LAURA ZARAFIN, MEDIC SPECIALIST ATI LA SPITALUL COLENTINA: ''Vlad Voiculescu ne-a făcut un foarte mare rău tuturor''

G.U.
Miscellanea / 20 aprilie 2021

''Vlad Voiculescu ne-a făcut un foarte mare rău tuturor''

Un medic de terapie intensivă de la Spitalul Colentina explică, printr-un mesaj postat pe Facebook, care sunt paşii procedurali atunci când moare un pacient, transmite Digi24. "Ideea este că nu ai cum să nu înregistrezi vreun decedat, ba încă asta se întâmplă imediat", spunea, ca replică la afirmaţiile fostului ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, privind "sutele de decese raportate diferit". "Ne-a făcut un mare rău tuturor", transmite medicul Laura Zarafin.

Fostul ministrul al Sănătăţii susţinea că diferenţa dintre cele două raportări este de peste 500 de decese doar la spitalul Colentina.

În replică, unitatea sanitară a comunicat că în cele două platforme în care se încarcă datele privind decesele de Covid-19 nu există diferenţe semnificative şi că, până luni la ora 9:00 spitalul a raportat 727 de decese în platforma Alerte MS şi până la ora 14:00 erau raportate 731 de decese în platforma Coronaforms, informează Digi24.

La rândul său, medicul de terapie intensivă Laura Zarafin a venit cu precizări, marţi: "Când moare un om, medicul de gardă ATI( pentru că de obicei in ATI se întâmplă asta pentru că este secţia cu cazuri critice) completează o mulţime de acte, întocmeşte epicriza de deces care conţine toate informaţiile despre evoluţia pacientului, terapia aplicată, parametri ventilatori şi rezultate ale analizelor. Pune apoi diagnosticele de deces, specificând cauza imediată a decesului precum şi cauze antecedente şi alte stări morbide importante .

Registratorul medical introduce apoi cardul de sănătate al omului care a decedat în sistem şi se trec datele (nu numai decesul, ci şi numărul foii de observaţie, CNP -ul pacientului şi cod de caz de la DSP), notează sursa citată.

Medicul explică şi care este parcursul documentelor: de la medicină legală de unde medicul anatomopatolog eliberează certificatul constatator al decesului în care sunt înscrise cauzele, cu acel certificat un membru al familiei merge la primărie, unde se eliberează certificatul de deces.

"Una peste alta, eu nu am înţeles ce a vrut să spună dl fost ministru, nu a fost foarte clar în exprimare, dar ne-a făcut un foarte mare rău tuturor. Nu de alta, dar nimeni nu poate ascunde morţii, iar despre metoda de raportarea putea să discute altfel.", conchide medicul ATI.

Potrivit acestuia, pacienţii care decedează cu afectare pulmonară foarte mare, de peste 75% , chiar dacă PCR -ul este negativ, au drept cauză de deces tot disfuncţia respiratorie care apare ca hiperreacţie a sistemului imun la prezenţa virusului.

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat luni, într-un interviu la Europa FM, că "e trist că există o discuţie sau o replică a premierului" în legătură cu documentul privind înfiinţarea unui grup de lucru care să verifice morţii de COVID-19. Acesta a susţinut că a descoperit că la Spitalul Colentina diferenţele de raportare ar fi de ordinul "sutelor" de morţi. De asemenea, şi la Spitalul ROL 2 ar fi fost raportate mai puţine decese în platformă, decât numărul morţilor din spital, mai susţine fostul ministru.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. De ce ar ascunde cineva mortii atata timp cat pentru fiecare om declarat oficial mort de Covid spitalele au primit o suma de bani de la Mafia Medicala Mondiala?

    In Romania a existat un interes sa rezulte cat mai multi morti de COVID.. deci de ce ar avea cineva interesul sa ascunda sub presh numarul acesto morti, cat timp i-au bagat direct in saci si au dat cu var pe deasupra?]

    Logica lu Vladutz scartzaie.. De ce ar ascunde cineva mortii sub presh intr-o pandemie orchestrata in scop politic in care trebuie sa duduie presa cu mii de cadavre, poze de la ATI, cu cosciuge care nu mai incap in camion, cu din astea ?? 

    1. 22 de consilieri , iti spune ceva asta? Plus , evident nu usr , Doamne fereste si apara, ci o zicala din popor :Prostu daca nu-i fudul, parca nu e prost destul....

      Autoincriminarea stupidului si perspectiva lui "vargata" sunt evidente....

      La trectul lui mare, mare viitor... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb