Libocor (BRD): "Solvabilitatea sistemului bancar românesc este confortabilă"

A.G.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 28 noiembrie 2012

Libocor (BRD): "Solvabilitatea sistemului bancar românesc este confortabilă"

Sistemul bancar din România stă mai mult decât confortabil din punct de vedere al solvabilităţii, cu o cotă aproape dublă faţă de solicitarea standard, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de specialitate, Florian Libocor, economist şef BRD Groupe Societe Generale.

"Sistemul bancar a ajuns la nivelul la care, totuşi, nu a oprit creditarea. Dintre cele trei segmente de creditare - populaţie, IMM-uri şi marile companii, cel mai flexibil segment, dar şi cel mai afectat, a fost cel al IMM-urilor. Pe de altă parte, am avut populaţia care a fost afectată de criză şi am asistat la o scădere a gradului de confort, a încrederii în economie. Avem un sistem bancar care, din punct de vedere al solvabilităţii, este mai mult decât confortabil, cu o cotă de 14%, faţă de un nivel de 8% solicitat", a declarat Libocor, potrivit Agerpres.

Potrivit oficialului BRD, pe fondul unui mediu economic tensionat, România a avut pe parte de o creştere de peste 8% a depozitelor bancare, în timp ce raportul dintre credite şi depozite a ajuns la 118%.

"Ne-am confruntat cu un mediu destul de tensionat, în care am avut parte de o înăsprire a taxării, o creştere a TVA şi o scădere a puterii de cumpărare. Per ansamblu, creditul neguvernamental a crescut cu 4,3%. Pe parte de depozite, a existat o creştere de 8,3%, iar raportul credite-depozite a ajuns la 118%. Avem nevoie de surse interne, din activitatea economică. De asemenea, la nivelul pieţei muncii sunt lucruri care trebuie revizuite pentru a evita evaziunea. Companiile care angajează pe salariu minim pentru a scăpa de plata taxelor la stat au creat probleme inclusiv băncilor. La nivel de mediu economic, se vede cu ochiul liber că nu a fost refăcut capitalul de încredere. Oricât ar părea de banal, acesta este cheia multor construcţii", a subliniat Florian Libocor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb