LA BRM, ZIUA CUŢITELOR LUNGI Administrarea lui Mircea Filipoiu, acuzată de gesturi penale

MAKE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 iulie 2008

Administrarea lui Mircea Filipoiu, acuzată de gesturi penale

Veştile rele date de Radu Popa, pre­şedinte-director general al Bursei Române de Mărfuri (BRM), în pregătirea Adunărilor (generală şi extraordinară) acţionarilor programate pentru astăzi, îl incriminează pe fostul preşedinte Mircea Filipoiu de erori manageriale, financiare şi contabile.

Mircea Filipoiu nu a putut fi contactat ieri, astfel că nu dis­punem de opinia sa asupra acuzelor cărora le este subiect. De aceea, relatăm "veştile rele"date de Radu Popa, cu precizarea că, probabil, Mircea Filipoiu va dori să replice şi că avem întreaga disponibilitate să îi publicăm opinia.

Actualul preşedinte al BRM afirmă că, în administrarea celuilalt, au fost denaturate cifrele veniturilor în exerciţiile financiare ale anilor 2005 şi 2006, prin emiterea de facturi fictive în valoare cumulată de aproape 4 milioane RON (3.873.450). De aici a rezultat şi o creştere nejustificată a îndatorării către bugetul de stat.

Actualul preşedinte BRM afirmă că garanţiile (n.n. - fondurile depuse de companiile participante la licitaţiile Bursei Române de Mărfuri) au prezentat, la sfârşitul anului 2007, un minus de aproape 5 milioane RON (4.914.378).

Radu Popa afirmă că, în 2007, au fost înregistrate avansuri spre decontare nejustificate de 220 de mii de RON şi că, în luna iulie a acelui an, Mircea Filipoiu şi-a alimentat cardul cu 116 mii de RON, sumă înregistrată pe cheltuielile BRM ca avans de deplasare, dar fără documente care să o justifice.

Radu Popa mai menţionează următoarele nereguli ale administrării precedente: sponsorizări de 400 de mii de RON, fără aprobarea Consiliului de Administraţie BRM sau a AGA; operaţiuni comerciale cu părţi afiliate BRM.

Neregulile au fost sesizate către DNA, IGP, DGFP şi ANAF, conform lui Radu Popa, care precizează că soluţionarea lor a fost tergiversată.

Deficitul BRM, la 10 ianuarie 2008, era, conform afirmaţiilor lui Radu Popa, de 9.440.742 RON.

Actualul preşedinte BRM a întocmit şi o listă de "veşti bune".

Dar, cea cu "veşti rele" este suficientă ca să avem certitudinea că Adunările generale de astăzi, la BRM, vor fi sângeroase.

Pe ordinea de zi sunt inscrise, între altele, discutarea şi aprobarea situaţiilor financiare şi alegerea membrilor Consiliului de Administraţie.

O zi a cuţitelor lungi...

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. 1. Dl. Radu Popa nu era cumva colaborator apropiat al d-lui Mircea Filipoiu ? Daca da, directorii BRM se sesizeaza abia acum de ceea ce dansii apreciaza ca fiind grave deficiente ?

    2. S-au emis facturi fictive ?! Iertati-ma dar cred ca este o exagerare; nu vad ratiunea, afara de faptul ca ar fi fost folosite de beneficiarul serviciilor facturate pentru ca sa-si deduca TVA, situatie in care automat a capatat si calitatea de client, ramanand in sarcina actualei conduceri sa incaseze sumele cuvenite. 

    3. A fost sesizat si DNA-ul ?! Foarte bine, dar nu vad motivatia. Oare domnul Presedinte Radu Popa s-a lasat cuprins de fumingenele pe care si fosta si actuala conducere a BRM le imprastie pentru ca lumea sa nu priceapa ca sub titulatura pompoasa de Bursa ROMANA de Marfuri avem de-a face cu o societate COMERCIALA PE ACTIUNI CU CAPITAL PRIVAT, asemenea altora mii din tara aceasta ? 

    4. Nu vreau sa afirm ca vechea conducere (din care, din cate stiu, a facut parte si domnul Radu Popa) nu o fi avut pacatele ei - pentru care trebuie sa plateasca - dar afirmatiile actualei conduceri parca prea aduc cu povestea aceea a grelei mosteniri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb