KLAUS IOHANNIS:  "Resetarea României e mai necesară şi urgentă ca oricând"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 17 aprilie 2020

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a avut un discurs politic dur, imediat după ce Parlamentul a aprobat condiţionat decretul de prelungire, cu 30 de zile, a stării de urgenţă. Şeful statului a vorbit despre inconştienţa unor politicieni, despre guvernele PSD din perioada decembrie 2016-noiembrie 2019 şi a spus că este necesară o resetare a statului.

Klaus Iohannis a declarat: "După ce vom depăşi criza, va trebui să separăm clar ce este bine şi ce funcţionează de ceea ce este în neregulă şi nu funcţionează. Această etapă ne-a pus în faţa a decenii de mentalitate de guvernare a României, după principiul lasă că merge şi aşa. Astăzi vedem efectele dezastrauoase ale acestui mod de a gândi. Oamenii politici sunt primii care trebuie să se schimbe şi să înţeleagă că aşa nu se mai poate. Schimbarea va fi imposibilă, din păcate, în cazul politicienilor care în aceste zile se gândesc doar la beneficiile lor electorale şi care, după ce au distrus în ultimii ani bugetul României, fac propuneri populiste (...) care nu au susţinere economică. Sunt măsuri aberant promovate de nişte iresponsabili. (...) Este inacceptabil şi revoltător să îi vedem dând lecţii astăzi pe cei care au lăsat spitalele fără resurse şi care au gonit oamenii competenţi din ţară. (...) Cum poate fi caracterizat un lider politic care pune sub semnul întrebării prelungirea stării de urgenţă sau care condiţionează votul de măsuri imposibil de aplicat?".

Preşedintele a mai spus că actuala criză ne-a dat lecţii dureroase despre nevoia de a întări statul, de a restructura structurile publice pentru a elimina clientelismul şi de a întări zonele fundamentale ale statului. Klaus Iohannis a precizat: "Resetarea României e mai necesară şi urgentă ca oricând. Sistemul sanitar e primul, dar nu singurul care are nevoie de o reaşezare. Doar printr-un efort susţinut şi mobilizare maximă am reuşit să ne adaptăm rapid ca epidemia să fie ţinută sub control. Altfel, numărul victimelor ar fi fost mult mai mare. Vă asigur că acest efort de corectare a erorilor lăsate de vechile guvernări va continua accelerat după ieşirea din criză".

Domnia sa a arătat că autorităţile vor rămâne vigilente şi vor analiza fiecare sesizare şi neregulă. Preşedintele Klaus Iohannis a atras atenţia că nimeni dintre cei care au făcut nereguli nu trebuie să stea liniştit crezând că va scăpa de braţul legii.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Pieţele din Europa salută semnele de relaxare a carantinei din unele ţări

    Cred că mai indicat ar fi să-i instalam un antivirus puternic, o resetare nu face decât să o luăm de unde am rămas iar o reinstalare de sistem e costisitoare, s-ar pierde toată informația acumulată până acum.

    1. 3.Si pe ce clapa dam clik , pentru "resetare" ?

    resetarea omului politic cind o facem.....

    mergeti pe strada si intrebati 3 persoane ce incredere au in parlamentari, in functionari statului, etc.... 

    si o sa vezi realitatea in care traim

    cum sa vorbim de viitor... cind ne privim uni pe alti ca hoti, escroci, corupti........ 

    1. Sunt curios sa aflu care este "scoala" absolvita "pe bune" de distinsii alesi ai neamului

      Zic scoala si nu diploma pt ca aceasta se gaseste de cumparat ...

    hoti mincinosi vinzatori de tara.

    Si resetarea ta pe cand?

    Adevărul e reflectat de CAMERA cablată pe polițist care-i pe linia întîi la culegerea probelor, implicit la TRASUL CU PISTOLUL în OM. Camera prinde excrocii, mincinoșii, criminalii....

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb