Lăptăria cu Caimac a debutat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

G.U.
Piaţa de Capital / 21 mai 2021

Lăptăria cu Caimac a debutat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti

Agroserv Măriuţa, compania care deţine brandul de produse lactate Lăptăria cu Caimac, a debutat astăzi, 21 mai, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Acţiunile sunt tranzacţionate sub simbolul MILK. Listarea companiei vine în urma unui plasament privat încheiat pe 26 aprilie 2021 prin care Agroserv Măriuţa a atras 19,4 milioane de lei de la investitorii din piaţa de capital, cea mai mare sumă atrasă printr-un plasament privat de acţiuni pe piaţa AeRO. Listarea acţiunilor a avut loc la 15 zile lucrătoare de la data închiderii plasamentului, reprezentând cea mai rapidă listare de acţiuni pe piaţa AeRO.

Adrian Cocan, Manager de proiect al Lăptăriei cu Caimac, a declarat: "Ultima jumătate de an a reprezentat o perioadă efervescentă şi plină de realizări pentru Lăptăria cu Caimac. Dacă la finalul lui 2020 am intrat pentru prima dată la Bursă cu emisiunea de obligaţiuni, astăzi completăm oferta adresată investitorilor cu listarea actiunilor. Sunt două momente importante pentru noi, iar răspunsul primit ne arată că în aceşti trei ani de activitate am reuşit să ne poziţionăm cu succes pe segmentul de piaţă pe care îl ţinteam, cel premium, şi să devenim o companie de interes şi din punct de vedere al participării la capital, nu doar al produselor de calitate. Iar planurile noastre sunt ambiţioase şi în ceea ce priveşte viitorul. Fondurile atrase acum ne permit sa mergem mai departe cu dezvoltarea staţiei de spălare sticle şi borcane, prin care ne propunem să reciclăm şi să reutilizăm ambalajele produselor noastre. În felul acesta ne putem atinge obiectivul principal, ca în 2030 să fim o companie carbon neutral."

Potrivit sursei citate, în aprilie 2021, compania a derulat un plasament privat prin care a vândut un număr de 431.020 acţiuni la un preţ de 45 lei/acţiune. Plasamentul a fost suprasubscris de 3,6 ori, în total fiind înregistrate subscrieri de aproximativ 70 milioane de lei, în condiţiile în care subscrierea maximă pe investitor a fost limitată la un milion de lei.

"Agroserv Măriuţa este una dintre poveştile de succes ale antreprenoriatului românesc. În mai puţin de patru ani de la reorientarea business-ului şi crearea produselor Lăptăria cu Caimac, compania reuşeşte să convingă investitorii din piaţa de capital de soliditatea afacerii şi a strategiei de dezvoltare. Echipa Agroserv Măriuţa începe astăzi o nouă etapă în dezvoltarea companiei şi ne bucurăm că antreprenorii din spatele brandului Lăptăria cu Caimac au ales bursa şi investitorii din piaţa de capital pentru a-şi finanţa planurile de creştere. Traseul accelerat al companiei la bursă, de la primul pas făcut în decembrie anul trecut cu obligaţiuni, la listarea companiei pe piaţa AeRO din această zi, demonstrează capacitatea pieţei de a susţine antreprenorii români. Felicităm întreaga echipă Agroserv Măriuţa şi, totodată, intermediarul, BT Capital Partners", afirmă Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Plasamentul privat de acţiuni şi listarea au fost intermediate de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de Intermediar şi Consultant Autorizat.

"Ne bucură să fim parte la povestea de succes a companiei din spatele brandului Lăptăria cu Caimac şi suntem onoraţi că le putem fi alături pe drumul finanţării pe piaţa de capital. Colaborarea strânsă cu echipa Lăptăriei şi autorităţiile pieţei de capital a făcut posibilă listarea acţiunilor în doar 3 săptămâni de la închiderea plasamentului privat, confirmând încă o dată succesul proiectului şi misiunea noastră de a asigura liantul între companii, investitori şi piaţă de capital", declară Daniela Secară, director general BT Capital Partners.

Agroserv Măriuţa a fost asistată în procesul de listare de Schoenherr, una dintre firmele internaţionale de avocatură ce activează pe piaţa din România încă din 1996, oferind consultanţă în domenii precum servicii financiare, energie, construcţii, retail sau IT&C.

Procesatorul de lactate a făcut primul pas pe piaţa de capital în noiembrie 2020, când a derulat un plasament privat prin care a vândut obligaţiuni denominate în euro, în valoare de 3 milioane euro, tranzacţionate din decembrie 2020 pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT), sub simbolul MILK25E. Agroserv Mariuta este prima companie cu activitate în domeniul lactatelor care a listat obligaţiuni pe SMT-ul bursei, se menţionează în comunicat.

Agroserv Măriuţa SA a fost înfiinţată în anul 1994 şi până în 2018 a avut exclusiv activităţi agricole, cultură mare (grâu, orz, rapiţă, triticale, porumb, lucernă şi altele, pe o suprafaţă de 3.000 ha) şi fermă de vaci de lapte (cu peste 2.700 animale). Începând cu anul 2018 a pus în funcţiune o fabrică modernă de lactate şi a lansat brandul Lăptăria cu Caimac, un brand care a înregistrat o creştere rapidă în preferinţele consumatorilor datorită produselor de înaltă calitate.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Pretul de la laptic s'a cam acrit.

    1. Se indulceste mai repede decat o vei face tu vreodata, acritule. Iar acum da fuga la magazin si cumpara Danone!

      Ignora, te rog, pastilele mele.

      Stai cu ochii pe propriul portofoliu (asta, daca ai unul).

      Succes! 

      Sunt tendintele uzuale de pe BVB - acum orice se listeaza la inceput trebuie sa cada oleaca. Unele raman jos, altele revin si urca. Probabil ca se va cerne mult prin martie aprilie 2022.

      Una peste alta, fiecare firma listata are acum sansa sa arate ce poate. Unele vor reusi, altele nu. 

      Unii e deștepți...alții ca tine e proști și ezitanti!

      D-LE , VA ROG FOARTE MULT , SA NU FITI PRIMITIV !!! CA ROMANIA , ARE DESTUI PRIMITIVI !!! PANA IN 1944 , ACEASTA TARA ERA DEZVOLTATA , CU POPULATIE MICA , DAR ALEASA , FIECARE A-SI STIA LOCUL , SI OBRAZUL !!! ROMANIA ERA NUMITA DE CATRE CELELALTE TARI CAPITALISTE BOGATE , '''''' MICUL PARIS ''''' !!! AVEA SI O BURSA DE VALORI , FOARTE RENUMITA , SI CAUTATA DE INVESTITORI !!! SI , CE SA VEZI , TOVARASE PRIMITIV ??? A VENIT AICI , ARMATA SOVIETICA !!! SI A ADUS LA PUTERE , O GASCA DE DERBEDEI SI DE AFONI , CARE AU INCEPUT SA ''''' CARMUIASCA '''''' TARA !!! ROMANIA S-A TRANSFORMAT , DINTR-O TARA DEZVOLTATA SI CAPITALISTA RECUNOSCUTA SI ADMIRATA , INTR-O TARA ''''' IN CURS DE DEZVOLTARE ''''' !!! DE ATUNCI SI PANA ACUM , IN MOMENTUL DE FATA , FA SINGUR SOCOTEALA LA ANI , ROMANIA ESTE TOT O TARA '''''' IN CURS DE DEZVOLTARE '''''' !!! DE CE ??? PENTRU CA A FOST DISTRUS TOT CE ERA BUN , SI INLOCUIT CU ALTCEVA !!! POPULATIA TARII , A FOST '''''' REEDUCATA '''''', SI BARBARIZATA , IN NOUL STIL COMUNIST !!! SCOALA A DEVENIT DOAR UN INSTRUMENT , CAT SA STII SA SCRII , SI I SA CITESTI !!! NU STIU CAT DE BINE !!! SI , TOATA LUMEA LA MUNCA !!! PATRIOTICA , S-AU IN UZINE !!! CA IN COREEA DE NORD !!! MINTILE OAMENILOR , AU FOST TOCATE ZECI DE ANI LA RAND , CU PROPAGANDA IN STIL SOVIETIC , CARE DAINUIE SI ASTAZI , CACI MAI EXISTA IN VIATA , INCA CATEVA MILIOANE DE COMUNISTI , CARE SUSPINA SI ACUM , DUPA CEAUSESCU SI ''''' INVATATURILE ''''' LUI !!! CE BINE ERA CU EL !!! ACUMA , AM FI DEVENIT , CU MANDRIE , '''''' CUBA EUROPEI '''''' !!! CA ASTA SANTEM DE FAPT !!! DE NISTE ANI , INCOACE , A APARUT , TIMID , NOUA BURSA ROMANEASCA DE VALORI !!! CICA , SA FIM SI NOI IN PAS CU MODA OCCIDENTALA !!! INTR-O TARA DE COMUNISTI , CAMUFLATI SUB DENUMIREA DE '''''' CAPITALISTI '''''' !!! DAR , CATI INTELEG MECANISMELE EI ??? SANT CATEVA ZECI DE MII DE ''''' CURAJOSI '''''', CARE VOR SA-SI RISTE BANII , SI ATAT !!! RESTUL PREFERA CEC-ul COMUNIST , S-AU ALTE BANCI , PENTRU DEPOZITAREA ECONOMIILOR !!! CA NU STIU , CE-I AIA BURSA !!! CE-I ALA RISC !!! CE NE-A INVATAT PE NOI , COMUNISMUL , DE-A LUNGUL TIMPULUI ??? DOAR SA FIM RAI , SI ATAT !!! TOVARASE PRIMITIV , AUZI CE SPUN EU , AICI , S-AU A-MI RACESC GURA DE POMANA , CU D-TA ??? AI ??? RASPUNDE , DACA AI CURAJ !!!

      Asta s-o credeti dvs, ca Romania era inainte de 47 "Micul Paris"

      Se numea doar orasul Bucuresti, deoarece copia tot ce era in capitala Frantei. 

      Scrieti cu majuscule, ceea ce este o tampenie si era si inainte de 1947. 

      Puteti sa-mi spuneti cati romani erau alfabetizati in perioada interbelica? 

      Ati auzit de ceva afaceri rasunatoare de coruptie?

      Nu mai "idealizati" perioada regala. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb