Repetiţiile pentru de 1 Decembrie au continuat, astăzi, la Arcul de Triumf din Capitală, locul de desfăşurare a evenimentului prilejuit de Ziua Naţională a României şi a Centenarului Marii Uniri. Scopul a fost acela de corectare a unor elemente din programul de defilare.
"Sunt câteva elemente pe care trebuie să le corectăm, de coordonare între detaşamente şi între trupele care defilează pe tehnică şi cele care defilează pe jos, şi sperăm ca la al doilea antrenament (...) să coordonăm toate elementele participante la paradă", a declarat generalul-locotenent Adrian Tonea, comandantul paradei militare de Ziua Naţională, locţiitorul şefului Statului Major al Apărării.
Potrivit generalului Tonea, la paradă sunt câteva noutăţi precum transportorul blindat "Pirania 5", sprijin logistic, câteva detaşamente care amintesc tradiţiile istorice ale Armatei Române, "toate centrate pe simbolistica paradei de anul acesta, Centenarul Marii Uniri".
El a adăugat că pregătirile pentru acest eveniment au două componente: una în cazărmile unde sunt dislocate unităţile militare - de la mentenanţa preventivă a tehnicii, la mentenanţa operativă, iar ce de-a doua vizează antrenamente individuale şi de grupuri în cazărmile din care sunt dislocate detaşamentele în garnizoana Bucureşti.
Peste 4.000 de militari vor trece pe sub Arcul de Triumf pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României şi a Centenarului Marii Uniri, fiind pentru prima dată când vor participa detaşamente care amintesc de tradiţiile poporului român, de luptele duse în timpul Primului Război Mondial, a anunţat vineri generalul-locotenent Adrian Tonea, comandantul paradei militare de Ziua Naţională, locţiitorul şefului Statului Major al Apărării.
"Vreau să încep prin a scoate în evidenţă efortul inter-instituţional pentru pregătirea acestui eveniment, parada militară naţională, iar simbolistica paradei de anul acesta este orientată spre centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Pentru prima dată vor trece o serie de detaşamente care amintesc de tradiţiile poporului român, de luptele duse în timpul Primului Război Mondial pentru reîntregirea României. De asemenea, în acest an la parada militară vor participa în jur de 500 de militari străini constituiţi în 21 de detaşamente din 20 de ţări, un număr de peste 200 de mijloace tehnice atât ale Armatei României, cât şi de la ţările partenere şi aliate. Nu în ultimul rând, vor zbura pe deasupra Arcului de Triumf în jur de 50 de avioane, de mijloace aeriene şi în finalul paradei militare va defila cavaleria Jandarmeriei şi în premieră un detaşament de voluntari, cavaleria Ministerului Apărării Naţionale", a precizat Tonea la repetiţia pentru parada de 1 Decembrie, organizată pe terenul de instrucţie Ghencea.
Totodată, el a dat asigurări că toate mijloacele aeriene programate pentru paradă vor survola Arcul de Triumf, indiferent de vreme.
"Toate mijloacele aeriene programate, planificate să zboare la paradă, vor zbura: elicopterele IAR-330H, elicopterele navalizate IAR-99 Şoim, F-16, F-18 ale forţelor armate canadiene, C-130 Hercules, Spartanul şi nu în ultimul rând "Iacării Acrobaţi". MIG-urile vor survola în alte localităţi din ţară, unde se vor desfăşura parade militare locale", a menţionat Adrian Tonea, conform Agerpres.
1. batjocorirea unei arme nobile de elita
(mesaj trimis de adj r de cavalerie voicu constantin tel 072 826 în data de 24.11.2018, 16:11)
deosebit respect ; la parada cavaleria poarta sabie si saluta cu sabia care este sinbolul armei cavalerie calul se conduce cu mana stinga si cu dreapta se fac manuirile de sabie tinuta este cea militara de cavalerie si nu jumatate inbracat an tinuta istorica si jumatate tinuta sport daca dl general nu a putut sa isi conduca calul vezi ezitarile de la arcul de triunf conducind calul cu doua mini ce sa mai vorbim de aplicarea regulamentului de cavalerie