Kovesi, citată ca suspect într-un dosar la Secţia de investigare a magistraţilor

V.I.
Anticorupţie / 13 februarie 2019

Laura Codruţa Kovesi (Sursa foto: Twitter)

Laura Codruţa Kovesi (Sursa foto: Twitter)

Fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi anunţă, la Europa FM, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie.

Procurorul susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, informează News.ro.

Laura Codruţa Kovesi remarcă faptul că această citaţie vine în momentul în care ea se pregăteşte să susţină interviul pentru funcţia de procuror-şef european.

"Citaţia vine înainte de a merge la Parlamentul European la audieri, dar probabil este tot o coincidenţă. Mi-am cumpărat bilet de avion pentru vineri ca să pot să merg la Bruxelles şi să particip la audiere. Am fost astăzi la Înalta Curte şi am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă loc luni.

La nici câteva ore după ce am depus această cerere, am primit această citaţie. Este evident că prin această metodă se încearcă oprirea mea în această procedură, se încearcă să nu ocup această funcţie, pentru că totuşi am şanse, sunt candidatul care s-a situat pe primul loc.

În citaţie, nu sunt descrise faptele, urmează să îmi fie aduse la cunoştinţă când mă voi prezenta la audiere. Dar sunt anumite site-uri foarte apropiate anchetei. Se şi scria că urmează să fiu învinuită, jurnaliştii ştiau de dinainte de acest demers. Bănuiesc că este vorba despre dosarul în care aş fi fost implicată de aducerea lui Popa Nicolae în ţară, desigur, o mare minciună.

Dacă stăm să ne gândim bine, această investigaţie este despre faptul că un condamnat definitiv a fost extrădat şi adus în România să îşi execute pedeapsa, şi după 10 ani facem această anchetă.

Deşi e o anchetă deschisă din 2017, nu ştiu dacă ea a fost închisă. Exact cu o săptămână înainte de audierea mea în Parlamentul European pentru ocuparea acestei funcţii eu primesc citaţie să fiu audiată exact în ziua în care trebuia să fiu prezentă la Bruxelles.

Am aproape 24 de ani de activitate, nu am fost niciodată cercetată disciplinar şi nici penal, nu am avut niciodată probleme.

Conform regulamentului elaborat de CSM, în astfel de situaţii, dacă nu este începută urmărirea penală, acuzaţiile nu pot fi făcute publice.

Este foarte dificil să spun ce vor gândi alţii. Eu ştiu că sunt nevinovată, ştiu că este o etapă intermediară începerea urmăririi penale. Va fi o problemă de credibilitate şi a mea, dar şi a instituţiei care a făcut acest demers. Să investighezi după zece ani o faptă, nu văd care era urgenţa ca eu să fiu chemată înainte să mă prezint la această procedură. Acest lucru poate să îmi afecteze în mod serios candidatura.

Am prima şansă în această procedură. Sigur că începerea urmăririi penale s-a făcut pentru a mă bloca în această procedură şi nicidecum pentru a afla adevărul. Acest dosar a fost deschis şi în 2017, s-au făcut şi audieri în cursul anului trecut şi atunci sigur că mă întreb, ca în momentul în care eu fac o cerere şi spun că voi pleca din ţară, după câteva ore mă trezesc cu Poliţia şi trebuie să mă prezint exact în ziua plecării",a spus Laura Kovesi la Europa FM.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Sa nu ne atacam intre noi, romanii! Politica coalitiei de guvernare.

    1. Măi, securiștii merită tot ce e mai bun.

      Pe abuzatoarea șefă n-o atacă nimeni, are 18 dosare penale, adică are treabă în România. Unde să mai plece după ce a făcut? :)))))))))))) 

    O secție de toată panarama...

    Au prins vreun judecător sau procuror luind spaga? 

    Nu, dna măcar a reușit asta. 

    Tot ce cercetează secția asta sunt câțiva magistrati implicați în accidente rutiere (alcool la volan) si , în rest, iau de bune denunțurile calomnioase ale celor cercetați de către procurorisi se pun pe show-uri ieftine 

    Să te legi direct de Kovesi pe baza de declarații ale unor justițiabililor e penibil, toți procurorii se aleg cu plângeri de la cei cercetați. 

    Secția asta nici nu poate face anchete serioase, nu are personalul, logistica ,determinarea și ... protocoalele necesare pt.a decela rețelele de trafic de influenta care își fac din nou de cap în instanțele din tara, după ce câțiva ani au trăit cu frica dna, acum tranzacționeaza din nou sentintele la taraba.

    Vai de țară asta... 

    1. Nu se spune decela, se spune decapa (referitor la ultimul paragraf din comentariu).

      Hahaha

      Să vezi tu când rămâi în c..gol din cauza corupției general izate 

      O să se ajungă ca în anii 90-2000 

      Beizadeaua lu X omora un om pe trecere de pietoni beat , avea n șanse să scape: dacă nu mituia la politia , mituia la instanța.etc 

      Restituirile de terenuri cu acte false etc. 

      Cu secția cu peste prăjit o să avem cei mai corupti magistrati din Ue

      Garantat 

      Dacă-i râzi de el că riscă să rămână în c. gol singura concluzie e că tu deja ești în starea asta. :))))))))))

    Parca comunicarea PSD era să ne susțin că români, să nu ne vorbim urat unul pe altul în Europa.

    Parca tot aparatul de stat era pus în slujba infractorilor.  

    Ce s-a schimbat în ultimele zile? Ar trebui sa ne spună conducerea PSD și ministrul justiției. 

    Să fie doar ipocrizie și protejarea unui grup restrâns de infractori?

    Eu doresc referendum pe justiție. Să clarificam încotro mergem. 

    1. Infractoarea Kovesi nu poate ocupa nici funcția actuală. Trebuie decapată rapid.

    la chilia cu tortionara

    Șefa secția penale a Securității îi ceruse bidonului Securității, Ghiță, să plătească avionul pentru aducerea celui care avea să anime alegerile prezidențiale din 2009 pentru măritul șef al mafiei securiste, Traian Pârrț.

    Carle-i problema?

    O simplă decapare. 

    1. A decapa decapare din prima conjugare)))

      Domne, au și ăia dreptate cu decaparea lor. Probabil că, dacă fac o decapare, i-au dat de cap! Adică, au căpuit-o ? Trebuie făcută o investigație. O propun pă turcan . Dă ce să nu se investigheze? Cine știe, poate o căpuiește!

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4952
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3087
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9751
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.4311

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb