Libra Internet Bank oferă credite FamilyStart, pentru care statul acoperă 75% din dobândă

T.B.
Bănci-Asigurări / 15 martie

Libra Internet Bank oferă credite FamilyStart, pentru care statul acoperă 75% din dobândă

Libra Internet Bank pune la dispoziţia celor interesaţi de accesarea unui credit prin programul FamilyStart un proces de aplicare 100% online, prin intermediul site-ului băncii, se arată într-un comunicat al Libra Internet Bank, remis redacţiei. La ediţia din 2023 a FamilyStart, Libra a aprobat credite în valoare de aproximativ 159 de milioane de lei, mai mult decât toate celelalte bănci participante cumulat, conform sursei.

Noua ediţie a programului FamilyStart permite beneficiarilor să accezeze credite de până la 150.000 de lei, rambursabile pe o perioadă de cel mult 5 ani. Banii pot fi folosiţi pentru cele mai importante cheltuieli de familie: avansul pentru achiziţia unei locuinţe, rambursarea anticipată parţială sau integrală a unui credit ipotecar, achiziţia unui autoturism cu mai puţin de 5 ani vechime, organizarea nunţii, instalarea de panouri fotovoltaice, tratamente medicale sau stomatologice şi alte destinaţii, se arată în comunicat.

Statul acoperă 75% din dobândă, pe toată durata creditelor FamilyStart, restul de 25% din dobândă este achitată de către beneficiarul creditului, informează banca. Ca exemplu, dobânda ce ar reveni unei persoane care a accesat un credit FamilyStart ar fi de 2,49%. Calculul este efectuat pentru trimestrul IV din 2023 (cel mai recent încheiat), iar dobânda standard este calculată după formula IRCC trimestrial + 4%. Pe lângă 75% din dobândă, statul subvenţionează şi 100% din comisionul de acordare de 0,2%, transmite sursa citată.

Ediţia din 2024 a FamilyStart se adresează cetăţenilor români cu domiciliul în România, cu vârsta între 18 şi 45 de ani (neîmpliniţi la data solicitării creditului), cu un venit lunar net per membru de familie (inclusiv copii minori) de maximum 6.000 de lei sau 7.500 de lei în cazul familiilor monoparentale. La criteriile de eligibilitate ale programului se adaugă cele prevăzute în normele de creditare ale Libra Internet Bank, menţionează banca.

Cei care doresc să aplice pentru un credit FamilyStart acordat de Libra Internet Bank pot face acest lucru prin intermediul paginii www.librabank.ro. Este necesară precizarea valorii creditului, a perioadei de rambursare, iar solicitantul şi eventualul codebitor trebuie să completeze informaţiile pentru cererea de credit, precizează sursa. Documentul este semnat electronic, alături de acordurile pentru consultarea Biroului de Credite, ANAF şi Centralei Riscului de Credit, plus declaraţiile specifice programului, iar solicitarea va intra automat în procesul de analiză, conform datelor din comunicat.

Exemple de cheltuieli eligibile pentru FamilyStart, potrivit sursei:

Avans pentru achiziţia unei locuinţe

Rambursare anticipată, parţială sau integrală, a unui credit ipotecar

Achiziţia unui autoturism cu cel mult 5 ani vechime

Organizarea nunţii

Intervenţii chirurgicale

Proceduri stomatologice

Spitalizarea în cazul naşterilor

Achiziţia de panouri fotovoltaice pentru locuinţă

Potrivit comunicatului, "FamilyStart este cel mai solicitat credit oferit de Libra Internet Bank, dovadă că la ediţia din 2023 a programului, numărul celor care şi-au manifestat interesul pentru un astfel de credit a fost de şase ori mai mare decât cel al creditelor pe care plafonul ne-a permis să le aprobăm. Ne aşteptăm la un interes ridicat şi pentru ediţia de anul acesta, având în vedere că au fost păstrate caracteristicile esenţiale pentru creditele FamilyStart: dobândă avantajoasă şi o gamă largă de cheltuieli eligibile. De aceea, am vrut să le oferim clienţilor un mod cât mai comod de a aplica pentru un credit FamilyStart şi am implementat un proces 100% online în acest sens, prin intermediul site-ului Libra", a declarat Corneliu Toma, directorul Diviziei Retail a Libra Internet Bank.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. economia nu are nevoie ca "Statul" sa acopere dobanda... ci dobanda sa nu mai fie manipulata!!!

    ca "Statul" acopera inseamna ca ia de la toti... si daca ia de la toti...ia oportunitatea la toti de a face alte lucruri benefice pentru economie si capital... nu doar sa implem buzunarul bancherilor... 

    s c c r e t 

    1. cine manipuleaza dobanda?FED? BCE?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb