Lanţuri de aprovizionare scumpe pentru centralele bazate pe fuziunea nucleară

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Internaţional #Energie / 18 mai 2023

Lanţuri de aprovizionare scumpe pentru centralele bazate pe fuziunea nucleară

Companiile din domeniul fuziunii nucleare vor cheltui 7 miliarde dolari în lanţurile de aprovizionare necesare realizării primelor centrale de producţie a energiei, se arată într-un material publicat de Reuters. De altfel, companiile private şi laboratoarele guvernamentale au cheltuit 500 milioane dolari în anul 2022 pe lanţurile de aprovizionare, potrivit unui studiu realizat de Fusion Industry Association (FIA), prezentat de sursa citată.

FIA afirmă că aceste cheltuieli se vor ridica la 7 miliarde dolari până când companiile de fuziune îşi vor dezvolta prima centrală electrică şi, potenţial, la trilioane de dolari într-o industrie de fuziune matură, estimată a fi pusă în funcţie între anii 2035 şi 2050, arată studiul efectuat pe 24 de companii din domeniu.

O mare parte din cheltuielile lanţului de aprovizionare sunt de aşteptat să fie destinate oţelului şi betonului de calitate superioară şi a sârmei supraconductoare pentru a construi centrale în care combustibilii vor fi încălziţi la temperaturi foarte ridicate, în camere speciale. Banii vor merge şi către supermagneţi, lasere şi surse de alimentare.

Andrew Holland, şeful FIA, a declarat că există puţine îngrijorări cu privire la riscul geopolitic de aprovizionare în lanţul de aprovizionare, deoarece nicio piesă sau materiale critice nu se confruntă cu deficite globale de aprovizionare şi nici nu provin din ţări instabile.

"Cea mai mare provocare sincer este doar cantitatea. Vrem să ne asigurăm că companiile din lanţul de aprovizionare sunt conştiente de faptul că se apropie fuziunea, astfel încât să poată face investiţiile pentru extindere", a spus Andrew Holland, potrivit sursei citate.

Deşi există o lipsă globală de tritiu, un combustibil pe care multe companii intenţionează să-l folosească pentru centralele de fuziune, Holland a spus că nu este o preocupare, deoarece companiile intenţionează să producă tritiu în instalaţiile de fuziune cu utilizarea litiului.

O fabrică de fuziune ar avea nevoie doar de cantitatea de litiu găsită în aproximativ patru vehicule electrice, a estimat el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb