"LaborMed Pharma" a finalizat transferul producţiei la noua fabrică de medicamente

Aura Dragomir
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 12 noiembrie 2007

"LaborMed Pharma" a finalizat transferul producţiei la noua fabrică de medicamente

Compania LaborMed Pharma a finalizat transferul întregii producţii în fabrica inaugurată la începutul acestui an. Noua facilitate de producţie se întinde pe o suprafată construită de 4500 mp, având o capacitate de până la 1,5 miliarde de doze de medicamente anual şi este echipată conform celor mai exigente standarde europene aplicate producătorilor de medicamente. Grupul farmaceutic LaborMed Pharma (producătorul de medicamente Labormed Pharma şi distribuitorul Labormed Pharma Trading) a încheiat primele 6 luni ale anului 2007 cu o cifră de afaceri consolidată de aproximativ 40 milioane RON, respectiv 12 milioane euro.

Societatea doreşte să investească în continuare în creşterea forţei de vânzări, precum şi în promovarea mărcii de portofoliu LPH, întărindu-şi poziţia pe piaţa românească, o piaţă în creştere, din ce în ce mai competitivă. În acelaşi timp, compania are în vedere extinderea gamei de produse şi lansarea de produse noi, în special pe segmentul produselor cardiovasculare, al sis­temului nervos central şi al antidiabeticelor orale. Un alt obiectiv important este îmbunătăţirea accesului pacienţilor la produsele LPH, prin aducerea produselor LaborMed Pharma în toate farmaciile din România (faţă de 3800 dintre acestea în prezent). Totodată, simplificarea accesului la celelalte pieţe din cadrul Uniunii Europene va permite dezvoltarea exporturilor prin integrarea acestei activităţi în viziunea strategică a societăţii.

"Pe lângă producţia internă deja securizată, lucrăm în prezent la crearea unei structuri de export bine definite şi ne concentrăm pe trecerea documentaţiei întregului portofoliu în format CTD, necesar înregistrării medicamentelor pe celelalte pieţe din Uniunea Europeană", a declarat dr. farm. Xeni-Camelia Dicu, Director General Labormed Pharma.

Având în vedere importanţa obiectivelor propuse în contextul actual al pieţei farmaceutice româneşti, precum şi interesul manifestat de diverse companii, societatea nu exclude în următoarele 12 luni încheierea unui parteneriat strategic cu un investitor strategic sau financiar, pentru a-şi asigura o creştere sustenabilă şi a-şi întări poziţia de producător local şi chiar regional de medicamente generice. În acest sens compania este asistată de Raiffeisen Investment România care are rolul de a evalua şi propune varianta optimă de dezvoltare a societăţii.

LaborMed Pharma, conform datelor Cegedim, ocupa în trimestrul al treilea al acestui an, locul 6 în topul producătorilor locali, cu o cotă de piaţă de 1,6%, fiind cel mai mare producător independent privat de medicamente. Compania are o experienţă de peste 10 ani în domeniul exportului, având în prezent o cotă de piaţă de aproximativ 1% în Republica Moldova şi intenţionează atingerea de poziţii similare pe un număr de alte pieţe din regiune.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb