Korodi şi Ponta au inaugurat Parcul Natural Văcăreşti

A.C.
Miscellanea #Mediu / 6 iunie 2014

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, împreună cu Prim-ministrul Victor Ponta au participat, ieri, la deschiderea Centrului de Observare al Parcului Natural Văcăreşti, eveniment organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Korodi a declarat: "De ieri, când s-a aprobat Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care modifică şi completează OUG 57/2001 privind regimul ariilor natural protejate, conservarea habitatelor natural, a florei si faunei sălbatice, putem spune că s-a creat cadrul pentru a începe dezbaterea publică pe propunerea de HG care va declara Parcul Natural Văcăreşti. Documentul este deja în dezbatere publică, începând de astăzi, pe site-ul ministerului şi îi invităm pe toţi cei care cred că pot să contribuie cu ceva în crearea unui cadru juridic pentru acest parc natural. Mulţumesc ONG-urilor care s-au implicat, dar şi Guvernului care ne-a acordat ajutorul să găsim calea juridică pentru a finaliza procedura pentru această zonă mirifică. Aici se pot organiza laboratoare şi proiecte educaţionale pentru copii, profesori, bucureşteni şi pentru toti turiştii interesaţi să viziteze acest parc natural".

Prezent la eveniment, premierul Victor Ponta a declarat că "publicarea în Monitorul Oficial este doar un prim pas în declararea parcului natural, trebuie realizată şi Hotărârea de Guvern şi apoi implementată. Această zonă se poate transforma într-o atracţie turistică iar ONG-urile şi miniştrii au făcut ceea ce trebuia ca să respecte procedurile legale şi au avut sprijinul nostru. Dacă pot fi salvate astfel unele zone verzi, bucuria este cu atât mai mare".

Liviu Mihaiu, preşedintele "Salvaţi Dunărea şi Delta" şi gazda evenimentului, a subliniat faptul că "Parcul Natural Văcăreşti este primul parc intraurban protejat din România şi ne va ajuta să avem un oraş altfel decât o oază de beton. În acest Parc Natural există peste 110 specii de păsări şi animale, fiind o adevărată comoară a biodiversităţii".

Alături de Ministrul Mediului şi de Premier, la deschiderea Centrului de Observare s-au aflat şi Secretarul de Stat din cadrul MMSC, Anne Jugănaru, E.S Claudio Perez Paladino, ambasadorului Republicii Argentina în România, dar şi reprezentanţi ai comunităţii ştiinţifice din România.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice împreună cu Asociaţiile Kogayon, Salvaţi Dunărea şi Delta, Ecopolis, revista National Geographic - România şi cu sprijinul Alpha Bank Romania şi al Asmita Gardens.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. doar o propaganda electorala imputita ... la cedo vom fi obligati sa platim circa 2 miliarde adica 1000 de milioane de euro despagubiri proprietatilor...nu cum zicea bozgoru ala ca e pret de mlastina. La cedo e pret de evaluator imobiliar adica de cat ar da efectiv lumea pe mp in acea zona.... si crede-ma ca ar da mult... si apoi dupa plata despagubirilor sau inanite va incepe sa fie bucata cu bucata ca snagovul sau herastraul etc. sunteti total de rahat cu limita asa de redusa de cuvinte

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb