Kovesi spune că Parchetul European va ancheta inclusiv cazurile investigate de jurnaliştii Jan Kuciak şi Daphne Galicia, care au fost asasinaţi

J.P.
Miscellanea / 1 decembrie 2020

Kovesi spune că Parchetul European va ancheta inclusiv cazurile investigate de jurnaliştii Jan Kuciak şi Daphne Galicia, care au fost asasinaţi

Procurorul-şef european, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, într-un interviu pentru n1info.com, că EPPO va ancheta toate infracţiunile legate de frude financiare, în special cu fonduri europene, mai mari de 10.000 de euro, inclusiv cazurile investigate de jurnalistul slovac Jan Kuciak şi de jurnalista malteză Daphne Caruana Galicia, care au fost asasinaţi, relatează G4media.

"În general, mă voi ocupa de frauda financiară, corupţia, infracţiunile gulerelor alb", a spus ea, descriind noua ei slujbă care începe la 1 ianuarie 2021, în cadrul Parchetului European (EPPO).

"Acest tip de cazuri se află sub jurisdicţia noastră. Ar trebui să spun că infracţiunile care au fost comise după 2017 intră sub jurisdicţia EPPO. De asemenea, doamna Galicia şi domnul Kuciak au scris mult despre aceste cazuri, au scris despre legăturile dintre politicieni, oameni de afaceri şi funcţionarii publici care comit acest fel de fraude. Au plătit cel mai mare preţ pentru aceasta şi sper că EPPO va face o treabă excelentă. Vom investiga toate aceste infracţiuni în mod eficient şi, în acest fel, le vom putea aduce o recunoaştere pentru efortul lor în descoperirea şi expunerea acestor infracţiuni", a spus Kovesi.

Jan Kuciak şi logodnica sa, Martina Kusnirova, au fost împuşcaţi mortal, în 21 februarie 2018, la domiciliul lor din satul Velka Maca într-o execuţie de tip mafiot, după ce jurnalistul scrisese mai multe articole despre corupţia la nivel înalt şi despre relaţiile omului de afaceri Marian Kocner cu politicieni slovaci.

Omul de afaceri Marian Kocner, acuzat că a ordonat uciderea lui Jan Kuciak, a fost achitat în septembrie, dar anchetarea crimei a dezvăluit corupţia politică de la nivel înalt şi l-a constrâns pe prim-ministrul din acea perioadă să demisioneze.

Jurnalista malteză Daphne Caruana Galicia a fost ucisă în 16 octombrie 2017, de un dispozitiv exploziv amplasat la maşina ei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Kovesi trebuia anchetata ea pentru coruptie si tradare

    Proasta asta de kovesi o sa faca tara de pateu cand o sa si-o in mufa de la avocati muuuuuult mai buni decat ea.

    1. Nu stiu ce sa zic!E chitita pe treaba.Sper sa n-o mierleasca si ea.Mafiotii n-au mama,n-au tata.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb