G4S, cel mai mare grup din lume ce oferă soluţii de securitate, a dus eforturi susţinute pentru schimbarea întregii industrii de securitate, anunţă un comunicat al grupului remis redacţiei. Liviu Târşea, Country Manager G4S România, a spus: "Ne bucurăm că am reuşit să găsim sprijin şi înţelegere din partea statului. Iată că eforturile noastre au dus la schimbarea întregii industrii de securitate şi datorită demersului G4S şi a partenerilor noştri lucrurile se îndreaptă acum către normalitate în care statul asigură climatul favorabil desfăşurării activităţilor economice."
Astfel printr-un efort conjugat s-a reuşit schimbarea Legii 333/2003, lege ce reglementează activitatea sectorului privat de securitate, şi mai precis a unui capitol extrem de dezbătut privind obligativitatea asigurării echipajului de însoţire în situaţia transportării unor "valori importante". Acesta era textul de lege: evaziv, lasând loc interpretării date de fiecare organ constatator. G4S România a fost de mai multe ori sancţionată pentru nerespectarea acestei prevederi, având în prezent procese pe rol ca urmare a contestării amenzilor primite.
Noul act de lege a intrat în vigoare începând cu data de 12 martie 2010 şi în varianta nouă Art. 27, alin 2 stipulează: "În cazul transporturilor bunurilor şi valorilor constând în valori ştiinţifice, tehnice, de cultură şi artă sau al celor cu caracter special prevăzute la art. 25 alin. (2), conducătorul unităţii asigură cel puţin un echipaj de însoţire pentru paza şi protecţia bunurilor sau a valorilor respective."
G4S este cel mai mare grup din lume ce oferă soluţii de securitate, specializat în externalizarea proceselor companiilor în sectoarele în care riscurile legate de securitate şi siguranţă sunt considerate a fi o ameninţare strategică. G4S este cel mai mare angajator cotat la Bursa de Valori din Londra şi listat, de asemenea, la Bursa de Valori din Copenhaga.
G4S desfaşoară operaţiuni în peste 110 tări şi are peste 570.000 de angajaţi.