"Kotak Mahindra" preia "ING Vysya" pe 2,4 miliarde dolari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 noiembrie 2014

"Kotak Mahindra" preia "ING Vysya" pe 2,4 miliarde dolari

"Kotak Mahindra Bank" Ltd. din India preia "ING Vysya Bank" Ltd., societate financiară controlată de "ING Groep" NV din Olanda, pentru 150 de miliarde de rupii (2,4 miliarde de dolari).

"Kotak Mahindra" va plăti 725 de acţiuni pentru fiecare 1.000 de titluri "ING Vysya". Afacerea implică un preţ de 790 de rupii pentru o acţiune "ING Vysya", cu 16% mai mult comparativ cu preţul mediu consemnat de titlurile băncii în ultima lună.

Tranzacţia reprezintă cea mai mare preluare a unei bănci din India. "Kotak Mahindra Bank" este controlată de miliardarul Uday Kotak, iar "ING Vysya" este singurul creditor indian deţinut de o companie străină. "ING Vysya" are o vechime de 80 de ani şi aproximativ două milioane de clienţi. Investitorii străini vor deţine circa 47% din noua societate bancară, potrivit anunţului "Kotak Mahindra". ING va rămâne cu o participaţie de 7% în noua entitate şi aşteaptă un câştig de 150 de milioane de euro (188 milioane de dolari) în urma tranzacţiei.

Afacerea de preluare va crea a patra mare bancă privată din India, iar reţeaua de sucursale a "Kotak Mahindra" aproape se va dubla, conform afirmaţiilor lui Uday Kotak. Banca îşi va extinde prezenţa în sudul Indiei, pe segmentul întreprinderilor mici şi mijlocii, care ar urma să înregistreze un avans semnificativ.

Uday Kotak a înfiinţat "Kotak Mahindra Group" în 1985, ca un frunizor de servicii financiare. Societatea a primit licenţă bancară în 2003, aceasta devenind prima companie financiară non-bancară din India care s-a transformat în bancă.

Înainte de tranzacţia "Kotak Mahindra" - "ING Vysya", cea mai mare preluare bancară din India a fost achiziţia "Centurion Bank of Punjab" Ltd. de către "HDFC Bank" Ltd., în 2008. Afacerea a fost evaluată la 95,1 miliarde rupii la momentul la care a fost anunţată.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb