LASZLO BORBELY:  Centralele eoliene offshore - o soluţie pentru atingerea ţintelor privind energia verde

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii / 11 noiembrie 2020

Centralele eoliene offshore - o soluţie pentru atingerea ţintelor privind energia verde

Implementarea obiectivelor pentru dezvoltare durabilă poate reprezenta un adevărat motor al intensificării colaborării pentru creşterea economică sustenabilă a statelor din regiunea Mării Negre, iar un bun exemplu ar putea fi exploatarea sustenabilă a surselor de energie, a afirmat, ieri, consilierul de stat Laszlo Borbely, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, în cadrul conferinţei la nivel înalt a statelor membre ale Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN).

"România are nevoie să găsească alternative la mixul actual de energie pentru a scădea emisiile nocive în concordanţă cu ambiţiile europene. Pe lângă gazele naturale a căror exploatare este deocamdată incertă, centralele eoliene offshore ar putea reprezenta o soluţie, mai ales că la nivelul UE ţinta este ca 35 % din energia electrică să provină din astfel de surse", a declarat Laszlo Borbely.

La evenimentul organizat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, sub egida Preşedinţiei în Exerciţiu a OCEMN au participat peste 100 de persoane şi oficiali care au dezbătut mai multe subiecte în cadrul a trei sesiuni de discuţii:

- Transport şi conectivitate durabile în contextul COVID-19

- Mediu şi energie verde

- Dezvoltare economică durabilă şi competitivitate.

"Suntem recunoscuţi ca hub regional în ceea ce priveşte promovarea obiectivelor pentru dezvoltare durabilă (...). Guvernul României este permanent deschis către parteneriate şi către schimbul de bune practici. Intensificarea colaborării între statele din regiune în spiritul dezvoltării durabile reprezintă cheia prin care putem asigura un viitor prosper şi sustenabil cetăţenilor care trăiesc în regiunea Mării Negre", a declarat secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

La rândul său, Mircea Fechet, noul ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor susţine că aplicarea celor 17 odd-uri reprezint o provocare şi oportunitate pentru instituţia pe care o conduce.

"În contextul cooperării regionale, combaterea schimbărilor climatice şi reducerea poluării aerului sunt fundamentale pentru o societate dezvoltată, modernă şi o economie solidă. Îndeplinirea acestor ţinte presupune o transformare profundă la nivelul societăţii, a comportamentului şi a modelului economic şi implică asumarea eforturilor comune, pe care trebuie să le depunem cu toţii pentru protejarea mediului şi a cetăţenilor expuşi riscurilor climatice", a spus Mircea Fechet.

Prin organizarea evenimentului s-a creat o platformă unică de discuţii pentru schimbul de bune practici dintre coordonatorii guvernamentali implicaţi în procesul de implementare a Agendei 2030 din regiunea Mării Negre, precum şi alţi actori implicaţi direct sau indirect în implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă. Participanţii la eveniment susţin că este necesar un parteneriat regional mai accentuat pentru tranziţia către dezvoltare durabilă.

Anul acesta România deţine mandatul Preşedinţiei în exerciţiu a OCEMN.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb