LE TEMPS ELVEŢIA: UBS ar putea fi amendată cu 5 miliarde euro în Franţa

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 octombrie 2014

UBS ar putea fi amendată cu 5 miliarde euro în Franţa

UBS AG, cea mai mare bancă din Elveţia, ar putea fi amendată cu până la 5 miliarde euro dacă va fi găsită vinovată în cadrul investigaţiei din Franţa privind ajutarea clienţilor bogaţi să evite plata taxelor, anunţă cotidianul Le Temps.

Un tribunal din Franţa a ordonat deja UBS să constituie o garanţie de 1,1 miliarde euro (1,4 miliarde dolari) ca să acopere o parte din potenţialele amenzi în acest caz, însă publicaţia elveţiană notează că a obţinut un document legal din care rezultă că banca s-ar putea confrunta cu amenzi de până la 5 miliarde euro. Documentul, întocmit de doi judecători, este datat 23 iulie, ziua în care banca a fost obligată de oficialii francezi să plătească garanţia, conform Le Temps. Ziarul mai arată că : "modelul de business al UBS Elveţia le oferea clienţilor săi secretul bancar, ceea ce contravine normelor fiscale din Franţa".

Oficialii UBS susţin că temeiul care a stat la baza calculelor unor potenţiale amenzi prezentate de Le Temps este artificial şi speculativ. "Noi nu putem controla divulgarea iresponsabilă a documentelor confidenţiale sau interpretarea lor selectivă", a precizat UBS, adăugând: "Această problemă încă este în stadiul unei investigaţii oficiale şi vom continua să ne apărăm cu tărie".

Luna trecută, banca a anunţat că va depune un nou apel împotriva sentinţei din Franţa care cerea plata garanţiei, după ce un apel iniţial a fost respins.

Menţionăm că, în luna iulie, UBS a ajuns la un acord amiabil cu autorităţile de reglementare din Germania, în baza căruia plăteşte 300 de milioane de euro ca să pună capăt unei investigaţii privind sprijinirea clienţilor în ascunderea de Fisc a activelor deţinute în conturile elveţiene. UBS şi-a constituit provizioane de aproape 120 de milioane de franci în trimestrul al doilea din 2014 pentru aceste costuri.

Banca şi-a majorat cu aproape 15% profitul în trimestrul al doilea, în baza reducerii costurilor. UBS a raportat un profit de 792 milioane de franci (876 milioane de dolari) pentru perioada aprilie - iunie 2014, comparativ cu 690 de milioane de franci în acelaşi interval din 2013.

Directorul executiv al băncii, Sergio Ermotti, a redus costurile UBS cu 6,9% în trimestrul al doilea, la 5,9 miliarde franci. Astfel, cheltuielile băncii au ajuns la 82,8% din vânzări, de la 86,2% în anul precedent.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb