KLAUS IOHANNIS: Tăierea pensiilor speciale va duce la un disponibil bugetar pentru alocaţiile copiilor

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 16 ianuarie 2020

Legea prin care alocaţiile pentru copii au fost dublate de către Parlament este în regulă şi Guvernul trebuie să găsească resursele financiare necesare să pună în aplicare noul act normativ, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele a spus că problema care trebuie acum rezolvată este una care ţine de bugetul naţional, care a fost aprobat înainte să se aprobe această lege care măreşte alocaţiile, dar este convins că Guvernul va găsi soluţia cea mai bună, pentru ca, în câteva luni, alocaţiile să fie dublate.

Domnia sa a precizat că una dintre sursele de finanţare ar putea rezulta din desfiinţarea pensiilor speciale, nebazate pe contributivitatea la sistemul public de pensii.

Klaus Iohannis a declarat: "Dacă se taie pensiile speciale, atunci va apărea un disponibil bugetar care poate fi, de exemplu, folosit pentru alocaţii. Dar acesta este un calcul pe care trebuie să îl facă Guvernul şi îi las pe membrii cabinetului să vină cu aceste precizări".

Amintim că Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, a declarat în 18 decembrie 2019 că impactul bugetar al dublării alocaţiilor copiilor este de 6 miliarde lei. Cu acelaşi prilej, Cîţu a precizat că bugetul a fost construit în baza legislaţiei în vigoare, iar noul act normativ adoptat de Parlament privind majorarea alocaţiilor pentru copii nu fusese încă promulgat de preşedintele Klaus Iohannis.

Mai mult, legea privind plafoanele bugetare pentru anul 2020 a fost asumată de guvernul Orban înainte ca PSD să impună în Parlament adoptarea creşterii alocaţiilor pentru copii. Cum bugetul pentru anul în curs trebuie să respecte indicatorii din legea plafoanelor bugetare, conform deciziei Curţii Constituţionale de la începutul primăverii anului trecut, acesta a fost constituit în baza indicatorilor respectivi, fără a fi luat în calcul actul normativ aprobat de Parlament.

Legea prin care au fost dublate alocaţiile copiilor a intrat în vigoare în urmă cu două zile, odată cu emiterea de către preşedintele Klaus Iohannis a decretului de promulgare.

Deoarece, conform legislaţiei în vigoare, Guvernul nu poate efectua o rectificare bugetară în primele şase luni ale anului, este de aşteptat ca sumele necesare majorării alocaţiilor să fie prinse în rectificarea bugetară ce ar urma să fie făcută după 1 iulie 2019.

Cu toate acestea, parlamentarii PSD susţin că, după ce pensiile speciale vor fi desfiinţate de către Legislativ, cabinetul Orban nu ar mai avea vreun motiv să nu aplice de îndată legea prin care alocaţiile copiilor au fost dublate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. DIVIDE ET IMPERA, ROMANIA=BOLIVIA 2019!!! Ei, POLITICIENII, vor sa fure o parte din bani!!! Fie de la pensii, fie de la alocatii, fie de la ambele!!! Populatia spera ca justitia, privata de pensii speciale, sa ii aresteze in masa pentru crimele de subminare a economiei nationale timp de 30 de ani si pentru saracirea populatiei plus GENOCID PRIN LIPSA MEDICINEI!!! Toti cei care au trait in ultimii treizeci de ani se considera MARTIRI din CAUZA CONDITIILOR PROASTE DE CIVILIZATIE!!! REVOLTELE VOR IZBUCNI CA IN BOLIVIA IN 2019!!! RAZBOI CIVIL!!! OAMENII VOR PENSII APROPIATE DE CELE SPECIALE, SINGURELE DECENTE!!!

    Cei care au furat sute de miliarde de dolari in ultimii 30 de ani!! Sefii nu le mai pot pune dosarele la sertar!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb