LA DATA DE 29 OCTOMBRIE Acţionarii SIF Oltenia sunt convocaţi pentru alegerea administratorilor

A.I.
Piaţa de Capital / 14 septembrie 2020

Acţionarii SIF Oltenia sunt convocaţi pentru alegerea administratorilor

Acţionarii SIF Oltenia (SIF5) sunt convocaţi, la data de 29 octombrie, pentru alegerea, prin metoda votului cumulativ, a cinci administratori ca membri ai Consiliului SIF-ului, cu un mandat de patru ani, se arată într-un raport al societăţii de investiţii financiare din Craiova postat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Convocarea vine la solicitarea acţionarilor SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4) în condiţiile în care, la finele lunii august, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a autorizat o serie de modificări ale Actului Constitutiv al SIF Oltenia, între care şi reducerea numărului de administratori de la şapte la cinci, conform votului acţionarilor SIF5 din luna mai a anului trecut.

De asemenea, în data de 29 octombrie, se va vota aprobarea remuneraţiei fixe lunare a administratorilor nou aleşi pentru exercitarea mandatului, în sumă de 10.000 lei net.

Pe lângă alegerea membrilor Consiliului de Administraţie, acţionarilor societăţii de investiţii din Craiova li se va mai supune la vot revocarea, în parte, a Hotărârii nr. 5 a acţionarilor SIF Oltenia din data de 20 aprilie 2013, în sensul eliminării, începând cu data hotărârii AGA, a beneficiului de asistenţă şi reprezentare juridică din partea societăţii sau plătit de societate, acordat administratorilor şi conducătorilor societăţii, astfel cu s-a prevăzut la punctul 2) din hotărârea respectivă, menţinându-se celelate prevederi.

Măsura este justificată prin faptul că, administratorii au răspundere proprie pentru actele săvârşite sau pentru omisiuni, care nu poate fi înlocuită cu obligaţia societăţii de a le acoperi cheltuielile făcute în apărarea persoanei proprii, după cum se menţionează în solicitarea de convocare a acţionarilor înaintată de SIF1 şi SIF4 la începutul acestei luni.

"De altfel, fiecare administrator al societăţii are, potrivit art.8 alin. (7) din actul constitutiv al societăţii, obligaţia de a încheia o asigurare de răspundere profesională, care să acopere eventualele prejudicii produse de administrator în executarea mandatului său. Trebuie subliniat în acest sens că SIF Oltenia este, în acest moment, împovărată cu astfel de obligaţii nejustificate cum este, de pildă, chiar obligaţia societăţii de a achita costurile asigurării conducătorilor pentru o sumă de asigurată de 300.000 euro", se mai menţionează în justificarea măsurii solicitate de SIF1 şi SIF4.

În prezent, Consiliul SIF Oltenia este compus din preşedintele Tudor Ciurezu, vicepreşedintele Cristian Buşu şi membrii Anina Radu, Nicolae Stoian şi Carmen Popa.

SIF1 şi SIF4 deţin împreună, în mod direct, 29 milioane de acţiuni SIF5, echivalentul a 5,55% din capitalul SIF Oltenia, conform cererii de convocare a AGA din data de 1 septembrie.

Încă din primăvara anului trecut, preşedintele SIF5 împreună cu alţi actori ai pieţei de capital au susţinut că, în realitate, SIF1 şi SIF4 controlează indirect circa 28% din SIF5, peste pragul de 5% aflat atunci în vigoare, fapt ce a fost însă respins de ASF.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Dacă escrocii de la SIF 1 (aceiași cu cei de la SIF4) vor pune mâna și pe Sif 5, se alege praful: adio dividende, adio transparență, ciuciu investiții rentabile pentru acționari; apar căpușile, se cumpără active la suprapreț; să trăiască bine infractorul Lakis și gașca lui!

    1. trebuie si votat, nu doar din gura

    Actionari votatti in interdiction vostru si al societati ,sustineti Metoda votului cumulativ,

    Ti se termina si ultimul robinet, arrivederci

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb