Laurenţiu Rebega intră în cursa pentru şefia Parlamentului European

Andrei Stan
Politică / 12 ianuarie 2017

Laurenţiu Rebega

Laurenţiu Rebega

Europarlamentarul Laurenţiu Rebega şi-a lansat oficial candidatura la funcţia de preşedinte al Parlamentului European, candidatură susţinută de grupul Europa Naţiunilor şi Libertăţii, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

La conferinţa de la Bruxelles de lansare a candidaturii, au participat şi Ludovic De Danne, secretar general al grupului Europa Naţiunilor şi Libertăţii, şi Edouard Ferrand, vicepreşedinte al grupului.

În deschiderea evenimentului, Laurenţiu Rebega a explicat contextul şi motivele pentru care a luat această decizie: "Europa se confruntă astăzi cu provocări ieşite din comun. Există riscuri, există ameninţări, dar există şi oportunităţi. Au existat tulburări întotdeauna, însă instabilitatea lumii noastre pare să crească gradual, de la an la an, iar cetăţenii simt că ne aflăm într-o criză al cărei capăt nu îl vedem. Instituţiile europene nu au venit cu soluţii sustenabile pentru aceste crize, ci doar au oferit alternative paliative, iar deciziile Parlamentului European (PE) sunt departe de înţelegerea majorităţii cetăţenilor. Birocraţia PE acţionează ca un nivelator, fără să ia în considerare contextele particulare ale comunităţilor. Mecanismele de luare a deciziilor în PE sunt împovărătoare, rigide şi, ca urmare, deciziile sunt greu de corectat".

Europarlamentarul a precizat că a luat decizia de a candida deoarece este preocupat de creşterea distanţei dintre instituţiile europene şi interesele cetăţenilor.

Acesta a mai spus: "Aşa cum am spus, nu a fost o decizie uşoară, dar am primit sprijinul tuturor colegilor mei din Grupul ENF. Sunt convins că toate grupurile politice, indiferent de orientarea lor, sunt în căutarea unui Parlament European mai democratic. Sunt convins că toţi deputaţii europeni vor sprijini un nivel mai ridicat de transparenţă. Sunt încrezător că unitatea reală şi diversitatea exprimate de motto-ul Uniunii Europene ar putea fi două concepte complementare şi la fel de importante".

Europarlamentarul a conchis că o Europă mai bună poate fi construită doar prin intermediul unor naţiuni mai puternice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb