KMG International analizează o posibilă dublare a capacităţii de rafinare la Petromidia

I.V.
Internaţional / 5 septembrie 2019

KMG International analizează o posibilă dublare a capacităţii de rafinare la Petromidia

KMG International (KMGI) analizează dublarea capacităţii de producţie la Rafinăria Petromidia, acesta fiind unul dintre proiectele aflate în discuţie în cadrul fondului de investiţii româno-kazah, iar o decizie în acest sens ar putea fi luată în următoarele 3-4 luni, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al fondului.

Potrivit lui Meraliyev Saduokhas, chief operational officer Rompetrol Rafinare, a fost făcut un studiu de fezabilitate intern pe acest proiect, aprobat de Consiliul tehnic al Rafinăriei şi nu se va porni de la zero.

"În 2021 vom lucra la capacitate maximă. Se vor prelucra 5,55 milioane tone ţiţei, producţia totală va fi de 6,3 milioane tone. Visul nostru este dublarea capacităţii de procesare. Am stabilit locaţii, avem terenuri. Am făcut un studiu intern şi suntem gata să facem acest pas. Tehnologie avem. Teren avem.(...)Este un fel de studiu de fezabilitate intern, ce a fost aprobat doar de consiliul tehnic intern al rafinăriei. Există toate premisele pentru o dublare a capacităţii. Filosofia noastră e foarte simplă. Trebuie să fim gata în orice moment. Dacă KazMunayGas ne spune mâine start, noi primii paşi i-am făcut. Nu vom începe de la zero. Din studiul de fezabilitate intern avem justificarea tehnică şi suntem pregătiţi să mergem mai departe. Ne trebuie justificarea economică, să luăm în considerare conjunctura globală. Azi (joi, 5 septembrie n.r.), în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al fondului de investiţii, Consiliul de Administraţie a dispus să intensificăm activitatea legată de acest proiect, să facem un studiu de fezabilitate normal şi să-l înaintăm KMG", a explicat Saduokhas.

În ceea ce priveşte valoarea investiţiei pentru dublarea capacităţii de producţie, Azamat Zhangulov, managing director for international projects KMG, a precizat că este vorba de miliarde de dolari, dar va costa mai puţin decât dacă se va începe de la zero.

"Este vorba de miliarde. Nu ştim exact cât. Vom afla în cursul studiului. Dar nu foarte mult, pentru că există infrastructura, acces către port. Va costa mai puţin decât dacă vom începe de la zero", a spus Zhangulov.

La rândul său, Alexei Golovin, chief legal and corporate affairs KMGI, a subliniat că este vorba despre un proiect de tip brownfield şi poate fi estimat un cost de circa două miliarde dolari.

"Este un proiect de tip brownfield, va fi cu 50% mai puţin. Putem estima un cost de aproximativ două miliarde. Aceste investiţii pot fi atrase prin intermediului fondului", a afirmat Golovin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb