturor celor implicaţi în înfăptuirea actului de justiţie trebuie să rămână aceleaşi: dreptate, integritate, profesionalism, adevăr, umanitate, curaj.

"Doar prin respectarea acestor valori, justiţia contribuie la construirea încrederii în stat şi în lege. În ultimii ani, agenda publică a fost dominată de încercări repetate de a subordona Justiţia politicului, iar întreaga energie a forţelor democratice din România s-a concentrat pe stoparea unor astfel de demersuri. A venit momentul ca tot acest potenţial de schimbare şi îmbunătăţire a Justiţiei, ca serviciu public, să fie valorificat într-un demers constructiv. Nevoia unei infrastructuri adecvate, o legislaţie clară, coerentă şi predictibilă, un dialog constant şi onest în interiorul sistemului judiciar şi construirea unui consens cu privire la priorităţile acestuia sunt aspecte asupra cărora nu mai pot exista întârzieri. Totodată, lupta împotriva corupţiei rămâne o prioritate, fiindcă acest flagel împiedică dezvoltarea economică şi socială, afectează consolidarea democraţiei şi, de aceea, trebuie ferm combătut. Toleranţa zero faţă de orice act de corupţie va produce schimbări profunde şi benefice la nivelul întregii societăţi", a afimat Iohannis.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. bla , bla, bla

    O justitie corupta, afiliata politic,nepotism....dreptatea se cumpara

    care justitie aia care te a scapat de dosare sau aia care a bagat oameni nevinovati la puscarie

    Acest individ dubios vrea sa ateste ideea, desigur falsa, ca protejarea sanatatii si a dreptului la viata pot fi facute dincolo de lege sau fortand legea, ca ceteanul tine mai mult la viata lui decat la libertatea lui ca om, ca fiinta divina.

    Nu puneti botul la asemenea prostii, servesc doar sistemului ticalosit neo-marxist care vrea sa va bage dictatura nazista pe gat.  

    Ja draq care, Salam sasesc!!

    Interesele legitime - un concept dubios folosit de neo-marxisti pentru a-si promova interesele lor legitime, nu ale poporului. Interesele legitime ale poporului se apara numai in cadrul constitutional si legal existent, nu pe langa, nu cu tot felul de sfatuitori de la OMS, nu tinand cont de alte interese decat cele NATIONALE.

    1. Cam la fel cu definiția marxistă a libertății, adică libertatea este necesitatea înțeleasă.

      Înțeleasă într-un fel de către regim și in n-spe feluri de către indivizi.  

      Intelighentzia politica discuta deja de o "politica a necesitatii" in care libertatea individului sa treaca in planul 2, iar in prim plan sa treaca grija statului pentru cetatean cu orice pret, fara ca cetateanul sa poata sa opteze.

      Adica ceea ce facea si Hitler dar cu alte mijloace.

    JIGODIE PENALA, TIRAN CRUD FĂRĂ SCRUPULE, CAPUL ÎMPUȚIT AL MAFIEI ȘI CORUPȚIEI, SUGALAU, BULANGIUL, POPONAR, NAZIST, FASCIST, HITLERIST, PUS PREȘEDINTE PESTE VOINȚA DE VOT A ROMANILOR DE DISTRUGĂTOARE FAMILIEI LUI HELMUT KOHL ȘI A EUROPEI ZBIRCITA DE MERKEL ȘI LINSA ÎN PI. DA DE SPANCHIUL, BLESTEMATUL, CHIPUL SATANI, BĂSESCU CA SA NU ÎNTRE PE VIATA LA PUȘCĂRIE. SPANCHIUL E, DE BĂSESCU AI ACCEPTAT ORICE DE LA TREMURAT DE MERKEL CA SA NU INTRI LA PUȘCĂRIE. 2004 PINA ÎN PREZENT PERIOADA DE NEAGRA AMINTIRE PENTRU POPORUL AMARAT ȘI SCHINGIUIT DE JUGUL ASTA SATANIC HITLERIST. VINE ACEST TRĂDĂTOR DE TARA ELTON JOH(N) ANES DE ROMÂNIA ȘI LAUDA JUSTIȚIA, D. N. A. UL(TALPA IADULUI) CARE II ÎNDEPLINEȘTE TOATE ORDINELE DE 7 ANI DE ZILE. D. N. A. ULE(TALPA IADULUI CARE EȘTI) DE CE NU TE SESIZEZI ÎN LEGĂTURĂ CU CE A ÎNDEMNAT POPORUL ACEASTA CORCITURA ȚIGĂNEASCĂ, UNGUREASCA(LUCOVID ORBAN) SA NU RESPECTE CE A HOTĂRÂT C. C. R. UL.. TIRANUL CRUD, BĂUTORULE DE SINGE, CALCATORULE DE PESTE CADAVRE ȚIE NU ȚI-E RUȘINE NU MAI AI LIMITA, CINE TE CREZI, TE FACI CA NU VEZI ȘI CUM ÎN CUR AȘEZI CORUPȚIA. DE 7 ANI DE ZILE JUSTIȚIA ESTE LA CHEREMUL TĂU. NU UITA MULT BINE PE CAPUL TĂU PUTIN RĂU TE AȘTEAPTĂ. VEDEM CA PE PĂMÂNT NU ȚI SE I TÂMPLĂ NIMIC DIN CE MERIȚI DAR TE VA AȘTEPTA JUSTIȚIA DIVINA CARE NU O MAI POȚI CONTROLA ȘI SUBORDONATE CUM VREI TU. TE AȘTEAPTĂ TATĂL TĂU LUCIFER LA CARE II SLUJEȘTI CU BRATELE DESCHISE, CAZANUL CU SMOALA ȘI FURCA ÎN MINA. MARS SLUGA ÎNTUNERICULUI PE VECI.

    1. Omule. Sa mergi pe la psihiatru ca esti grav bolnav.

      Ii ofer gratuit niste pastilute. Pentru făcut nani....

    Faptul ca Iohannis si "guvenul lui" isi aroga dreptul de a actione in afara Constitutiei (vezi si sfaturile lui Orban de a nu respecta deciziile CCR) arata destul de clar, dupa parerea mea, ca lovitura de stat a globalistilor neo-marxisti in Romania a avut deja loc, gasca conducatoare fiind deja dispusa sa scoata armata in strada pentru apararea establishmetului globalist.

    De aceea, deciziile despotice, naziste, fasciste care vor urma, impuse cu forta, nu ar trebui sa ne mire. Nu mai avem o democratie decat pe hartie in rest, totul e controlat de baietii astia..

    Iohannis NU a fost votat de popor pentru a guverna pe langa Constitutie oricat de mare ar fi "interesul legitim"... Deci, nu punem botul la asa ceva.  

    asa este, Politia fiscala din cadrul Anaf iti emite o decizie de impunere de citeva miliarde, bani vechi, ca nu poti justifica niste sume de bani care i ai in banca ,contestatia ta si dovezile avind valoare 0, i ti trimite dosarul si la Parchet unde mai sta in cercetari cica 4-5 ani iar justitiabilii magistrati te judeca iar citiva ani deci ajungi ,precum este de fapt joaca justitiei, sa faci cancer si sa m ori chinuindu te sa ti dovedesti nevinovatia, din cauza unor hahalere de functionari publici ca Banciu Iulia din Politia Anaf Galati care nu raspund cu nimic pt abuzurile lor, deci Justitia s a schimbat, te judeci cu statul 15 ani si nu 10 ca pina acum. TRAIASCA Romania si a ei ministri guvernanti.

    1. ANAFu e politie fiscala de mult, daca ai intrat pe mana lor, ala esti. De aceea multi fug cu banii in afara, tocmai pentru ca de multe ori e vorba de vendeta politica - n-ai dat bani la partid sau la niste jmecheri, devii o tinta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb