Leul s-a apreciat cu 1% în raport cu euro în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 23 martie 2004

Investitorii care au mizat în urmă cu o lună pe acţiunile "Electrocontact" Botoşani ar fi avut ieri cel mai mare cîştig, dacă vindeau la preţul mediu de 1.704 lei/acţiune. Cursul mediu al titlurilor "Electrocontact", exprimat în euro, a crescut cu 80,78% în ultima lună. Cei care au preferat acţiunile "Siretul" şi-au majorat ieri valoarea inves-tiţiei cu 79,37%.

Persoanele care şi-au constituit pe 23 februarie un portofoliu cu cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei şi cu structura indicelui BET ar fi avut ieri un plus de 16,45%, dacă îşi lichidau ieri întreg portofoliul. Cîştigul a fost determinat de variaţia indicelui BET, calculat în euro, în ultima lună. Mai puţin inspiraţi au fost cei care au preferat acţiunile SIF. Portofoliul cu structura indicelui BET-FI şi-a diminuat valoarea cu 3,6% faţă de cea înregistrată în urmă cu o lună ca urmare a scăderii cotaţiilor acţiunilor SIF.

Cei care au optat în urmă cu o lună pentru un plasament cu grad de risc mai scăzut şi au cumpărat unităţile fondurilor mutuale, şi-au majorat valoarea investiţiei cu maxim 6,5%. Cel mai mult au obţinut investitorii care au cumpărat pe 23 februarie unităţile fondului "Napoca". Valoarea unităţii FON a crescut în ultima lună cu 3,14%. Dacă o exprimăm în euro, aprecierea unităţii fondului a fost mai accentuată, de 4,2%, datorită evoluţiei cursu-lui leu-euro.

Depozitele lunare în lei au adus un cîştig lunar maxim de 2,46%. Cea mai bună dobîndă pentru depozitele lunare în lei a fost oferită de "Finansbank", "Eurom Bank" şi CEC. Cei care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, şi-au majorat valoarea acestora, exprimată în euro, cu 1,03%, datorită aprecierii leului în raport cu euro. Un cîştig mai redus au avut cei care şi-au constituit un depozit lunar în euro. Cel mai mult au obţinut investitorii care au ales "Garanti Bank", aceştia mjorîndu-şi suma cu 0,3%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb