KLAUS IOHANNIS, LA CONSILIUL NAŢIONAL AL PNL Liberalii pregătesc campania pentru prezidenţiale

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 8 august 2019

Liberalii pregătesc campania pentru prezidenţiale

Peste 3500 de lideri ai liberalilor sunt aşteptaţi, astăzi, la Romexpo, la reuniunea Consiliului Naţional al PNL. La eveniment, parlamentarii, primarii şi aleşii locali ai PNL se vor întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit unui comunicat de presă al PNL, Iohannis participă la reuniune, la invitaţia preşedintelui liberalilor, Ludovic Orban.

Pe ordinea de zi a evenimentului se află prezentarea bilanţului politic al conducerii PNL, aprobarea fuziunii dintre Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) şi PNL, precum şi alegerea unui prim-vicepreşedinte al liberalilor. Ludovic Orban l-a propus pe europarlamentarul Rareş Bogdan pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului.

Preşedintele PNL a declarat: "Este Consiliul Naţional obişnuit al partidului. În cadrul Consiliului Naţional avem câteva puncte înscrise pe ordinea de zi, este vorba despre prezentarea rapoartelor de activitate de către Biroul Executiv, de către grupurile parlamentare, de asemenea de către Liga aleşilor locali.(...) De asemenea, avem un punct înscris pe ordinea de zi, privitor la alegerile prezidenţiale, punct la care l-am invitat pe preşedintele României, care este candidatul partidului Naţional Liberal la funcţia de preşedinte, susţinut de către Consiliul Naţional".

Iniţial, în a doua parte a lunii iulie, Ludovic Orban a anunţat că reuniunea Consiliului Naţional al PNL urma să aibă loc sâmbătă, 10 august. Deoarece în ziua respectivă se împlineşte un an de la intervenţia brutală a Jandarmeriei împotriva manifestanţilor paşnici din Piaţa Victoriei şi este anunţat un miting de protest organizat de mai multe asociaţii ale românilor din Diasporă, liderii PNL au decis să devanseze data în care are loc reuniunea Consiliului Naţional.

În legătură cu 10 august, liderul PNL a precizat: "Am stabilit data de 10 august ca moment de începere a strângerii de semnături pentru candidatul nostru la prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis. Este o dată simbolică, este o dată prin care vrem să arătăm că începem campania prezidenţială pentru ca niciodată în România să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat la 10 august, în care forţele de ordine, în loc să apere viaţa şi siguranţa cetăţeanului, s-au transformat în agresori împotriva integrităţii fizice şi chiar a vieţii foarte multor ma-nifestanţi paşnici, cetăţeni români".

Ludovic Orban a menţionat că membrii PNL vor participa la mitingul de protest anunţat în Piaţa Victoriei şi că formaţiunea politică pe care o conduce a somat DIICOT să urgenteze cercetările şi să nu încerce să muşamalizeze gravele încălcări ale legii, gravele infracţiuni care au fost săvârşite de forţele de ordine în urmă cu un an.

Amintim că în dosarul 10 august, există peste 800 de plângeri care au fost depuse de cetăţenii care au fost agresaţi în cadrul manifestaţiei, ce a avut loc anul trecut, în Piaţa Victoriei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb