ZIARUL BURSA

16 ianuarie 2020
Ediţia din 15.08.2024
Donald Trump şi Xi Jinping, în iunie la întâlnirea G20 din Japonia

SUA şi China au semnat Faza 1 a acordului comercial

A.V., A.T.Internaţional / 16 ianuarie 2020

Preşedintele american Donald Trump şi vicepremierul chinez Liu He au semnat ieri, la Washing­ton, Faza 1 a acordului comercial, care păstrează în vigoare o parte din tarifele vamale pe care şi le-au impus cele două economii şi care, pentru prima dată, va pedepsi Beijingul dacă nu reuşeşte să-şi respecte angajamentele legate de moneda sa (yuanul), de proprietatea intelectuală şi de balanţa comercială.

Să nu fii pasiv în faţa prostiei!

MAKEMiscellanea / 16 ianuarie 2020

MAKE

Cristian Tudor Popescu zice o pros­tie de vreo cinci ori pe zi, la televiziunea DIGI 24, într-o reclamă la emisiunea "Cap limpede", reluând-o ca pe cine ştie ce înţelepciune din spusele Papei Francisc: 

"Să fii păcătos şi să fii corupt nu sunt unul şi acelaşi lucru. Sunt două lucruri complet diferite. Una este să cazi în păcat, apoi să te căieşti şi să te izbăveşti prin mila Domnului, şi e cu totul altceva să trăieşti într-o conspiraţie ipocrită cu Răul, să ai sufletul corupt. Pe dinafară să pari curat ca lacrima, dar la interior să fii parazitat de intenţii rele şi egoism meschin." (Vatican News)

CHF se întrece pe sine şi doar două bănci se uită la clienţi

DUPĂ CINCI ANI DE LA EXPLOZIA FRANCULUI ELVEŢIAN CHF se întrece pe sine şi doar două bănci se uită la clienţi

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 16 ianuarie 2020

În timp ce încă nu avem în aplicare nicio lege pe cursul de schimb, solicitările către CSALB cresc de la an la an 

Cinci ani de luptă cu ratele bancare, cu instituţiile de credit, cu legislativul şi cursul valutar s-au împlinit ieri, după ce, în 15 ianuarie 2015, francul elveţian (CHF) a explodat neaşteptat, în contextul în care Banca Naţională a Elveţiei (SNB) a ridicat pragul de 1,2 CHF/Euro, impus în 2011.

Instabilitatea legislaţiei fiscale şi procedurile birocratice- impedimente pentru dezvoltarea industriei petroliere

ROPEPCA: Instabilitatea legislaţiei fiscale şi procedurile birocratice- impedimente pentru dezvoltarea industriei petroliere

George MarinescuMacroeconomie / 16 ianuarie 2020

Asociaţia Română a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (Ropepca) susţine că funcţionarea pieţei de gaze din ţara noastră este grav afectată de impredictibilitatea regimului fiscal şi a reglementării neclare din domeniu. Conducerea Ropepca a arătat, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii mass-media, că industria petrolieră are nevoie de un cadru legislativ moderrnizat, stabilitate fiscală, viziune pe termen mediu şi lung, debirocratizarea operaţiunilor, transparentizarea documentaţiei, dialog permanent cu decidenţii politici şi accesarea terenurilor pentru desfăşurarea operaţiunilor.

FEI şi UniCredit au majorat fondul pentru IMM la 1 miliard euro

FEI şi UniCredit au majorat fondul pentru IMM la 1 miliard euro

E.O.Bănci-Asigurări / 16 ianuarie 2020

Fondul European de Investiţii (FEI) şi UniCredit au convenit să majoreze fondul de garantare InnovFin pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM). Potrivit unui comunicat de presă, scopul este cel de îmbunătăţire a accesului la finanţare pentru întreprinderile inovatoare, de dimensiuni mici şi mijlocii, precum şi pentru companiile cu capitalizare medie din nouă ţări. În baza noului acord, UniCredit va putea acorda finanţare suplimentară în valoare de 500 de milioane de euro, prin intermediul celor nouă bănci şi şase entităţi de leasing ale sale din Europa Centrală şi de Est, către companii inovatoare din Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia. IMM-urile şi companiile cu capitalizare medie din aceste ţări vor avea acces la o sumă totală de 1 miliard de euro, prin intermediul reţelei extinse a UniCredit din regiunea Europei Centrale şi de Est.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Staţiunile de ski, "lovite" de încălzirea globală

Staţiunile de ski, "lovite" de încălzirea globală

Sport / 16 ianuarie 2020

La fel ca şi alte staţiuni de ski amplasate la o altitudine relativ redusă, încălzirea globală se face resimţită la Garmisch-Partenkirchen (Germania), care în luna ianuarie are atât de puţină zăpadă naturală încât există îngrijorări cu privire la...

JO Tokyo 2020, bilete suvenir

JO Tokyo 2020, bilete suvenir

Sport / 16 ianuarie 2020

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice din 2020 de la Tokyo a prezentat designul biletelor care vor fi utilizate pentru intrarea la competiţii, ale căror culori au avut ca sursă de inspiraţie costumele tradiţionale utilizate la ocaziile...

MACRO NEWSLETTER-16 Ianuarie 2020

MACRO NEWSLETTER-16 Ianuarie 2020

Macroeconomie / 16 ianuarie 2020

Producţia industrială din Marea Britanie şi-a accelerat scăderea anuală în noiembrie 2019, până la 1,6%, de la 0,6% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare semnificativ peste aşteptări, de 1,2%, după o creştere de 0,4% în luna anterioară.

Infrastructură, pe împrumut

Infrastructură, pe împrumut

G.M.Politică / 16 ianuarie 2020

Guvernul face eforturi pentru atragerea fondurilor europene în vederea construirii autostrăzii Sibiu-Piteşti, a declarat, ieri, preşedintele Klaus Iohannis, în urma întâlnirii pe care a avut-o la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban şi cu...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo