"Nu avem acum date care să arate un scenariu că Republica Moldova ar fi ameninţată"

KLAUS IOHANNIS: "Nu avem acum date care să arate un scenariu că Republica Moldova ar fi ameninţată"

G.B
Politică #Adevărul - prima victimă / 5 martie 2022

Klaus Iohannis (Sursa foto: presidency.ro)

Klaus Iohannis (Sursa foto: presidency.ro)

Vama Siret-Digi24- 05.03.2022: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că, în prezent, nu există date care să susţină un scenariu potrivit căruia Republica Moldova ar fi ameninţată de forţele Federaţiei Ruse.

Aflat în vizită în tabăra mobilă pentru refugiaţi de la Siret, preşedintele Iohannis a fost întrebat despre perspectiva ca Republica Moldova să fie următoarea ţintă a forţelor ruse şi dacă România are planuri pentru acest scenariu, în condiţiile în care în Republica Moldova trăiesc peste un milion de cetăţeni români. 

"Noi pornim de la scenariul în care acest conflict nu se va extinde, NATO nu va fi implicată în acest conflict militar şi nici România nu va fi implicată în acest conflict. Rolul nostru pe care îl vedem este cel pe care l-am descris. Ajutăm pe cei care se refugiază, vom ajuta şi pe cei care rămân în Ucraina. Iar cu Moldova suntem într-o relaţie foarte strânsă şi suntem hotărâţi ca, în situaţia în care umanitar este nevoie de ajutor, să intervenim şi acolo. Nu avem acum date care să arate un scenariu că Moldova ar fi ameninţată", a răspuns preşedintele Iohannis.

"Noi nu calculăm acum un scenariu în care România să fie implicată în conflict sau să fie ameninţată. Eu pot să spun un lucru simplu: aici, în România, suntem acasă, asta este ţara noastră şi aici rămânem!" - a mai spus şeful statului.

Autorităţile separatiste de la Tiraspol au anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, că nu sunt de acord cu cererea Republicii Moldova de aderare la UE şi au cerut recunoaşterea independenţei Transnistriei. Aşa-numitul Minister de Externe de la Tiraspol s-a declarat nemulţumit că nu a fost consultată şi partea transnistreană şi a chemat Chişinăul la dialog "pentru un divorţ civilizat şi stabilirea relaţiilor inter-statale".

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a subliniat, vineri, "susţinerea puternică a României faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova în interiorul graniţelor sale recunoscute internaţional".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb