În prezent, bolile inflamatorii de natură ginecologică sunt mai frecvente decât în trecut, dar tot astăzi, acestea pot fi vindecate în mod natural. Pentru că atunci când vorbim despre sănătatea feminină, ne referim întotdeauna la un subiect sensibil care necesită o atenţie deosebită, conform unui comunicat remis redacţiei.
Apele termale şi nămolul terapeutic, ajutoare preţioase pentru sănătatea femeii
Potrivit sursei citate, un ajutor valabil pentru combaterea problemelor ginecologice vine din apele termale şi nămolul sapropelic peloidogen din Lacul Ursu. Băile, nămolurile pelvine, irigaţiile vaginale şi aerosolii locali contracarează de fapt multe tulburări inflamatorii cronice precum anexita, vaginita, rezultatele intervenţiilor chirurgicale, inflamaţiile pelvine, uneori o cauză contributivă a unor forme de sterilitate.
Tratamentele balneare sunt excelente şi în vindecarea infecţiilor şi a candidozei. Starea de bine a femeii este pusă în prim plan, iar atmosfera şi mediul relaxant contribuie la beneficiile pe care apele termale le aduc terapiilor ginecologice.
De punctat că afecţiunile de natură ginecologică se pot tratata cu succes folosind nămolul terapeutic. La Ensana Health Spa Hotels Sovata, problemele organelor genitale de ordin inflamator, sterilitate primară şi secundară, disfuncţii menstruale sau ovariene, toate acestea îşi pot găsi răspunsul în efectele binefăcătoare ale nămolului extras din Lacul Ursu. Şi acest lucru e posibil graţie compozitului unic conţinut de acest lac, format din substante organice (hormoni estrogen şi progesteron human-like) şi anorganice (cantitate mare de clorură de sodiu - sare). Este un excelent conductor termic, răcindu-se de patru ori mai încet decât apa.
Cum decurge un tratament la Sovata?
"În baza de tratament Ensana, tratamentele ginecologice se realizează în cure cu o durată optimă de 10 zile. În cadrul terapiei se aplică irigaţii vaginale cu apă sărată, nămol extern şi tampoane cu nămol care împreună au efect sinergic antiinflamator, vasodilatator şi de stimulare ovariană naturală. Durata unei şedinţe complete (inclusiv baie sărată la piscină) este de circa 2 ore.", aflăm de la dr. George Vasilescu, medic primar obstetrică-ginecologie, specializat în infertilitate de cuplu.
În plus, pacienţii trataţi în baza de tratament Ensana beneficiază de consult medical, precum şi de consiliere în probleme de fertilitate, efectuate de către medicul amintit, subliniază sursa citată.
Când au acces pacienţii la apa sărată şi la nămolul din Lacul Ursu?
În aer liber, direct în Lacul Ursu se pot face băi în timpul verii şi la începutul toamnei. În afara acestor perioade, oaspeţii şi pacienţii cazaţi în hotelurile Ensana au acces la apa sărată şi la nămolul extrase din Lacul Ursu în cadrul celor două baze de tratament din Sovata ce utilizează cele două resurse amintite astfel: în baza de tratament Lacul Ursu (de precizat că aceasta lucrează în sistem de contract cu Casa de Asigurari de Sănătate, respectiv în sistem privat), precum şi în baza de tratament a hotelului Ensana-Sovata (ce lucrează în sistem privat).
În ambele baze de tratament, se poate beneficia de băi sărate la cadă, respectiv la piscine, împachetări cu nămol/parafină, hidroterapie, electroterapie, magnetoterapie, masaj medical şi masaje wellness, gimnastică medicală, oxigenoterapie, inhalaţii şi aerosoli.
De menţionat că procedurile enumerate mai sus sunt utile în multe tipuri de afecţiuni, de la boli ginecologice şi probleme de infertilitate, până la boli reumatologice (artroze, spondilartroze, hernii de disc, spondilartrită anchillozantă, etc), stări postoperatorii, postraumatice (fracturi, luxaţii, entorse), respectiv boli respiratorii (alergii, infecţii şi inflamaţii respiratorii repetate, astm bronşic) si dermatologice (psoriazis, dermatită atopică), se mai arată în comunicat.