KPMG: Noile reguli ale legislaţiei vamale comunitare, aplicate de România de la 1 noiembrie

F.A.
Companii / 19 septembrie 2013

Modernizarea legislaţiei vamale comunitare a fost votată de Parlamentul european si va fi aplicată începând cu 1 noiembrie 2013 în România, se arată într-un comunicat al KPMG.

Potrivit companiei de consultanţă, ţara noastră va aplica direct legislaţia vamală comunitară, astfel încât companiile româneşti implicate în comerţul internaţional vor trebui să se pregătească din timp pentru a se conforma noilor prevederi.

"Prima etapă în modernizarea legislaţiei vamale, care includea şi anumiţi paşi în direcţia unei uniformizări a administrării acesteia şi a creării unei administraţii vamale unice europene, a fost încheiată în 2008, când a a intrat în vigoare Regulamentul (CE) 450/2008 de stabilire a Codului Vamal Comunitar (Codul Vamal Modernizat) însă prevederile acestuia s-au aplicat gradual şi, până la acest moment, doar parţial. A doua etapă va începe cu data de 1 noiembrie 2013, când cel mai probabil proiectul de reformare a Codului Vamal Modernizat (aşa numitul Cod Vamal al Uniunii Europene), care a fost aprobat deja de Parlamentul European, va intra în vigoare", se mai arată în comunicat.

Potrivit ultimelor estimări făcute la nivelul Comisiei Europene, termenul limită pentru aplicarea integrală a Codului Vamal al Uniunii Europene este preconizat să fie sfârşitul anului 2019.

Legislaţia vamală modernizată introduce simplificări vamale (esenţială fiind introducerea declarării electronice a bunurilor şi comunicarea on-line între agenţii economici importatori / exportatori şi autorităţi) şi unificarea modului de aplicare a acesteia de către cele 28 de administraţii vamale.

Valentin Durigu, Senior Manager în Departamentul de Impozite Indirecte al KPMG recomandă companiilor implicate în comerţul internaţional să profite de răgazul oferit prin reformarea Codului Vamal Comunitar şi să se asigure că, în perioada care urmează, adoptă măsurile necesare pentru a-şi dezvolta sistemele informatice la nivelul cerut de conceptul de e-customs, sisteme care trebuie să fie inter-operabile cu cele ale administraţiei vamale.

De asemenea, criteriile impuse în prezent pentru acordarea, de către autoritatea vamală, a statutului de operator economic autorizat (AEO), vor deveni obligatorii pentru orice companie care va solicita obţinerea unei autorizaţii vamale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb