Klaus Iohannis, despre drona americană doborâtă deasupra Mării Negre: "Este un incident grav şi regretabil"

D.T.
Miscellanea / 15 martie 2023

Klaus Iohannis, despre drona americană doborâtă deasupra Mării Negre: "Este un incident grav şi regretabil"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat astăzi la Sofia care ar fi implicaţiile de securitate de securitate după ce drona americană a fost doborâtâ de un avion de război rusesc deasupră Mării Negre, că este "un incident grav şi regretabil", informează News.ro.

"Incidentul cu dronă care a avut loc ieri este un incident grav şi regretabil. Comunicarea oficială despre aceste chestiuni se face de către partea americană", a declarat Klaus Iohannis, astăzi, la Sofia, întrebat care sunt implicaţiile de securitate după ce drona americană a fost doborâtâ de un avion de război rusesc deasupra Mării Negre.

La rândul său, preşedintele Bulgariei Rumen Radev a precizat că acest incident măreşte riscul securităţii noastre, în contextul acestui război început de Rusia împotriva Ucrainei.

"Acest conflict creşte într-un conflict global, economic. Noi trebuie să nu transformăm tot acest lucru. Dacă acest conflict va continua, în timp, va cuprinde teritorial. Deci aceste conflicte se vor extinde. Vedeţi şi explozia care a avut loc asupra interconectorului, moartea multor cetăţeni, acum şi întâmplarea cu această dronă asupra Mării Negre. Asta trebuie să ne spună că fiezare zi în care are loc război măreşte riscul securităţii noastre, nu doar riscul economic" a afirmat Rumen Radev, în conferinţa comună de presă cu şeful statului Klaus Iohannis.

Un avion de război rusesc a lovit ieri o dronă de supraveghere americană deasupra Mării Negre, lovind elicea dronei şi determinându-i pe operatorii săi americani să o prăbuşească în apele internaţionale, potrivit Pentagonului, în primul contact fizic cunoscut între armatele ruse şi americane de la începutul războiului din Ucraina, în februarie anul trecut, adaugă sursa.

Doborârea dronei MQ-9 Reaper a escaladat imediat tensiunile dintre Casa Albă şi Kremlin, oficialii americani acuzând forţele ruse implicate în incident de comportament periculos, în timp ce Moscova acuză SUA că spionează pentru a da informaţii armatei ucrainene şi escaladează conflictul până la o confruntare militară directă.

Drona MQ-9 doborâtă în Marea Neagră în urma coliziunii cu un avion rusesc decolase ieri dimineaţă de la baza sa din România pentru o misiune de recunoaştere programată în mod obişnuit, care durează de obicei nouă până la zece ore, şi era neînarmată, a declarat un oficial militar american de rang înalt citat de "The New York Times".

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Incident grav ??!!

    Serios ?? 

    1. Cum va dadeati toti(rusnacii) de ceasul mortii pe aici, acum liniste si pace.

      Plus ca in nemernicia voastra comparati un balon doborat pe teritoriu american cu o drona doborata in spatiul international.

      Dar asta e gandirea cand termini scoala de lichele la Moscova. 

      Coment extrem de slab si pueril rusofobule

    Vai,vai,a inviat mortul!Dupa incidentul cu canalul Bastroe abia si-a miscat gura dupa cateva zile pentru a spune numai prostii.

    1. Urmareste cu atentie, adica mimeaza gandirea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb